שלום,
הנני בת 30 עם היסטוריה של נון הודקינג לימפומה במדיאסטינום, ברמיסיה מזה 3 שנים. לאחרונה לאחר כאבי בטן גילו אצלי קיב גידולי בקיבה בגודל 5 מ"מ ואובחנתי עם אנדוקרצינומה רינג סל, שלב 2 t3no כאשר לא ידוע כרגע על גרורות, מאחר והפט יצא תקין (ולא קולט את הגידול) וטרם נותחתי. התחלתי טיפול לפני שבוע -פולפוקס.
אני מאוד בלחץ מאחר שאני קוראת שהפרוגנוזה מאוד לא טובה - שרידות של 5 שנים 30%, אך אינני יודעת האם המידע מעודכן.
רציתי לדעת האם אני נמצאת בשלב יחסית התחלתי? והאם יש עוד סיכוי לריפוי מהמחלה? אשמח לתשובה מהירה
המון תודה
האם אפשרי לקבל הסבר לחלק שלהלן מהבדיקה הפתולוגית:
The tumor cells do not stain for CD56, TTF and CD57 Immunostain for CD57 highlighted infiltrating immune cells.Immunostain sections : the tumor cells do notstain for CK7, CK20, synaptophysin, chromogranin or NSE. Most of the tumor cellsstain for Ki67.
האם לדעתך לפי תאור זה יש צורך בטיפול כימותרפי? למרות שהבלוטות נקיות לגמרי?
תודה רבה מראש!
שלום
אמי שנתיים לאחר ניתוח וויפל ושנה וחצי לאחר כימותרפיה והקרנות (סרטן לבלב לא גרורתי שהוסר בשלמותו).
במקביל בבדיקת סיטי שגרתית נצפו קשרים זעירים בריאות,הרדיולוג והאונקולוג בדקו את כל הסטוריית בדיקות הסיטי ומצאו שהקשריות הראתיות נמצאות כבר זמן רב אצל אמי ללא שינוי משמעותי בגודלן,האונקולוג החליט לבצע מעכב סיטי כל שלושה חודשים ומעקב מרקרים ובדיקות דם .בסיטי האחרון (לפני שלושה חודשים) לא נראה כל שינוי בקשריות הראתיות.
בבדיקת המרקרים האחרונה שבוצעה המרקרים ca125 וגם cea ,תקינים וכן כל שאר בדיקות הדם תקינות.
מרקר ca19-9 עלה מ40 (לפני שלושה חודשים ) ל -70. אמי מרגישה טוב ולא ניכרים כל סימנים חיצוניים .
מה דעתך? האם זה שלב בו מקובל להתחיל טיפול? או יתכן שמדובר בעלייה חד פעמית . (יש לציין שלפני כשנה קפץ המרקר ל 90 באחת הבדיקות ולאחר חודש חזר לרמתו הקודמת).
תודה על התשובה
שלום רב
אני 3 חודשים אחרי ניתוח של הוצאת שחלות(בשמאלית היה גידול )היתה כריתה של הרחם והאפנדיציט .pet ct שנעשה אחרי הניתוח לא הראה דבר קולונוסקופיה שנעשתה אחרי הניתוח תקינה
מה הטיפול בהמשך????
לאיזה אונקולוג פונים?גניקולוגי?? דרכי עכול???
גילי הוא 66
בתודה מראש
שמעתי על טיפול קרינתי SIRT לגרורות בכבד ממקור המעי הגס יש לי גרורות קטנות בשתי האונות הנתיחות כרגע לא מומלצת האם הטיפול יעיל מנסיונך?אם יש גולשים שעברו את הטיפול הנ"ל וראו שיפור במצבם מוזמנים גם לענות וכן האם יש כיסוי מבחינת קופות החולים כי גם על זה הדעות חלוקות.
לד"ר הוברט המכובדת שלום רב,אמא שלי, בת 86, החלה לעבור סדרה של טיפולים הכוללים:AVASTIN+FOLFOX במחזוריות של שבועיים. זאת עקב שתי גרורות בכבד שנתגלו לפני חודשיים וחצי לאחר גידול סרטני במעי הגס. עד כה עברה 3 טיפולים.לאחר הטיפול השני נמצא בבדיקות דם שהמרקר CEA היה: 37, וזאת ,לאחר שאותו מרקר היה לפני הטיפול 60.1- האם זה אומר שהטיפול יעיל? עליי לציין שכל בדיקות הדם והשתן שהאונקולוג הורה לבצע תקינות.2- היא צריכה- לדעת האונקולוג- עוד לפחות שלושה טיפולים ואחר כך יעשו לה הערכה מחדש לגבי מצב הכבד. האם נהוג להמשיך את הטיפול באותו מינון או שמפחיתים אותו במידה ויגלו שהסמן CEA ממשיך לרדת או שמשנים את הטיפול או שעושים הפסקה?3- האם ניתן להסיק שבעקבות ירידה בערכי המרקר גם הגרורות מצטמצמות?4- מה ניתן לעשות לגבי עליה בלחץ הדם בעקבות מתן AVASTIN? הערכים של לחץ הדם גבוהים במיוחד בבוקר ולקראת ערב.רופא המשפחה רשם לה NORMOPRESAN לפי הצורך אך גם לכדור הזה יש תופעות לוואי וביניהם עצירות ונימנום.בתודה מראש
שלוםהאפשרויות הטיפוליות הן אוקסליפלטין או ציס פלטין או אירינוטקאן או אברקסאן.המחקר של ביוקנסל סגור כרגע בהנחה שיפתח שוב מיועד לחולים עם גידול מקומי לא נתיח הזרקה ישירה של תרופת המחקר בשילוב עם כימוטרפיה.