שלום שוב,
מה דעתך על היפרתרמיה לסרטן לבלב ? ועל אוקראין האם שמעת על זה והאם יש תוצאות טובות ?
תודה ?
לד״ר הוברט שלום רב!
האם ידועים ברפואה מקרים של הבראה מלאה מסרטן לבלב? אם כן, מה היה הגורם המכריע להבראה? או שזה עניין של מזל?
תודה על התשובה.
שלום רב,
האם יש לך מושג איך אני יכולה ליצור קשר עם בית חולים ג'ון הופקינס בארצות הברית לקבל חוות דעת נוספת בקשר לניתוח להוצאת גידול של סרטן לבלב עם מעורבות של כלי דם ?
תודה .
שלום
אמא שלי בת 67 עוברת את כימוטרפיה קו2 אם אירינוטקן 5fu ו לקוברין כבר חצי שנה אחרי אפסקת ב3 חודשים מטיפול קו1(אוקסליפלטין)
מהתחלה היה לה גוש בסיגמה היא עברה ניתוח ו אחרי קו 1 גדלו גרורות ב ראיות
במשך טיפול האחרון קו2(אירינוטקן) מרקר cea ירד מ66 עד 5 וגרורות יקטינו אך באיזשהו שלב המרקר היתחיל לגדול עד 10 ו גם גרורות גודלו, זא אומר שטיפול הפסיק להשפיע?
יש לה לחץ דם גבוע היא לוקחת תרופות התיפול הנוככי גם מעלה את הלחץ דם שלה, רופא הטלבט אם לתת לה אבסטין או לא בגלל הגיל אבל הזמין את התרופה וקיבלנו
ויש לה מוטציה בKRAS
השאלה שלי- איזה אפשרויות נוספות יש שלא לא לקחת את אבסטין(קראתי שיש תופעות לווי קשות מאוד ממנו) ואם האבסטין לא יתאים לה אז מה אפשר לעשות?
אם היא הייבת לקחת את אבסטין עד כמה הוא יעזור, עד כמה הוא עוזר בתיפול ולא הורס
וחוץ מאוקסליפלטין ו אירינוטקן משתמשים באיזשהו תרופות אחות?
מראש תודה על תשובה
שלום רב, תודה על תשובה
זה התופעות לוואי שכתוב על התרופא הזאת:
Bevacizumab inhibits the growth of blood vessels, which is part of the body's normal healing and maintenance. The body grows new blood vessels in wound healing, and as collateral circulation around blocked or atherosclerotic blood vessels. One concern is that bevacizumab will interfere with these normal processes, and worsen conditions like coronary artery disease or peripheral artery disease.[39]
The main side effects are hypertension and heightened risk of bleeding. Bowel perforation has been reported.[40] In advanced lung cancer, less than half of patients qualify for treatment.[41][42] Nasal septum perforation and renal thrombotic microangiopathy have been reported.[43] In December 2010, the FDA warned of the risk of developing perforations in the body, including in the nose, stomach, and intestines.
In 2013, Hoffmann-La Roche announced that the drug was associated with 52 cases of necrotizing fasciitis from 1997 to 2012, of which 17 patients died.[44] About 2/3 of cases involved patients with colorectal cancer, or patients with gastrointestinal perforations or fistulas.
These effects are largely avoided in ophthalmological use since the drug is introduced directly into the eye thus minimizing any effects on the rest of the body.[citation needed]
תופעות אלו מעלות את הסיכוי טרשת עורקים ובעקבותיה לשבץ מוחי והתקף לב.
תופעות לוואי - חירור המעי , קושי בריפוי פצע וגם קראתי על דימום שיכול להיות בראיות
זה התופעות לוואי קשות וזה מטריד אותי שהתרופה להפך מקצרת את החיים אז עדיף עם אבסטין או בלי או שאין יותר מדי ברירה?
תודה
לאמא שלי בת ה-70 יש גידול בלבלב היה בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לאחר 15 טיפולים כימותרפים משולבים והזרקת קפסולה ללבלב במחקר יש תוצאות טובות הגידול הצטצמצם ביותר מ-12% אבל לא יצא מהכלי הדם . כרגע אנחנו בפני החלטה האם לעשות ניתוח הכירורג אומר שאפשר אבל לא מבטיחים לנו כלום או להמשיך בטיפולים אחרים כי הגוף שלה כבר עייף מהטיפול המשולב בבדיקת דם הטסיות נמוכות . הטיפול האחר יהיה הקרנות וטיפול כימי יותר קל גמזר או כדורים כימיים.
מה דעתך האם כדאי לעשות ניתוח? ואם נחליט שלא האם הטיפול שהציעה לנו להמשך לא יצמצם את הגידול אז מה יכול להיות בהמשך הגידול יכול להישאר כמו שהוא או שהוא יכול לגדול בחזרה? האם לדעתך יש טיפול אחר שאפשר לעשות כדי לצמצמם את הגידול שייצא מהכלי דם ואז יהיה יותר קל לנתח ?
שלום,
במידה ואמא תמשיך את הטיפול המשולב פוליפרוניקוס זה לא מסוכן בשבילה ? היא עברה כבר 16 טיפולים והגוף שלה כבר עייף ובבדיקת דם הטסיות שלה נמוכות אז לפעמים הטיפול נדחה זה התחיל לקרות רק בחודשיים האחרונים .
האונקולגית שלה אומרת שאם היא רוצה להמשיך אז רק עוד 4 טיפולים מקסימום וזה באמת הטיפול שנתן תוצאות טובות . מה דעתך ?
ומה דעתך על הכדורים הכימיים XELODA האם לידיעתך הם יכולים להקטין גידול או להשאיר אותו סטטי ? ומה עם הקרנות גם יכולות לעזור ?
תודה שוב .
שלום רב.
אמא בת 61 עברה שנה קשה לאחר צהבת שבישרה סרטן בלבלב, עברה ניתוח וויפל וחצי שנה של כימותרפיה.
המדדים טובים אך לאחרונה התחילו כאבים איומים בגב/מאחורי הצלעות לטענתה.
בדיקת הסיטי האחרונה העלתה: ״הסננת שומן קלה סביב ציר צליאק ו SMA"
כמו כן :״מבנה גרמי- שינויים ניווניים בעמוד השדרה״
כל השאר תקין ללא גרורות.
מה הסבירות שהכאב נובע מחזרת המחלה - על פי ממצאי הסיטי?
מה הסיכוי לכאבים מעמוד השדרה?
האם קיים מושג ״ כאבים מצלקת של הניתוח״ ומה הפתרון?
תודה רבה
דר' הוברט אילה שלום!
לפני מס' חודשים היו לי כאבים ובאבחנת בדיקת ct נראה עכירות שומן בלבלב.
מבדיקות נוספות MRI ו אנדוסקופיה שנילקחה ויאופציה ..
נראה שאין חשד לגידול סרטני ושהבדיקות תקינות.
מאז אני עם בחילות בלתי נסבלות ...
מה ניתן לעשות במצב זה?