בהמשך לתשובתך כמה שאלות:1. מהו הטיפול המקובל (אם יש בכלל) לאחר מחזור של 12 טיפולים? האונקולוג אמר כי צריך לעשות הפסקה ואחר כך ייבחן טיפול המשך.2. מהו משך החיות במצבה (ללא ניתוח, עם נסיגה קלה לאחר הטיפולים)3. לאחר 8 טיפולים בוצע סי טי ובדיקות דם למרקרים: CEA-3.50 ng/ml, CA-19-9 1242 U/mlמה משמעות התוצאות?4. האם יש בהמלצתך מחקר חדש או טיפול ניסיוני אשר יכול לעזור לה?
מודה מראש על תשובותיך.ניקי
שלום ד"ר הוברט,
אימי עברה בדיקת CT בשבוע שעבר לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב, היא הופנתה על ידי הגסטרולוגית לביצוע בדיקת ה CT בלבלב עקב בדיקת אולטרה סאונד שבה נמצא חשד "הלבלב בגודל תקין, בראש הודגם אזור אקוגני לא מוגדר היטב בגודל כ 2.5 ס"מ כמו כן קיימת הרחבת הוירסונג לכל אורכו ברוחב עד 3.5 מ"מ יש המלצה להמשיך בירור על ידי EUS עם ביוםפסה,כאמור היום היא קיבלה את תוצאות ה CT , להלן התוצאות :
ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן בלי ועם חומר ניגוד IV
(. מים 1000 CC ב מדולל TELEBRIX של35 CC ) PER.OS ניגוד חומר +
טכניקה: בוצעה סריקה של הבטן והאגן בפרוטוקול כבד ולבלב תלת פאזי עם חומר ניגוד פומי.
הבטן עליונה נסרק ה בחתכים דקים לפני ואחרי הזרקת 100סמ"ק של חומר ניגוד תוך ורידי
ובשלבים העורקי והפורטלי .
סיבת הפניה : לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב .
אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה .
מעבר בית החזה בטן –איוורור בסיסי הריאות תקין .
כבד :תקין בגודלו ומרקמו הומוגני . אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים .
כיס מרה: בגודל תקין ללא עדות לאבנים סידניות .
טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני .
לבלב : במבנה תקין . לא הודגמו תהליכים סולידיים או הרחבה משמעותית של צינור הפנקריאטי .
אדרנלים : ללא ממצא פתולוגי .
כליות: בגודל תקין ללא אבנים , הידרונפרוזיס או גושים , נפרוגרם תקין .
רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה .
מעי הדק: עד כמה שניתן לראות ללא עיבוי דופן ,נגעים סולידים או הפרעה חסימתית .
מעי הגס: עד כמה שניתן לדון דפנותיו תקינים , ללא תהליכים מוקדיים בתוכו .
מבני האגן: כיס השתן תקין .
אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים .
אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן .
אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות .
מבנים גרמיים ללא עדות לתהליכים הרסניים בשלד הנסרק .
מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה .
התרשמות: ללא ממצא פתולוגי חריג בבטן ובאגן .מה אומר המשפט בבדיקה : "מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה "
האם יש צורך בביצוע בדיקת EUS עם ביופסה?
בתודה,חן
שלום,
לסבא שלי יש סרטן קיבה, בן 86, ואני מאוד מבולבלת באיזה שלב לספר לו על המחלה אם בכלל.
האישור על המחלה התקבל מלפני שבועיים, כשהוא סובל מקשיי בליעה מחודש מאי.
1. האם כדאי לי לקחת אותו עכשיו לרופא שיספר לו על המחלה, או אפשר לחכות עם זה זמן מה ולקחת אותו כשנראה שהוא לא מרגיש טוב- כי כרגע הוא עוד מרגיש בסדר..יש לו רק קשיי בליעה וזה רק השלב ההתחלתי (לפי דברי הרופאים או 1 או 2)...
2. אם הוא יתחיל לקחת כימותרפיה ברגע שהוא כבר ירגיש לא טוב זה משנה מבחינת אורך החיים שלו? האם כדאי לקחת כימותרפיה כמה שיותר מהר? אם הוא יקח כימותרפיה בשלב מאוחר יותר כשירגיש לא טוב זה יקצר לו יותר את אורך החיים?
3. מי צריך לספר לו על המחלה?
תודה.
לפני כ-3 שבועות גילינו שלאבא שלי יש גידול בלבלב והוא כבר בשלב 4B.
שבוע הבא אנחנו אמורים להתחיל טיפול גמזר
בשבוע האחרון מצבו של אבא התדרדר מאוד: בקושי אוכל (אפילו לא אוכל) הולך לאט, כל הזמן כאבים, הקאות והמצב לא משתפר.
אני רוצה לקחת אותו היום למיון האונקולוגי בבית החולים כדי לראות את המצבו ולא לחכות לשבוע הבא אבל מצד שני מתלבט ובספק אם יצליחו לעשות לו משהו. ובכלל הוא מתנגד לזה ולא רוצה שאקח אותו.
אשמח לחוות דעת נוספת והסבר מה צריך לעשות במקרים כאלו.
תודה
1. רציתי לדעת איזה בדיקות רצוי שיהיו לאדם בן 86 לקראת ניתוח לסרטן קיבה?
אמרו לנו בדיקת דם, צילום חזה, ואק"ג- האם יש עוד משהו שישקף טוב יותר את מצב הלב שלו?
2.מה ההשלכות של כריתת קיבה קריבנית ושל ניתוח שנעשה בדרך פתוחה (לא לפרוסקופית) כי הכירורג אמר שאי אפשר לעשות בדרך לפרוסקופית? בנוסף מדוע אי אפשר לעשות לפרוסקופית? הם זה הגיוני שזה יהיה לא אפשרי?
מהם המרפאות הציבוריות הטובות ביותר לסרטן קיבה ומה המרפאות הפרטיות הטובות ביותר לסרטן קיבה?
3.האם יש הבדל בין מרפאות ציבוריות בדרום ובמרכז מבחינת איכות הניתוחים והכירורגים?
4.המליצו לסבא שלי לרכוש תותב לושט אז איך הוא יכול לרכוש? האם זה נכון שעליו לקבל הפניה לאשפוז מרופא המשפחה ומשם לבקש גסטרו-אנטרולוג שיעשה לו את התותב? אם אפשר להסביר לי את התהליך...
5. בנוסף לכמה זמן התותב אפקטיבי והאם הוא יכול להוביל להשלכות או בעיות מעצם זה שהוא בגוף, כמו דלקת ריאות למשל? איך תהליך החדרת התותב מתבצע?
שלום רב,
שלחתי פה הודעה לפני חודש ככה ויש לי תשובות מהרופאים:
אמי בת 42 התגלה אצלה גידול ממאיר במעי הגס, עברה את כל הבדיקות ותודה לאלוהים הגידול נמצא רק במעי הגס, הגידול איטי לא אלים ולא תוקפני, הוא בגובה 15 ס"מ מפי הטבעת (אין לי מושג אם זה חשוב) בכל מקרה יש לה ניתוח עוד שבועים, רציתי לדעת האם אחרי הניתוח עוברים כימותרפיה וכל הדברים האלה?כמה זמן בדרך כלל אורך הניתוח?ומה זמן ההחלמה?.תודה מראש!