שלום רב !
אני בת 17 וכבר בערך חודש יש לי דם בתוך הצואה (זה לא מחזור) ובזמן האחרון כאבי ראש חזקים שמתחזקים (לא יודעת אם זה קשור) רציתי לדעת אם בגיל כזה יש סיכוי שיהיה סרטן במעי?
(אני שואלת פה כי אני לא רוצה ללכת להיבדק אני ממש לא אוהבת רופאים וכאלה, למרות שזה נישמע ממש טיפשי וילדותי ושהבריאות יותר חשובה...)
תודה לעונים!! :)
שלום,
אמי סובלת מסרטן הלבלב עם התפשתות לכבד ולריאות. שנה וחצי מקבלת טיפולי כימו, כיום מטופלת בטאקסול ומחלה בינתיים לא מתפתחת. אך יחד עם זאת בס.טי. אחרון אובחן שיש לה התחלה של שחמת כתוצאה מטיפולי כימוטרפיה המתמשחים. האונקולוגית אמרה שאין שום אפשרות טיפול בשחמת מלבד הפסקת כימותרפיה, אך אז הסרטן עלול להתפתח.
האם קיים פיתרון נוסף לבעיה הזאת?
האם שחמת עלולה להתקדם גם עם הפסקת טיפולים כימוטרפיים?
תודה.
שלום רב
לפני כשבועיים עברתי ניתוח sigmoidectomy (אני בן 42). קיבלתי את תוצאות הביופסיה ואשמח להבהרות קצרות. לשון תוצאות הביופסיה (תאור מיקרוסקופי ואבחנה):
Entire sigmoidectomy and anastomotic rings, ulcerated moderately diffrentiated adenocorcinoma. The tumor is invading the thickness of the colonic wall and penetrates into pericolic fatty tissue. The surgical margins and the anastomotic ring are free of tumer. In the pericolic fatty tissue were found 13 lymth nodes and 8 of them are involved by metastasis including peri-nodal fat invation (T3-N2)
השאלות שלי:
מה משמעות של האבחנה הזו (האם זה stage 3)?
וכן איזה פרוטוקול טיפולי עושים במקרה כזה ואיך הוא מתבצע בדיוק מבחינת תדירויות והמשך (עירוי ?כדורים?) ?
מה סיכויי ההחלמה במקרה כזה או מה ההסתברות שהסרטן יחזור בעתיד?
תודה מראש
רצינו להזמין אתכם ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס.
יום העיון יתקיים ביום שלישי, ה- 12/3/13, בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים, החל מהשעה 9:30 בבוקר והוא מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם.
יום העיון ללא תשלום.
לפרטים ולהרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8165
שלום.
לפני כ10 חודשים גילו גידול בראש הלבלב ביצעו ניתוח וטיפול מונע בגמזר.
לאחרונה בעקבות עליית המרקרים בוצע בדיקת פט סיטי שהצביעה על כך שיש גרורות בכבד ובבלוטות לימפה.
כמו שהוסבר לנו המצב הוא סופני. אך ידוע שיש גם אנשים בשוליים שממשיכים לחיות באיכות חיים טובה. רציתי לשאול איזה אפשרויות יש למען הארכת חיים עם איכות חיים טובה.
בנוסף מרגיש טוב לא נראה חולה וללא כאבים.
תודה
שלום
לאחר שעברתי ניתוח sigmoidectomy הופניתי לאונקולוג. ברצוני לדעת איזה מסמכים רצוי להביא ע"מ להביא בפני האונקולוג את מירב המידע הנדרש?
ברשותי המסמכים הבאים: הפנייה מרופא משפחה, תוצאות ביופסיה לאחר קולונוסקופיה וכן תוצאות ביופסיה לאחר הניתוח, CT בטן שבוצע לפני הניתוח, אולטרא סאונד בטן תחתונה וכן בדיקות דם שבוצעו כחודשיים לפני הניתוח.
האם צריך מסמכים נוספים?
תודה מראש על התושובה