שלום
אמא שלי כבר שנתיים אחרי ניתוח וויפל מאז נצפו קשריות בריאות שהיו סטטיות והחלו להתרבות ולגדול - הגדולה בהן היא בגודל 23 ממ
האונקולוג עדיין מתלבט מה נקודת הזמן בה צריך להתחיל טיפולי כימותרפיה.
שאלתי היא - האם ניתן לטפל בגרורות גם בהקרנות? אני קוראת על כל מיני מכשירים חדשים הנמצאים בבלינסון ובשיבא ועל כל מיני שיטות קרינה חדשות האם הן יכולות להתאים למקרה מסוג זה?
תודה רבה
הי שאלה אחרונה שעלתה לי בנושא,
כרגע מצבו של סבא שלי עוד בסדר-
הוא זז ועושה דברים בעצמו, מבשל ומכין הכול ולא עייף כמעט.
האם בשלב הנוכחי כדאי לקחת אותו לטיפולי קרינה או לחכות שמצבו יחמיר ברגע שיהיו לו למשל קשיי בליעה יותר חמורים? (גם עכשיו יש לו קשיי בליעה אבל הם לא כאלו חמורים עד כדי פגיעה בתפקוד והבנתי שקרינה יכולה ממש להחליש אותו..).
האם בכלל ברגע שקשיי הבליעה יהיו ממש חמורים או שהוא בכל לא יוכל לבלוע אז תהיה אפשרות לטפל בזה באמצעות קרינה ולהקטין גם אז את הגידול ולהקל עליו את קשיי הבליעה? כי הבנתי שייתכן בגלל גילו אז הגידול יתפתח בצורה איטית..
אז אפשרי ללכת לטיפולי קרינה ברגע שהמצב יחמיר? עוד אפשר יהיה לטפל?
מתי את היית ממליצה ללכת לטיפולי קרינה? כשהמצב של קשיי הבליעה הוא עוד בסדר או כשהמצב יוחמר ומדוע?
בשלב היותר קשה כשהוא לא יוכל לבלוע אני מבינה שכבר האופציה של הניתוח יורדת מהשולחן (לא רלוונטית) היות ובוודאי יהיו לו גרורות?
אגב, האם בגלל שהוא אדם מבוגר הוא יכול לחיות כמה שנים ללא טיפול למחלה ?
תודה.
בנוסף לשאלות הקודמות:
1. האם טיפולי קרינה תמיד פוגעים בתאים בריאים כי לפי הכתוב באינטרנט נראה שכן והאם יש אפשרות לבקש טיפול מדויק במקום הגידול ושזה אכן יקרה?
2. האם קצב הבניה מחדש של אנשים בני 86 של תאים בריאים שנפגעו כתוצאה מטיפולי קרינה זהה לקצב בנייה של תאים בריאים של אנשים צעירים יותר? או שהנזק בפגיעה בתאים בריאים של בני 86 יכול להיות קשה? אם כן כיצד הנזק עשוי לבוא לידי ביטוי?
3. באילו מקומות עשוי טיפול הקרינה בקיבה לפגוע? מה משמעות המושג "תאים בריאים" ביחס לטיפול של קרינה בקיבה? באילו איברים הסיכון לפגיעה- אילו איברים עשויים להיבנות מחדש במקרה של אדם בן 86 ולאילו איברים גם עשוי להיגרם נזק חמור במקרה זה?
שלום,
תודה על עזרתך הגדולה, את לא מבינה כמה את עוזרת.
שאלות:
1. האם במקרה של סבא שלי הוא יכול לשים תותב/סטנד? כי הגידול ממוקם באזור הושט-קיבה, והגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה. לפי דברי הכירורג ייתכן וזה אפשרי לשים תותב במקום זה והוא שלח את סבא שלי לבדיקה של שיקוף RF ולפי דברי האונקולוג מיקום זה בעייתי היות והתותב יכול ליפול לקיבה. מה את חושבת? זה אפשרי לעשות סטנד במיקום כזה?
