ידוע לי שקולונסקופיה היא הבדיקה הטובה ביותר עם אחוזי טעות נמוכים, אך בכל זאת עקב הסיכונים הכרוכים בה אני מחפש אלטרנטיבות (יש לי זמן אני עוד צעיר יחסית) לבדיקה כל הזמן.
הבעיה שאין ממש את מי לשאול או לפחות לקבל תשובה מוסמכת - אז רציתי לנסות כאן.
1. בדיקת דם CD24. אם ידוע לכם האם והיכן ניתן לבצע בדיקה זו ?
2. אנדוסקופיה עם Colon PillCam של GivenImaging - האם והיכן ניתן לבצע את הבדיקה ?
3. בדיקת דם סמוי בצואה. קראתי שמדובר בבדיקה עם אחוזי גילוי נמוכים ועם False positive גבוה יחסית, אבל הבנתי שיש מספר בדיקות שניתן לעשות עם הדגימה (לא רק לבדוק נוכחות של דימום) ואז אולי זה יכול לעלות את סיכויי הגילוי של הבדיקה - האם ידוע לכם על כך משהו ?
תודה מראש.
דר' הוברט שלום,
אימי בת 60,עם גידול בסיגמא ולפחות 10 גרורות בכבד. בנוסף נגע בודד חשוד בריאה והגדלת קשריות לימפה פארא-אאורטליות שלא קלטו ב PET-CT. בניתוח קולוסטומי נמצא (בביופסיה) פיזור ציפקי.
טופלה על בסיס FOLFIRI ללא אבסטין במשך 10 טיפולים. רמת CEA שהיתה 26 עלתה ל 41. בהערכת התגובה לטיפול ב CT, החמרה ניכרת בהסננה השומנית בכבד (מתאים ל CALI). מבחינת הנגעים בכבד, "תגובה מעורבת". 2-3 גדלו באופן ברור. אחרים "נעלמו או לא נראים, אם כי בכל אתרי הגרורות, אפקט ברור של fat sparing, יחסית לשאר הכבד השומני.
בעקבות להנ"ל הטיפול הוחלף ל-FOLFOX. לאחר 3 טיפולים עליה משמעותית ב-CEA ל-150. יש לציין ש-CEA נמדד בזמן של דלקת חמורה באוזן.
1. האם ערכי CEA יכולים להיות מושפעים מתהליך דלקתי באוזן?
2. האם יש טיפולים אימיונתרפים או חיסונים בהדסה שיכולים להתאים למצבה?
3. האם יש משמעות לבדיקה מיפוי גנטי (פרט ל- K-ras) מבחינת התאמת הטיפול (המחלה התגלתה גם אצל אחותה)?
4. מה המשמעות של פיזור ציפקי? האם היא לא תתאים לטיפול כירורגי גם אם הגידול הראשוני והמשניים יקטנו?
תודה רבה!
שלום לכולם
רציתי להתיעץ בנוגע לרופאים לניתוח להסרת גידול סרטני מהרקטום.
הגידול מאוד נמוך ממש קרוב פי הטבעת.
אני מתלבט הרופא המטפל כרגע הוא דר מרט חייקין.
שהבנתי שהוא רופא מעולה.
אבל קבלתי המלצות חמות מאוד לגבי דר יוסף קלאוזנר אנשים טוענים שהוא ממש מספר אחת בתחום בהמלצת הרב פירר.
יש מישהו שיכול להמליץ שמכיר את 2 הרופאים
אשמח לעזרה תודה מראש
דוקטור הוברט היקרה !
אני אחרי ניתוח וויפל עקב גידול אדנוקרצינומה בלבלב
ניתוח בוצע ב יוני השנה
אחרי חצי שנה עדיין אני סובל מכאבי בטן לסירוגין
אני נוטל טרמדול פלאש אולם שאלתי היא האם יש באפשרותך להמליץ לי על משכך
כאבים שזמן התגובה שלו הרבה יותר מהיר ומיידי .לטווח ארוך
תודה
אלכסנדר
אנדוסקופיה דרכי עיכול עליונות, אודם קל באנטרום, בבצל התריסריון אודם וארוזיות עדינות, מה המשמעות?
שלום,
אמא שלי חולת סרטן המעי הגס במצב סופני.
היא מאושפזת במוסד סיעודי מורכב.
בביה"ח בו אושפזה עד ליום חמישי האחרון קיבלה מדבקת דור'סיק (מורפיום) בעצמה של 50 מיקרו גרם לשעה. כשעברה למוסד הסיעודי הרופא הגביר את המינון (עקב התגברות הכאבים) ל 100 מיקרו גרם לשעה ולמחרת ל 200 מיקרו גרם לשעה. האם עלול להגרם לחולה נזק מקפיצות כאלו של המינון ומה הנזק שיכול לקרות?