בגסטרו חוזר לאחר כ9 חודשים נמצא כי נגע שאופיין כגיסט (לא על פי ביופסיה רק מראה ומיקום) לא גדל. (9 ממ) אך אובחנה דלקת קלה באנטרום היכן שנימצא הנגע.
האם הדלקת קשורה לנגע? האם הדלקת מעודדת התפתחות הנגע?
הומלץ מעקב עוד שנה.
האם את חושבת שכדאי לעשות EUS בגודל שכזה או להמתין לבדיקה הבאה ?
תודה
שלום רב
אני מטופל בפרוטוקול FOLFOX
בתום הטיפול השני ציינתי כי הנוירופתיה היא מאוד חזקה ומפריעה בתפקוד היומיומי וכן עוברים מספר ימים רב עד שהיא חולפת לרמות נסבלות (בסביבות 8 ימים)
לאחר שקיבלתי מגנזיום וקלציום תופעת הנוירופתיה היתה בעוצמה פחותה ואכן היתה הקלה.
השאלות שלי הינן:
1) למה מגנזיום וקלציום מפחיתים למעשה מהכאב הנוירופתי?
2) איזה תופעות לוואי נובעות מקבלת מגנזיום וקלציום בפני עצמן?
בברכה
שלום רב,
אבי בן ה 62 נפטר לפני כחודשיים לאחר ניתוח וויפל שעבר בבי'ח כרמל. הסיבה לניתוח היתה צהבת חסימתית מתמשכת וחשש לסרטן בדרכי המרה או באיברים הקרובים. בדיקות מקדימות שנערכו כגון: EU, CT, MRI וכל בדיקה לא פולשנית אחרת שנעשתה העלו תוצאות מעורפלות לגביי סרטן על כן הוחלט על ניתוח וויפל.
הניתוח הצליח אבל החולה מת....
לימים, התוצאות של הביופסיה של כל החלקים שהוציאו מגופו הגיעה ואנו צריכים עזרה בפיענוח. עד היום לא ברור לנו מה היה לאבא, האם סרטן? איזה? תסכול נוראי! אודה לעזרתכם בפורום הזה.
מצ"ב תוצאות בדיקה פתולוגית של 17 דגימות.
תודה רבה עבור תגובתך.
יש לי שאלה נוספת ואחרונה - האם ניתן להסיק מהדוח הפתולוגי את חומרת/דרגת הסרטן?
האם המצב היה נתיח או שהסרטן היה בשלבים מתקדמים?
חן
שלום רב!אמי מטופלת בפרוטוקול AVASTIN -FOLFIRI. דרך פורט, אשר הוצא עקב זיהום. אמי מאוד רזה ואני חוששת שהכנסת פורט חדש תהיה טראומתית עבורה. האם אפשר להכניס פיקליין תוך כדי טיפול בAVASTIN? האם טיפול באוויסטין, אשר פוגע בכלי דם מעלה סיכון לפקקת וורידית בעקבות הכנסת פיקליין? בתודה מראש
מה זה אומר?
שלום ד"ר,
אחרי CT וMRI, והבחנה קלינית של בקע מפשעתי של גוש שומני, עשיתי ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע והוצעת הגוש. חשוב לציין שגולדו בMRI של הגוש הינו כ15 ס"מ ובאזור האגן לכיוון האכך. כשהשתעלתי הוא היה זז כלפי מטה ממש כמו HERNIA. אחרי הניתוח וחווד דעת שניה עם פרופ אוקון, הוא ראה רק 2 ליפובלסטים בחמישה סליידים שנתנו לי בבית חולים. האם זה אומר בודעות ליפוסרקומה?. מי המומחים במרכז לליפוסרקומה?. משהו בתל השומר?.
תודה מראש
דודי