2. בנוסף מה עדיף תותב או קרינה- או בכלל עדיף את שניהם? כי לפי מה שהבנתי התותב מקל על הבליעה והקרינה הורגת את התאים החולים של הגידול ומקלה על הבליעה. אז אם כך מה עדיף? אבל אף אחת מהן לא מאריכה חיים..
האם בתותב או בקרינה תופעות הלוואי קטנות יותר ומה יותר קל לעשייה ונסבל לבן אדם בן 86?
3. האם אפשר גם לעשות תותב לאחר טיפולי קרינה והאם יש בכך צורך?
4. רשמת שיש תרופות ביולוגיות וכימיות שעשויות פחות להזיק לסבא שלי. איזה תרופות למשל? כי אני הסתכלתי ותופעות הלוואי נראו לי לא טובות..אשמח לקבל כמה שמות של תרופות כאלו כי האונקולוג המליץ על קרינה היות וסבא שלי סירב כעת לניתוח.
5. אם סבא שלי יחליט לאחר טיפולי קרינה לעשות ניתוח אז הניתוח יהיה פחות משעתיים וחצי שלוש (שזה מה שאמרו לנו עכשיו) וכבר לא יהיה צורך בכריתה מלאה של הקיבה? אם כן כמה צריך יהיה לכרות מהקיבה בערך?
6. תוך כמה זמן חולפת בערך תחושת העייפות אחרי טיפולי הקרינה? האם היא עוברת?
7. האם טיפולי הקרינה כדאיים למי שלא רוצים לעבור ניתוח לאחר הטיפול בקרינה והאם העובדה שטיפולי הקרינה מעייפים עשויים בעצמם לקצר את משך החיים? היות ועכשיו סבא שלי מתפקד למרות הקושי בבליעה.
8. את בדיקות הדם עוברים בבית החולים בו עושים טיפולי קרינה והם עושים את זה בעצמם אלו שעושים את טיפולי הקרינה או שאנחנו אמורים ללכת פעם בשבוע לקופת חולים לעשות טיפולי קרינה?
9. מה תופעות הלוואי של קרינה לאזור הקיבה בסרטן קיבה?
10. האם מלבד קרינה, תרופות ביולוגיות וכימותרפיות וניתוח יש עוד דבר שמאריך חיים? יש עוד אמצעיידוע שאפשר להשתמש אפילו במשולב לצורך הארכת חיים, טיפול?
11. סבא שלי היה בזמן אסון צ'רנוביל באוקראינה, האסון החל בשנת 1986 והוא עבר לאסטוניה בשנת 1987. הבנתי שחשיפה לקרינה עשויה להיות קשורה לסרטן קיבה. האם יש קשר לזה לבין מחלתו כיום?
שלום רב,
אני לא יודעת אם אתה זוכר (רשמתי פה פעמיים) אבל אמי בת 41 חולה בסרטן מעי הגס.
לאחר בדיקות מרובות התקבלו תוצאות:
גידול חלקית חוסם בגובה של 13 ס"מ מפי הטבעת.
אבחנה:
colon and rectum adenomatous polyp.
ca of sigmoid .
סיכום והמלצות: ניתוח עוד שבוע. יהיה צורך בסימון גידול לפני ניתוח.
ממה שהבנתי מאמא שלי יהיה לה סטומה לא יודעת לכמה זמן. הגידול נמצא רק במעי הגס.
האם תוכל להסביר לי בשפה הפשוטה מה כל זה אומר? חשבתי שפוליפים לא יכולים להיות גידולים סרטנים אני לא יודעת הכל מבלבל..ובדף אחר רשום קרצינומה גם..ועם כל המדע המשוכלל שיש לנו היום למה אי אפשר לדעת מה השלב של הסרטן??
והאם לאישה בת 41 שיש אנמיה (כבר אין לה) הרופאים לא אמורים להפנות לבדיקות לבירור אם יש סרטן במעי הגס?
ושמעתי שיש שני סוגים שונים של ניתוח, האחד שפותחים את הבטן והשני עם החורים הקטנים, הרופאים בוחרים את סוג הניתוח או שזה החולה?
