שלום רב,
לאמי יש סרטן בלבלב עם מעורבות כלי דם לפני הטיפולים היו לה כאבי גב שלאחר ארבע/חמש טיפולים של פוליפורינוקס הכאבים עברו ולא היה לה צורך לקחת יותר כדורים גם הטיפולים בהתחלה היו קשים בחילות,עייפות,כאבי בטן וגב,שלשולים ועצירות ולאחר כמה טיפולים לא היה לה בקושי תופעות לוואי רק עייפות עד היום שהיא אחרי טיפול מס' 17 הגידול כבר הצטצמם והיא לפני ניתוח התופעות לוואי פתאום חוזרות שוב שבוע וחצי אחרי הטיפול יש לה שלשולים,בחילות,עצירות וכאבי גב .
מה זה אומר לדעתך? האם יכול להיות שהגידול חוזר לגדול?
תודה .
אני מבקש להתייעץ בנושא תזונה לאחר ניתוח ושט בעקבות סרטן הושט.
הניתוח עבר בהצלחה לפני כ - 5 חודשים. מאז ועד היום יש ירידה של 30 קילו.
כיום מותר לאכול הכל, אבל השאלה מה כדאי לאכול ולשתות , האם כדאי לקחת תוספי מזון כדי לא לרדת במשקל?
כמה נוזלים חייבים לשתות ביום?
בברכה,
אורי.
תודה רבה .
מה אומר עליה בערכים של CA 19-9 (חולה אונקולוגי - סרטן לבלב אדנוקרצינומה לאחר ניתוח וויפל ) לאחר 5 סדרות של טיפול כימותרפי מ-18 בתחילת הטיפול בג'מזר ועכשיו הוא חודשיים כל ללא טיפול (עשה סימולציה להקרנות לפני כשבועיים)יתחיל הקרנות וכן כימו בכדורים קסלודה פעמיים ביום 500 מ"ג כל מנה , היום הערכים טיפסו ל-1180 האם זה מעיד על משהו
בעקבות ירידה במ שקל הוחלט לחפש את הנגיעם והתגלה אצלי פוליפים
במעי הגס הרופאים החליטו שהם מתחילים במלאכה ועד כה הוסרו כמעט8 פוליפים
ועדיין הדרך ארוכה מה עושים כדי לסיים את התהליך המיגע. כל פעם אני מכינה את הקיבה וזה לא מספיק האם ישנה אפשרות בהר5דמה מלאה ולהסיר הכל בפעם אחת? מה הסיכונים?
לפני הכל היתה הסרת כיס מרה לאחר שנמאו אבנים ובוץ האם התופעה תחזור על עצמה מה קורה בגוף לאחר ההסרה. האם התזונה נשארת בעינה או שונה
שלום רב!
אימי סובלת מסרטן מעי גס גרורתי، שלא נותח. קיבלה כימוטרפיה בפרוטוקול פולפירי במשך כ7 חודשים. עקב החמרת המחלה הועברה לטיפול בארביטוקס, אוקסליפלטין ו5fu בעירוי ל 46 שעות. אני מבינה שטיפול זה יעזור למספר חודשים בלבד. ברצוני לשאול מה האשרויות של טיפול קו שלישי? אם הטיפול לא בסל, מה העלויות? האם יש איכות חיים סבירה ומה סדר גודל של הערכת חיים בשלב זה? מה יעילותו ואיפה מקבלים טיפולים מסוג זה?
בתודה מראש
לאחר ניתוח וויפל. מאובחן כחולה סרטן לבלב אדנוקרצינומה, לאחר 5 סדרות של טיפול כימותרפי בג'מזר ועם עליה בבדיקות דם במרקרים מ-17 בתחילת טיפול ו-136 בתום הסידרה החמישית , הטיפול האחרון היה ב-10-4-13 ועד היום מרגיש כאבי בטן מציקים ביותר חולשה נוראית חוסר תאבון וירידה במשקל .מה ההבדל בין בדיקת C.T, PET CT, MRI ??כמו כן מה רצוי על מנת לבדוק שאין גרורות ואין הישנות מחלה
יש לי סרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה עברתי 5 סדרות של ג'מזר, כרגע אני לפני טיפול בהקרנות כ-35 + קסלודה בכדורים 2 בבוקר ו-2 בערב סה"כ 1000 מ"ג, שאלתי היא מה היעילות של הטיפול בסרטן מסוג זה, מה תפקידה של הקסולודה , מה ההבדל בין טיפול ביולוגי וכימוטרפי באיזה מצב זה ניתן.
הטיפול האחרון שקיבלתי בג'מזר היה בתחילת אפריל 2013 עד היום לא התאוששתי מרגיש חלש מאוד בלי תיאבון וממשיך לרדת במשקל. מה אפשר לעשות ?????
האם מומלץ לבצע בשלב זה PET C.T, או MRI בשלב הזה