דר' הוברט שלום
תודה על התגובה.
אתמול בצעו לי ביופסיה אולם להפתעתי חל שינוי במיקום.
הרדיולוג שוחח עם ההמטולגית שבקשה לבצע הביופסיה בבלוטות רטרו פריטונאליות ואמר שלדעתו עדיף בטחול המוגדל גם בגלל גישה נוחה וגם בגלל שנראה שגם בתוכו יש אזורים לא תקינים.
ההמטולוגית נתנה לו יד חופשית והוא ביצע הביופסה בטחול.
האם זוהי החלטה נכונה שניתן להתקדם ולפתור את מקור הבעיה או שקיים סיכוי מסוים שעדיין יצטרכו לחזור לתכנון המקורי?
טחול מוגדל יכול לנבוע גם מסיבה לא סרטנית?
בתודה
שלום,
דיברתי היום עם הרופא המשפחה שלי לגבי סבא שלי שתיארתי לך בהודעות למטה לגבי ה-CT- הוא אמר לי שבגיל שלו לא כדאי לעשות ניתוח, אך זו רק החלטתו של האונקולוג, למרות שסבא שלי הוא אדם חזק פיזית ומנטאלית. הוא לוקח תרופות ללב ולרגליים אך עדיין לטענתו לא כדאי לעשות ניתוח. מה אתה חושב, אפשרי לעשות ניתוח וזה כדאי בגיל שלו? הוא בן 86.
אגב, קראתי בפורום על אנשים בני 86 שעברו את הניתוח ונראה שהם שרדו..האם הניתוח לסרטן קיבה באמת כה מסוכן לבני 86?
בנוסף קראתי שיש אפשרות ש-60%-70% שהסרטן קיבה יחזור אם עושים רק ניתוח. זה נכון? אז מה כדאי לעשות? להשתמש בכימותרפיה לפני ואחרי הניתוח? ומה עם הקרינה? יש לה איזה ערך וכדאי לשלב אותה מבחינת גורם שלישי להצלתו של סבא שלי?
האם אדם בן 86 חזק מטבעו אך עדיין בן 86 יכול לשאת גם ניתוח וגם כימותרפיה? בכימותרפיה משתמשים גם לפני וגם אחרי הניתוח?
תוך כמה זמן ביחס לגילו ולכך שהוא אדם שנלחץ לפעמים אפשר לפתח גרורות? כי הבנתי שאצלו הכול איטי יותר בגלל הגיל..
האם זה נכון מה שרופא המשפחה אמר לי שהוא יכול לחיות רק עם תרופות כמה שנים טובות בגלל התהלים האיטיים אצלו בגוף ללא צורך בניתוח? כי קראתי שתרופות כימותרפיות מאריכות חיים רק לשנה וחצי בערך..האם אצל אנשים בגילו זה אחרת?
הזכרת שההתפתחות אצלו בכבד שנראתה ב-CT היא שפירה. מה זה שפיר, לא ממאיר? והאם היא יכולה להתפתח לגידול ממאיר ואם כן מה יכול לגרום לה להתפתח לגידול ממאיר?
איך הניתוח להסרת הגידול בקיבה בגודל 4.4 ס"מ מתבצע? כורתים את כל הקיבה, חצי או כמה?
תודה רבה על עזרתך.
אם הגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה איזה שלב זה בהתפתחות סרטן הקיבה?
תוך כמה זמן בערך מעכשיו כדאי לעשות ניתוח אצל אדם בן 86?
איך למעשה נעשה הטיפול? במקרה כזה צריך לכרות את כל הקיבה או כמה?
האם יש תכשירים מומלצים שאנחנו יכולים לקנות בשבילו שאתה ממליץ שהוא יכול לאכול (תוספי מזון שיעשירו אותו)?
תודה.
רציתי לדעת האם סרטן הכבד מתפתח מהר אצל אדם בן 86 ואם לא תוך כמה זמן אם כעת יש אצלו גידול בקיבה בגודל 4.4 ס"מ?
האם אפקטיבי ללכת לאונקולוג עם תוצאות של סיטי וגסטרוסקופיה וללא ביופסיה?
האם כדאי ללכת לאונקולוג ובהמשך לקבל תוצאות ביופסיה והוא ימליץ על טיפול ללא תוצאות ביופסיה?
האם כדאי לקחת אדם עם סרטן קיבה שעדיין איננו גרורתי למיון בבית חולים כדי שיאכל היות והוא מסוגל לאכול קצת והם לפחות יוכלו להתאים לו אוכל ואולי לתת לו אונקולוג?
האם כדאי ללכת למרפאה פרטית? שם הטיפולים נעשים מהר יותר ביחס לטיפולים בבתי חולים ציבוריים? ויש פחות תורים? מה עלות כל מפגש בערך במרפאה פרטית והטיפולים (ניתוח כימותרפיה) במרפאה פרטית? והאם גם לרופא פרטי אני לא יכולה להגיע בלי תוצאות של ביופסיה?