שלום,
יש לי שאלות דחופות מאוד.
לסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה.
הוא עשה בדיקת גסטרוסקופיה ב-12.6.13 והממצאים שנתקבלו הם:
ממצאים בושט-
היצרות ממאירה: מתחילה במעבר ושט-קעבה ס"מ מהשיניים אורכה ס"מ.
ממצאים בקיבה-
גידול מסוג במיקום קרדיה נמצא בס"מ מהשיניים 6 ס"מ בקוטר המירבי.
תריסיון ושוער תקינים.
אבחנות אנדוסקופיות :Gastric Cancer.
בבקשה תענו לי על השאלות הבאות:
1. לפי הממצאים האם ניתן לנתח את הגידול? כי לפי מה שהבנתי הוא 6 ס" מ בקוטר המירבי אז באיזה שלב זה בערך של ההתפתחות?
2. האם אדם בן 86 יכול לגשת לניתוח? הוא לוקח תרופות ללב אך מדובר באדם חזק פיזית ומנטאלית.
3. במידה ולא ניתוח- הבנתי שהאופציות האחרות הן כימותרפיה, קרינה ותרופות ביולוגיות. האם אפשר לפרט לי מה הדבר הטוב ביותר הידוע כיום שיכול להאריך את משך חייו? (אם זה בשימוש יחיד או משולב-את כל האופציות לפרט אחד אחד).
4. האם בארץ נמכרים התכשירים הטיפוליים הטובים ביותר לסרטן הקיבה או יש תכשירים טובים יותר בחו"ל שמאריכים את זמן החיים?
5. היכן כדאי יותר לבצע את הניתוח- בדרום או במרכז ואיפה מומלץ (בית חולים)? האם כדאי בארץ? האם הניתוחים ממומנים?
6. אפשר לקבל רשימה של רופאים אונקולוגים טובים מהדרום והמרכז מומלצים לטיפול בסרטן הקיבה? כמה זמן לוקח לקבוע תור לרופא?
7. באיזה שלב של המחלה אפשר לבצע ניתוח בגילו ומה אחוז ההצלחה בכל אחד מהם?
8. מהו משך זמן החיים לאחר ניתוח לסרטן קיבה בערך?
9. קראתי שסרטן קיבה היא מחלה שמתפתחת מאוד מהר, ידוע קצב זמן ההתפתחות?
10. בפורום כאן קראתי על אנשים שמספרים על דברים מאוד קשים ביחס לסרטן הקיבה במשפחתם-על סבל רב של הקרוב משפחה שלקה בסרטן הקיבה..סבא שלי לא יכול לבלוע ולשתות אך עושה דברים ופעיל. האם זה אומר שהמחלה היא בשלב מאוד מוקדם אצלו ואפילו התחלתי?
11. באינטרנט קראתי שללא טיפול לסרטן הקיבה אפשר למות תוך 4-6 חודשים. האם זה נכון? והאם בזמן הזה נכלל גם הזמן בו המחלה נותרת סמויה? וכמה זמן בערך היא נותרת סמויה?
12. האם אני יכולה להידבק במחלה מסבא שלי דרך הרוק למשל או שימוש בכלים משותפים? או באילו עוד דרכים? מה הסיכוי למעבר גנטי אליי של המחלה?
13. מה הסיכוי שהמחלה תחזור בעתיד אחרי הניתוח והאם לחץ יכול להגביר את הסיכוי שהמחלה שלו תחזור והאם אפשרי גם לנתח פעם שניה?
14. הבנתי שהגידול נמצא בחלק העליון של הקיבה. האם זה יותר מסוכן לנתח את החלק העליון של הקיבה?
תודה.
ד"ר שלום,
אבקש עזרתך ותמיכתך מאחר ואני לא ישנה ולא אוכלת מאז שהובא הדבר הבא לידיעתי:
אבי לפני כחמש שנים עבר ניתוח כריתה תת שלמה של הקיבה עקב גידול סרטני שהוגדר אז כשלב la והוחלט לא לתת טיפול מונע למרות המלצת הרופא המנתח.
