שלום, אני מחפשת מומחה לסרטן בקיבה לסבתא שלי בת ה86. הרופאים בבית חולים כרמל בחיפה אדישים וקרים. הם טוענים שבגילה אין טיפול ולא מוכנים אפילו לעשות CT לבירור גרורות. אנחנו מחפשים מומחה לסרטן בקיבה אולי מישהו שמומחה בסיבוכים של מבוגרים שיתן לנו חוות דעת נוספת. אמנם היא מבוגרת, אבל לא יכול להיות שאי אפשר לעזור לה בכלל.. אפילו אם זה יאריך את החיים שלה בשנה. תודה מראש לעונים.
להבנתי הטיפולים הכימותרפיים עשויים לפגוע בפוריות והשאלות שלי הינן:
האם בהכרח טיפולי כימו בסרטן מעי הגס פוגעים בפוריות (פרוטוקול FOLFOX) והשאלה השנייה: האם נתינת דגימה גם אחרי הטיפול הראשון היא עדיין בסדר או שזה כבר לא רלוונטי אחרי התחלת הטיפול הכימי הראשון
לד"ר שלום רב,אמי, אשה בת 88, עברה לפני שבעה חודשים ניתוח של כריתת צקום (cecum) לאחר שנתגלה בו גידול ממאיר. הגידול סווג לאחר ביופסיה בדרגה שלוש לאחר שבלוטת לימפה אחת מתוך 16 הייתה נגועה במחלה.לאחר הניתוח ועד עכשיו היא מטופלת בכדוריXELODA במינון של 2000 מ"ג ליום במחזורים של שבועיים ושבוע הפסקה.בבדיקות דם שנערכו וכן בבדיקת CT שהרופא האונקולוג שלח אותה לא נתגלו ממצאים המעידים על חידוש או פיזור המחלה. כמו כן חל שיפור טוב ברמת ההמוגלובין שלה שהיה לפני הניתוח 7 ועכשיו הוא 12 וכן היא עלתה במשקל כ-4 קילוגרם מאז הניתוח.היא גם לוקחת כדורי ברזל משום שרמות הברזל ירדו כמעט לחלוטין עקב המחלה.שאלותיי:1- אמי חוששת מאוד מחזרת המחלה ושואלת האם מקובל לתת טיפול מונע לאחר שתסיים לקחת את הכדורים XELODAהאם ישנם נתונים או מידע לגבי הסיכויים לחזרת המחלה?2- אילו בדיקות נוספות מומלצות לעשות על מנת לעקוב אחרי המצב הרפואי שלה ובמשך כמה זמן יש לעקוס אחרי המצב?אציין שהכדורים של הכימותרפיה לא גרמו לה כל תופעות לוואי מלבד חולשה קטנה שעברה אף היא במהלך הטיפול. היא גם מטופלת בכדורים נגד לחץ דם וכולסטרול.3- כמה זמן מומלץ שהיא תיקח עדיין כדורי ברזל? היא מטופלת ב-3 כדורים GENTLE IRON על מנת למנוע מצב של עצירות ורמות הברזל תקינות עתה.בתודה מראש ובאיחולי כל טוב לך.
אבי עם סרטן הקיבה, לאחר קו שני של טקסול שהיה מוצלח למשך חמישה חודשים. עתה חלה התדרדרות. הבנתי שהקו השלישי צריך להיות אירנוטקאן.
לצערי, ביומיים האחרונים חלה התדרדרות והוא ממש התקשה בנשימה עד שהיה צורך להגיע לבית החולים (יש לו גרורות בריאות וגם דלקת ריאות) בבית חולים בוצע ניקוז לריאות (לי זה נראה כמו צינור של ערכת ניתוח טרוקר) . מהנקז יצאו 750 מ"ל מיד לאחר התקנתו ולאחר הלילה עוד 250 מ"ל.
לאחר הנקז מצבו השתפר קמעה והוא נושם יותר טוב אך עדיין חלש ונושם בכבדות (סטורציה 91 עם חמצן, ללא חמצן יורד מתחת ל 80).
בנוסף, יש כאבי גב אשר היו תמיד ברקע מתחילת הטיפולים (גם כאשר מצבו היה טוב יותר ) כואב לו בעיקר כשהוא הולך, אם הוא שוכב אין כאבים בגב.
האונקולוג טוען שאינו יכול לקבל כימו קו שלישי ולמעשה ימיו ספורים, מכיוון שעל פי כאבי הגב כנראה שהגרורות כבר בעצמות (למרות שהסיטי לא חד משמעי לגבי זה, הסיטי הראה שברים בחוליות לפני כחצי שנה ועתה יש רושם שהם כמעט התאחו).
השאלה היא, על פי מה קובעים את הקריטריונים למצב סופני? ברור לי שהוא לא ינצח את המחלה אך כן הייתי רוצה להשאיר פתח לכימו אם הוא יתחזק.
יש לציין שלפני חצי שנה אחרי קו ראשון היה מקרה דומה בו הקו הפסיק לעבוד והוא סבל מבצקת חריפה בריאות וקשיי נשימה חמורים. הוא התאושש לאחר כמה ימי טיפול בבית החולים ואז קיבל טקסול ומצבו התשפר עוד יותר.
האם יש עוד מה לעשות? אולי טיפול ביולוגי כלשהו ? האם ניתן לעשות עימו חסד ולתת לו טיפול כלשהו?
תודה
לצערי הריאות אינן מתפקדות והוא עובר להוספיס.
תודה על כל התשובות במשך השנה האחרונה.
מקווה כי סוף סוף ימצאו תרופה לסרטן גרורתי.
בברכת שכולנו יהיה בריאים.
שלום לכולם,
לפני כשנה התגלה אצלי סרטן קיבה עם גרורות לכבד ולבלוטות הלמפה,ברצטני לדעת האם ידוע על ריפוי מלא מהמחלה? האם ידוע למישהו על טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור להגיע להחלמה.
adib