שלום לכם
אמרו לי שלא כדאי לי לקבל את התרופה הביולוגית מחשש לחור במעי. הגידול שלי נמצא די קרוב לרקטום (12 ס"מ) אשמח לשמוע הסבר
תודה
אפרת
בהמשך לשאלה אני מבקשת לפרט את השתלשלות הטיפולים : לאחר הסרת הגידול אימי קיבלה טיפול משלים של כימו מסוג – אוקסיליפלטין . אחרי ההופעה של הפיזור הגרורתי אימי קיבלה בסדרת הטיפולים הראשונה כימו מסוג – נירונוטיקן + וביולוגי מסוג – ארביטוקס . ובעקבות תוצאה טובה בבדיקה אימי קיבלה סידרה נוספת מאותם חומרים אך כאמור בתוצאת הבדיקה של הסדרה השנייה ביחס לסדרה הראשונה לא היה שיפור אלא החמרה כפי שפרטתי . בעקבות כך הוצע לאימי לקבל סידרה נוספת של כימו מסוג אוקסיליפלטין + תוספת חומר ביולוגי מסוג אווסטין. אני מבקשת לדעת מה דעתך על טיפול בחומרים אלה והאם יש לכך המלצה לטיפול מסוג שונה
שלום רב,
לאמי יש סרטן בלבלב עם מעורבות כלי דם לא נתיח לאחר טיפולים כימותרפיים משולבים הגידול הצטמצם עדיין לא יצא לגמרי מהכלי דם אבל בסי טי האחרון הוסיפו משפט שהודגם טרומבוס בוריד הטחול והטחול מעט גדול יותר מהסי טי האחרןן .
מה זה אומר ?
תודה .
אימי בריאה בד"כ הגיעה לביח לאחר שתן צהוב במיוחד ובבדיקות שערכו לה מצאו את הממצאים הבאים-
תהליך היפודנסי גדול עם מרכיב נמקי בראש הלבלב מימדיו כ-4.2*2.7.הרחבה של צינור הלבלב עד כ 5 מ"מ.
ללא עדות למעורבות של כלי הדם המזנטריאלים הגדולים בתהליך הפורטה, SMV, הצליאק והSMA . בלוטות סביב הלבלב בקוטר מירבי של 1 ס"מ בציר הקצר חלקן פתולוגיות בצורתן. הכבד תקין בגודל ובמרקם. תהליך היפודנסי בקוטר 2.4 ס"מ בסגמנט 8 צפיפותו 15HU עם האדרה ברקמת הכבד ההיקפית. באבחנה מבדלת אבצס. ציסטה כבדית בסגמנט 2. מודגמת הרחבת דרכימרה תוך כבדית בילובארית, והרחבת CBD עד 2 ס"מ לכל אורכו, כנראה משנית לתהליך בראש הלבלב. הוריד הפורטלי הראשי וענפיו פתוחים.כיס המרה תפוח עד 4.2 ס"מ עם משקע היפרדנסי בתוכו. הרחבה ניכרת של הציסטיקוס עד 1.8 יתכן משנית לתהליך.תהליך מעוגל קטן בזרוע המדיאלית של האדרנל השמאלי, קוטר התהליך המירבי 12 ממ צפיפותו 13HU.
כרגע מפנים אותה לבדיקת לפרוסקופיה בהרדמה מלאה.
שאלותי- 1. לפי מה שאמרו לנו צריך לבצע את הבדיקה כדי לבדוק האם הממצא בכבד הוא גידול או ציסטה-אולם על פי הבדיקות הם מזכירים גם את כיס המרה והטחול-האם לא כדאי לקחת גם משם ביופסיה? 2. האם לא ניתן לבדוק באם.אר.אי אם מדובר בגידול בכבד? 3. לאח של אמא שלי גילו לפני 10 חודשים גידול בלבלב ובכבד והוא עובר טיפולים-האם זה אומר שאנו צריכים להיבדק כל כמה זמן? 4. על פי הממצאים-מה תוחלת החיים והאם כדאי לפנות על ההתחלה לניסויים קלינים?
סרטן אדנוקרצינומה לאחר 4 מחזורי טיפול (טיפול 13) מתוך 6 מחזורים. לאחר סיטי: מודגמת אבו קטנה לא חוסמת, בגביע תחתון של הכליה השמאלית בקטר ש עד 3 מ"מ ללא הידרונפרוזיס דו"צ.מודגמים שינויים טרשתיים בהיקף האאוטרטה. הסננה של שומן ובלוטות קטנטנות לאורך הרטרופריטונאום ומזנטריום. החמרה קלה שלההסננה בהשוואה לבדיקה קודמת . קיימת הסננה קלה של שומן בשורש המזנטריום, ובלוטות קטנות.במגבלות אלו אזור השקת המעי והללולאות המושקות לקיבה - ללא ממצאחריג.בבדיקה נוכחית נראים מקטעים של עיבוי דופן הסיגמה פרוקסימלית ודיסטלית אשר לא נצפו בבדיקה קודמת ללא הסננה משמעותיתבסמוך.לאחר c.t. אגן ובטן נמצא לסיכום:1. החמרה קלה בהסננה ברטרופריטונאום בהשוואה לבדיקה קודמת.2. נראים מקטעים של עיבוי דופן בסיגמה אשר לא נפו בבדיקה קודמת, לקורלציה קליניתכמו כן המרקרים עולים CA-19,9 מ-16.80 , ל-45.30הברזל 15
מה אומרים הנתונים האלה ??????????
היי,
בבדיקת CT שעשיתי לאחרונה התגלתה ציסטה בלבלב. נעשה CT נוסף והסיכום היה כלהלן: