ד"ר שלום רב.
אימי בת 66, שנה וחצי לאחר ניתוח ויפל. נכון לעכשיו סי טי יחסית נקי,ולא רואים גידולים או גרורות. גם המרקרים יציבים.בחודשיים האחרונים תיאבון ירוד עוד יותר ממה שהיה קודם, כאבי בטן חזקים, עיפות חולשה, וכניסות מרובות לשירותים (5 - 6 פעמים לקיבה ביום) שאלותי:
1. האם יש צורך בבדיקות נוספות?
2. איך אפשר להקל על כאבי הבטן, או על היציאות המרובות? (היא ממש תלויה בשירותים צמודים כל היום, ומפחדת להתרחק שמא הם לא יהיו זמינים).
3. היא משתמשת בקנביס להקלה, על ידי אכילת עוגיות או טיפות שמן, ועדיין אין שום הקלה. אשמח לכל עיצה או פיתרון.
תודה מראש על העזרה ותשומת הלב. סימה
שלום לפני כמה ימים אבי עשה בדיקת אולטרסאונד שבה נתגלה גוש בלבלב
לאחר מכן נעשתה לו בדיקת סי.טי ואכן בבדיקה נתגלה גידול בזנב הלבלב וגרורות בכבד חשוב לציין שמצבו החיצוני של אבי הוא טוב .לפי הרופאים בן אדם במצב של הסיטי הנ"ל צריך להיות במצב גרוע הרבה יותר קבעו לו בדיקת ביופסיה בכבד היכן שלפי הסיטי נראות הגרורות השאלה שלי כזאת
האם בדיקת הביופסיה יכולה לעורר את הסרטן?
הרופאים אומרים שיש כמה דרגות של חומרת הסרטן ויכול להיות שזה סרטן קל(יחסית)
האם כדאי לבצע את הבדיקה הזאת למרות שמצבו של אבי בסדר הוא לא הרזה ואין לו את התסמינים בסרטן הלבלב אני חושש שבדיקה כזאת יכולה להזיק ולעורר את הסרטן ?
שלום רב
בסוף ינואר עברתי ניתוח מסוג Sigmoidectomy וכעבור שבוע שוחחרתי לביתי. כרגע אני בהחלמה ואי ממשתדל ללכת כפי שהומלץ לי. כאבים אני מרגיש רק באזור הניתוח ולא כאלה שאני נדרש לקחת משככי כאבים בגינם. רציתי לדעת האם האם בנוסף להליכה יש תרגילים מומלצים לביצוע שיאיצו את החלמת מקום הניתוח.
תודה
אבי כנראה עובר לקו שלישי בקרוב מאוד, סימנים מאוד גדולים שהקו השני כבר לא אפקטיבי - הגרורות במהלך הטיפול נשארו באותו גודל, אך לאחרונה סמנים עלו פי 3 (היה חולה בדלקת ריאות בשבועות האחרונים, האם זה קשור לכך?).
רשמת כאן (דר. הוברט) בעבר הלא רחוק כי לאחר קו ראשון של אפירוביצין ציספטלין וקסלודה וקו שני של טקסול - הקו השלישי אמור להיות אירינוטקאן.
יש לציין כי אינו מתאים לקבל הרצפטין, כלומר לא קיבל טיפול ביולוגי כלשהוא.
הבנתי מהורי שלדברי הרופא המטפל, ישנן שלוש אופציות שאחת מהן נסיונית.
האם תוכלי לשפוך אור?
לאמא שלי יש סרטן מעיים היא עברה ניתוח ואחרי קורס של כימותרפיה הופיעו גרורות בריאות ועכשיו היא עוברת תיפול בקן2 folfiri irinotecan בתחילת התיפול המרקר ca125 = 53 ומרקר cea =66 עכשיו מרקר cea ירד ל 3.3 אבל מרקר ca125 במהלך התיפול ירד עד 44 ושוב עלה ל54
מה זח בדיור אומר למה מרקר ca125 עלה ,מה המרקר הזה מראה ?
חוץ מזה בספירת דם יש immature granulocytes basophils שלא אמורים להיות ואצלה הם כל הזמן קיימים יורדים ועולים, על מה זה מראה?
עברתי בדיקת אנדוסקופיה לאחרונה ונמצאו בה 8 פולפים מה שבבדיקה לפני 3 שנים לא היו. בביופסיה שנלקחה נמצאו פירורים . בעברה כבר טופלתי בחידק בקיבה .וכתוצאה מכך לוקחת באופן קבוע לונטון. אם אני לא לוקחת לנטון יש לי צרידות כנראה בגלל הבקע הסרעפתי.
האם יש קשר לכך שהפולפים גדלו כתוצאה מליקחת התרופה?
האם הטיפול הוא רק מעקב ?
.