שלום דר',
לאבא שלי 56 גילו סרטן הקיבה לפני שנה וחודש.
הוא עבר ניתוח וכרתו לו 2/3 מהקיבה לאחר מכן הוא עבר כימו והקרנות בערך חצי שנה.
המצב שלו לא השתפר לאחר הטיפולים והמששיכו לתת לו לעשות בדיקות CT כדי להבין מה קורה.
לפני חודשיים נתנו לו לעשות בדיקת דם כלשהיא שנמצאו בה מרקרים שזה חתם את זה שהמחלה כרגע נזרקה לשער הכבד.
כרגע החליטו לתת לו טיפולי כימו נוספים אבל חומרים אחרים מהפעם הראשונה, לצערנו הטיפולים הופסקו בגלל דופק נמוך, שמו לו קוצב לב וכשהדופן עלה הבדיקות דם לא תקינות, כדויות דם נמוכות מאות בסביבות 700 ולכן נשלח שוב הבייתה עד שזה יתאזן.
הרופאים לא ממש מספקים לנו תשובות חד משמעיות כדי שנבין מה זה אומר מבחינתו ובאיזה שלב/מצב נמצאת המחלה
אנחנו מחפשים רופא פרטי שיוכל לעזור לנו להבין איזה זה עומד כרגע ומה עוד ניתן לעשות.
יש דרך ליצור איתך קשר?
והאם זה אומר שהמחלה ממאירה?
יש אופצייה לנתח שוב את הכבד או להסתפק רק בכימו?
תודה.
שאלהמה ההבדל בין סיטי לפאט סיטי
אמא שלי שנה וחצי לאחר ניתוח וויפל -סרטן לבלב לא גרורתי שהוסר בשלמותו היא עברה טיפולי כימותרפיה משלימה והקרנות.
בבדיקה האחרונה CA19-9=22.53 לעומת 16.02 בבדיקה לפני חודש וחצי.
CEA=2.47 לעומת 1.34 בבדיקה הקודמת
CA125=12.47
האם השינויים מעידים על מגמת עלייה?
האם עלייה בסמן המעוררת חדש היא עלייה של מעבר לערכי הנורמה?
מודה מאוד על ההסבר ועל ההתיחסות
My wife 40 years old just had the left side of her liver removed, due to Tumor found in the liver generated from the gallbladder channel within the liver , A-What treatment if any is available to try and prevent the cancer from coming back in that area? At the same time during a PET/ they found out a Tumor on her left lung, we just found out that the tumor is primary and has no relations to the liver, our debate is, should we operate and or start treatment, but how one can give treatment to both, the DR said that he has not seen such case for many years,
מצ"ב סיכום תוצאה MRI בטן של אחי ,בן 56 עם מחלות רקע: סוכרת. השמנה נושא צהבת B ,כבד שומני,אבנים בכליות אנמיה...
מקבל כימיותרפיה 7 מפגשים עם GEMZAR + OXALIPLATIN
1. האם הגידולים בכבד יכולים להיות כתוצאה של המחלה כרונית של הכבד?אולי מצב יציב שנים ?
2 .בבדיקה PET-CT ניצפו מוקד במעי הגס אבל בבדיקה קולונוסקופיה אין שום התיחסות .גם דגימות בבדיקה גסטרו לא סרטניים
3 מצבו הנפשי בעיתי-לא מטופל תרופתי . מסרב קבלת שיחות או רפואה אלטרנטיבית תומכת.איך ניתן לעזור ?
4 האם "הליפומה" בכלייה ימנית וציסטות קליפתיות הם כתוצאה של קיום אבנים בכליות וטיפולים הישנים-ניתוח ריסוק...?
תודה מראש על התשובות ו\או הערות
--------------------------------------------------------------------------------------
"סיבת הבדיקה: מעקב אחר כולנגיוקרצינומה (אדנוקרצינומה עפ"י ביופסיה ככל הנראה)
הפעם בהשוואה לבדיקה הקודמת מה-5/2012 יש לציין הממצאים הבאים:
הכבד מעט מוגדל עם הסננה שומנית מתונה מוקף כמות קטנה של נוזל צפקי.
כיס המרה תקין. דרכי מרה לא מורחבות.
שני הנגעים של זמני הרפיה מאורכים והמואדרים בגדוליניום שתוארו בסגמנטים 6 ו-7
בבדיקה הקודמת נראו הפעם ללא שינוי. התהליכים מראים גבולות קשתיים. הגדול מביניהם
)בסגמנט מס' 6( חצוי ע"י ענפים פורטלים.
הטחול והלבלב תקינים.
בלוטות יותרת הכליה הודגמו ללא חריג.
ציסטות קליפתיות קטנות רבות הודגמו בשתי הכליות.
ליפומה סוב-קפסולרית זעירה הודגמה בכליה הימנית.
מוקדי הדקקות קליפתית בכליה הימנית מייצגים ככל הנראה שינויים פיילונפריטיים כרוניים
)יציבים מאז הבדיקה הקודמת(.
לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות במזנטריום או ברטרופריטונאום "
אני כ-3.5 שנים לאחר סרטן קיבה בו בוצע כריתה מלאה של הקיבה.בבדיקת דם אחרונה בתאריך 08.01.13 הסמנים של CEA - 3.16 ו-CA-19-9 - 12.95
לעומת התוצאות הקודמות מלפני חצי שנה היו: CEA - 2.76 ו- CA-19-9 -10.05
האם השינויים האמורים שהם בגבולות הנורמה יש להם משמעות.
יתר תוצאות בדיקת הדם הם תקינות פרט לויטמין D שלאחר לקיחת טיפות במינון גבהה במשך יותר מחצי שנה לא חל שיפור.האם יש קשר לכריתה של הקיבה ולספיגת ויטמיןD?ומה ניתן לעשות?
בברכה ותודה מראש
אהלן, לאחרונה ניגשתי לבדיקות מעבדה ובבדיקת הנשיפה נמצא אצלי חיידק הליקובקטר, ברמה יחסית גבוהה ( 15 ) קיבלתי כרגע אנטיביוטיקה אבל לא נתנו לי שום הוראות או הסבר ואני נורא מודאג, הבנתי שהחיידק עלול לגרום להתפתחות סרטן הקיבה?
האם עליי להמנע מלאכול דברים מסויימים? עד כמה זה מפותח אצלי?
תודה רבה, אשמח לקבל תשובה במהרה! (:
ידוע לי שקולונסקופיה היא הבדיקה הטובה ביותר עם אחוזי טעות נמוכים, אך בכל זאת עקב הסיכונים הכרוכים בה אני מחפש אלטרנטיבות (יש לי זמן אני עוד צעיר יחסית) לבדיקה כל הזמן.
הבעיה שאין ממש את מי לשאול או לפחות לקבל תשובה מוסמכת - אז רציתי לנסות כאן.
1. בדיקת דם CD24. אם ידוע לכם האם והיכן ניתן לבצע בדיקה זו ?
2. אנדוסקופיה עם Colon PillCam של GivenImaging - האם והיכן ניתן לבצע את הבדיקה ?
3. בדיקת דם סמוי בצואה. קראתי שמדובר בבדיקה עם אחוזי גילוי נמוכים ועם False positive גבוה יחסית, אבל הבנתי שיש מספר בדיקות שניתן לעשות עם הדגימה (לא רק לבדוק נוכחות של דימום) ואז אולי זה יכול לעלות את סיכויי הגילוי של הבדיקה - האם ידוע לכם על כך משהו ?
תודה מראש.