שלוםנשמע לי שהוא מקבל כמות מקסימלית של TPN אפשר לתת תמיסת שומנים כתוספת,אין טעם לתת לו אוכל דרך הפה אם לא מסוגל לעכל אותו
האם התמיסה תועבר באמצעות הפיקליין?
לא הרגשתי כלום מאחר והכל נעשה בטשטוש שזה כמו הרדמה
אין מה לפחד, כפי שאמרתי לא מרגישים כלום בהליך עצמו. אולי יש טיפה כאבים לאחריו, אבל די מינורי.
לדעתי הפחד מהסרטן צריך לגבור על הפחד מהבדיקה, סרטן כואב ה ר ב ה יותר.
לגבי קושי רפואי בבדיקה עצמה - כאן עדיף שד"ר הוברט תענה.
כמה אחוזי ריפוי יש לזה ???????? אם בכללללל
שלום ד"ר הוברטלאחר 12 מחזורים של טיפול בפולפקס הקטנה מסויימת בגרורות, כבד לא נתיח בגלל פיזור בי לוברי נרחב.האם יש עדיפות לעבור לטיפול בפולפירי מבחינה אונקולוגית או שכדאי להמשיך בפולפקס?
לאבא שלי יש סרטן בקיבה
במעי גס
והוא לא סיפר לי הרבה ואני לא מבינה בזה אבל לאח שלו היה והוא נפטר מזה
מישהו יכול להסביר לי מה זה ואיך עוצרים את זה ? והאם זה ממש מסוכן כמו סוגי סרטן שונים ואפשר למות מזה מהר?
אני לא מבינה בזה , אני בת 15
תודה רבה
אמא שלי כבר שנה לאחר סיום טיפולי כימותרפיה והקרנות (סרטן לבלב שהוסר במלואו בניתוח ללא גרורות).מאז במעקב,בדיקות דם תקינות ומרקרים תקינים והיא מרגישה מצוין.
בסיטי האחרון נראו קשרים זעירים בריאות,האונקולוג אינו יכול לומר בוודאות אם מדובר בגרורות .הקשרים מופיעים במספר מוקדים בריאות.
שאלתי היא האם יתכן שהקשרים הופיעו בעקבות ההקרנות ללבלב,או מכל סיבה אחרת מלבד הישנות המחלה?
תודה
איזה מעקב נהוג לעשות במקרה זה? האם דרוש סיטי נוסף?
או לחלופין נהוג להתחיל כבר טיפול?
ד"ר הוברט שלום,
אמי חולת סרטן הקיבה בת 83 הסובלת בין השאר מקשיי בליעה ופליטת קצף. הרופאים חושבים על אפשרות של הכנסת סטנט לקיבה שירחיב את הקיבה ויאפשר מעבר טוב יותר של המזון.
מבקשת פרטים על ההסתגלות לסטנט, השפעתו על שגרת החיים של אימי והמגבלות/ הפרעות מהן היא עלולה לסבול אם בכלל.