במאי השנה ביצע בדיקות דם עבור מדדים והמדד cea יצא מוגבר כ-73 והסמן השני ca19-9 יצא כמעט ללא שינוי. בסי טי שבוצעה התגלה ממצא ציסטי בלבלב בקוטר 15 מ"מ ובוצע fna ככל הנראה זה לא מהציסטה כי הנוזל היה שקוף ללא מסה או מחיצות והרופא כתב כי לא הודגם קשר ל-pd.טרם הגיעו תוצאות ביופסיה. כמו כן יצא בסיטי שהערמונית לוחצת על שלפוחית השתן ואבי סובל ממנה שנים.האורולוג אמר שהכל בסדר ולא בדק psa. הרופאת משפחה ביקשה שנפנה לאונקולוג לבירור. היא ציינה כי רמה כזו מוגברת בדם מצביעה על כך שהמחלה כבר פעילה חזק בגוף וכנראה אין מה לעשות וזה פשוט גרם לנו לייאוש גדול. כמו כן בסיטי נמצאו כבד דרכי כיס מרה כתקינים ללא נגעים.אני מאוד מפחדת ורוצה לדעת מה זה אומר? יש מין תחושה שאין גם ככה מה לעשות וגם ידעו ממה זה אז הסמן כל כך גבוה שזה אבוד בלאו הכי.בבקשה בבקשה דעתך בהקדם.לא יכולה להפסיק לחשוב ולבכות שאין אפשרות אפילו לאיזו תקווה.
תודה ד"ר על התשובהעדיין אין תשובת ביופסיה ללבלב אבל לא נראה על פניו כי זה מהצ'יסטה בלבלב לפי הרופא שביצע FNA.
לא בוצעה קולונוסקופיה- כבר כמה שנים ולא גסטרו-כשנה.
האם CEA ברמה כזו יכול להעיד רק על גידול ראשוני או שבהכרח זה מעיד על סרטן מפושט?
האם הסמן הזה מעיד משהו על מצב המחלה?
אבא שלי כרגע רק אנמי אבל הרגשה כללית טובה וזה מוזר...
האם לבקש מהאונקולוג בדיקות הנ"ל? פשוט הכל לוקח כל כך הרבה זמן, ואני אולי יכולה לזרז את זה עם רפואה פרטית- האם צריך הפניה לקולונו אם עושים למשל באסותא?
היי
תודה על האינפורמציה
שאלה ראשונה מה יעילות התרופה עד כה ?
שאלה שניה האם יש מימון מסוים ?
האם ידוע לך שהטיפול הכימותרפי פוליפורינוקס יכול להפסיק לעבוד והגידול יכול לגדול בחזרה? בתחילת הטיפולים+הזרקת קפסולה ללבלב הגידול הצטמצם ושהיא עשתה סי טי בחודש מרץ אחרי 13 טיפולים הוא כבר נשאר אותו גודל ועברו 3 חודשים מאז הסי טי האחרון והיא ממשיכה בטיפולים האם הגידול יכול לגדול חזרה בזמן כזה ?
תודה .
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר לגבי תוצאות אנדוסקופיה שעבר אבא שלי.
נבדקו: ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך.
ממצאים: GEJ ב-39 ס"מ. רירית של הושט תקינה.
קיבה כולל היפוך-באנטרום-המשך של קיר אחורי איזור כ-3 ס"מ של רירית נוקשה, הרוסה,מדממת-ביופסיות. בצל תריסריון, D-2 תקינים.
סיכום: חשד לגוש בקיבה.
במקביל בוצעה בדיקת קולנוסקופיה שהייתה תקינה.
כתוצאה, אבי הופנה לבדיקת CT בטן וחזה.
כמה שאלות:
1) מה המשמעות של רירית נוקשה, הרוסה,מדממת? איפה ממוקמת הרירית, והאם זה אינדיקטור חזק לסרטן הקיבה?
2) האם גידול של 3 ס"מ נחשב ל"גדול"? יתר על כן, האם ממצאים אלו רומזים לסרטן הקיבה בלבד, או שייתכן ויש מחלות נוספות (פחות חמורות) שיכולות להשתמע מכך?
תודה רבה, איגור