תודה מראש!
ותשמע ממני הרבה אני רק מקווה שיהיו בשורות טובות. אמן.
מצטערת שאני חופרת כל כך....לא קיבלתי תשובה בנוגע לנשים מעל גיל 40 שיש להן מחסור באנמיה והיו בבית החולים לא צריך לעשות בדיקות כדי לראות אם יש סרטן במעי הגס?
ובנוגע לשאלתך, אני מצרפת תצלום סיטי ואת הביופסיה.
אם תוכל להגיד לי בקצרה מה כל הדברים האלה אומרים, אם תוכל להגיד לי על סמך הממצאים ששלחתי מה יש בדיוק לאמא שלי?
אני מאד מודה לך על הכל! באמת תודה מכל הלב!
אני מצטערת שזה חתוך כזה אבל אני מקווה שמבינים.
בנוסף...
רשמו לסבא שלי 10-12 מפגשים לשם טיפול בקרינה.
זה מספיק- זה לא קצת? בדרך כלל נותנים הרבה יותר לא? או שזה המינון במקרה של סרטן קיבה? או שזה בגלל גילו?
הבנתי גם שכשעושים קרינה צריך לעשות בדיקות דם. כל כמה זמן הוא צריך לעשות בדיקות דם ולמה הוא צריך לעשות בדיקות דם?
האם כדאי לו להתאשפז בבית חולים במהלך טיפולי הקרינה והאם הם גורמים לתחושת עייפות מאוד מאוד גדולה? כי משך הנסיעה לבית חולים באוטו היא 40 דקות.
לסבא שלי בן 86 התגלה סרטן קיבה כשהגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקרדיה.
כבר התייעצתי איתך פה בעבר בפורום, ודיברתי עם כירורגים לגבי אפשרויות של ניתוח ואמרו לי שזה אפשרי אך הוא אדם מבוגר ויש לו מחלת לב ולחץ דם ובעייה בכליות, למרות שכל עוד הגידול לא התפשט זה אפשרי.
לגבי טיפול כימי ביולוגי- האונקולוג לא המליץ על הטיפול הזה ונראה שטיפול כזה יכול להזיק מאשר להועיל, בגלל תופעות הלוואי לאדם מבוגר בגילו (אינני יודעת אם כל התרופות)
האונקולוג המליץ על קרינה.
שאלותיי הן:
1. האם קרינה לבדה יכולה לרפא או להאריך חיים של אדם בגילו שיש לו סרטן קיבה? אם כן בכמה זמן להאריך חיים בערך?
2. מהי למעשה מטרתה של הקרינה? האם בעקבות טיפולי הקרינה זה יקל לו על קשיי הבליעה?
3. הכירורג המליץ לשים לו תותב להקלת קשיי הבליעה. האם לשים לו תותב או שזה מספיק קרינה? האם אפשר גם לשים תותב לאחר טיפולי הקרינה? האם רק תותב מקל על הבליעה?
4. האם כל התרופות הביולוגיות והכימיות עשויות להזיק לאדם בגילו לאור המחלות שתוארו אצלו?
5. אם הוא ייעשה קרינה הוא יוכל לאחר מכן לעבור ניתוח והניתוח יהיה קטן יותר כי הגידול יהיה קטן יותר וגם הניתוח יהיה פחות זמן ומשך זמן ההרדמה יהיה קטן יותר? האם כבר לא יהיה צורך בכריתה מוחלטת של הקיבה? האם גם סוג הניתוח יהיה שונה?
6. מה הסיכוי שקרינה תפגע בתאים חיים ומה הסיכוי שגופו יבנה מחדש את אותם התאים בשל גילו היות והמערכות בגילו בוודאי יותר איטיות ופחות פעילות?
7. האם בכלל כדאי לו ללכת לטיפולי קרינה אם קיים הסיכון לפגיעה בתאים בריאים והאם הנזק לא עולה על התועלת? האם לא כדאי לו להישאר בלי טיפול?
8. האם קרינה לבדה יכולה לרפא סרטן קיבה?