היי, בשבוע האחרון התגלה אצל ילדתי, בת ה - 3, דם טרי בצואה. רופאת משפחה שלחה אותנו לבדיקות צואה דם סמוי.האם ישנה סיבה לדאגה שלי?!חשוב לציין שאחותי בת ה - 38 חלתה בסרטן המעי הגס פעמיים, כאשר הינה אישה אשר לא סבלה ממחלות ולא עישנה מעולם - האם זה שאחותי חלתה זה "הופך" את זה לגנטי גם אצל ביתי?!אנא ענו לי במהרה, הרגליים שלי לא מפסיקות לרעודדדדד!תודה, שיר
שלום רב,
אודה מאד אם מישהוא יכול לענות לי על השאלה. לאימי יש גידול במעי הגס. בקולונוסקופיה נלקחה ביופסיה. החירורג החליט שצריך לבצע ניתוח כריתת המעי. תוצאות הביופסיה עדיין לא הגיעו אך הניתוח נקבע. השאלה שלי האם זה לא חוקי לבצע ניתוח לפני שתוצאות הביופסיה מוכנות?
בתודה,
מוריה.
מה ההבדל בין הטיפול בפולפוקס לבין הטיפול בפולפיר?מלבד הענין הנוירולוגי. יש הבדל בהשפעה על המחלה וכדו'?וכן מבחינת החוזק של החומר יותר או פחות, ותופעותהלואי?
שלום רב,שמי ויקי ואבי עבר לפני חצי שנה, ניתוח של הסרת הקיבה בעקבות גידול סרטני בקיבה, הסרטן הובחן בשלב התחלתי , לכן לא היה צורך בביצוע כימוטרפיה.לאחר חמישה חודשים מיום הניתוח, חלה הידרדרות במצבו, הוא סובל מכאבי בטן עזים בבטן במיוחד לאחר ארוחה, דם בצואה, ויציאות מידיות לאחר ארוחה, כמו כן, הוא ירד בחודש האחרון 5 קילו.( כל התופעות האלו התרחשו בחודש האחרון )ביצענו בדיקות דם , CTבטן וצילום חזה, והכל בסדר.אנחנו אובדי עיצות, אודה על עזרתכם,ויקי
שלום רב. לפני כמה ימים בבדיקה קולונס' לא יודעת איך זה נקרא אובחן אצל אמי סרטן במעי הגס ..בגובה 15 ס"מ מפי הטבעת. בגודל בינוני ומעריכים שזה היה בערך שנה-שנתיים. מהבדיקה הרופאה אמרה שנראה לה שזה ממאיר ונחכה לתוצאות הביופסה. היא תעשה סי טי ואת כל הבדיקות שצריך..אני זוכרת שהיא אמרה לי שהקיבה שלה בסדר..בכל מקרה לא יודעים עוד אם זה עשה גרוגרת משהו כזה?.אמא בת 42...חוץ מזה היא נכנסה לדיכאון כל הזמן בוכה וזה מייאש אותי לראות אותה במצב כזה ואני לא יודעת מה לעשות. האם מחלימים מזה?מה סיכויי ההישרדות?
כדי לקבוע אם זה התפשט יעשו סי טי? כרגע לקחו רק ביופסיה...מחכים לתוצאות שלהם.
תודה רבה
שלום,
אמי בת 71 . עקב ממצא לא ברור בכבד באולטרא סאונד הופנתה לCT /
ב CT עדיין הממצא בכבד לא ברור אך גילו בלולאות מעיים דיברטיקולים מרובים ללא דלקת.
וכןבלוטות לימפה מוגדלות בשורש המזנטריום עם הסננה של שומן מזנריאלי פוקאלי .
בפענוח כתוב גודל הבלוטות 12 ס"מ.(שתיים עשרה ס"מ). הרופאת משפחה חושבת שיש טעות וזה כנראה מ"מ. אך גם אם זה מ"מ עדיין אני חוששת שמה מדובר בלימפומה. יש לציין שבדיקות CEA , AFP;ALT,AST,TSH תקינות.
שאלותי הן: 1. האם יכול להיות שהבלוטות מוגדלות בגלל הדיברטיקולים?
2. האם זה שה CEA תקין יכול לרמז שזה לא לימפומה?
3. האם יש בדיקות דם ספציפיות לגילוי לימופמה במעי הדק?
תודה