החלטתי לתת סעיפים כדי שזה יהיה יותר ברור:
שלום, 1. האם במקרה של סבא שלי של סרטן קיבה אפשרי טיפול הורמונלי שראיתי שזו אחח מהאופציות לטיפול בסרטן (לא יודעת אם זה מתאים לסרטן קיבה)? האם כדאי לשלב את זה עם אופציות טיפול אחרות לסרטן מסוג זה וזה ידוע כמאריך חיים או משפר איכות חיים? 2. האם אפשרי במקרה שלו "להשתיל" קיבה חדשה מגוף זר? האם זה אפשרי? וכמה זמן תהליך כזה לוקח? מה הסיכונים? מה משך ההרדמה? 3. האם כשלוקחים תרופות כימותרפיות לסרטן קיבה צריך לקחת כמה ולא אחת, למשל במקרה של קסולדה אז צריך לקחת אותה יחד עם עוד תרופה? בדרך כלל כמה תרופות כימותרפיות צריך לקחת ולמשך כמה זמן בערך? ואם לוקחים תרופה אחת כימותרפית זה אפקטיבי או פחות? תודה.
שלום,
האם במקרה של סבא שלי של סרטן קיבה אפשרי טיפול הורמונלי שראיתי שזו אחח מהאופציות לטיפול בסרטן (לא יודעת אם זה מתאים לסרטן קיבה)? האם כדאי לשלב את זה עם אופציות טיפול אחרות לסרטן מסוג זה וזה ידוע כמאריך חיים או משפר איכות חיים?
האם אפשרי במקרה שלו "להשתיל" קיבה חדשה מגוף זר? האם זה אפשרי? וכמה זמן תהליך כזה לוקח? מה הסיכונים? מה משך ההרדמה?
האם כשלוקחים תרופות כימותרפיות לסרטן קיבה צריך לקחת כמה ולא אחת, למשל במקרה של קסולדה אז צריך לקחת אותה יחד עם עוד תרופה? בדרך כלל כמה תרופות כימותרפיות צריך לקחת ולמשך כמה זמן בערך? ואם לוקחים תרופה אחת כימותרפית זה אפקטיבי או פחות?
תודה.
התרופה S-1 היא נמכרת בישראל? כי לפי הכתוב באינטרנט נראה שהיא מצליחה ביפן.. מדובר בתרופה כימותרפית או ביולוגית? וידוע מה כל תופעות הלוואי שלה? ואפשר לקחת אותה לבד בלי עוד תרופות נוספות? יש לה יעילות לבד? כי באינטרנט אין מידע על זה..
התרופה קסולדה ו-5FU שתיהן בעלות סיכון לאנמיה, סיכון לשטפי דם וזיהומים תחת תופעות לוואי פחות שכיחות- בכל אופן לדעתך היית ממליצה לאדם בגילו (86) עם תופעות לוואי כאלו לנסות אותן? כי אני מניחה שמערכת ההגנה בגופו חלשה יותר והוא כבר מראש חשוף לזיהומים...אך ייתכן ואני טועה...ואני לא רוצה לפספס כאן הזדמנות.
יש עוד תרופות לסרטן קיבה שאת יכולה להמליץ עם תופעות לוואי קטנות מאוד (שלשולים למשל בחילות או נשירת שיער) שלא ישפיעו על איברים בגוף (שלא יביאו להפסקת פעילותם), בשביל סבא שלי אפילו שהן לא בסל לא משנה הסכום? תרופות נסבלות בגילו?
בנוסף לשאלות הקודמות:
לגבי טיפולי קרינה לסבא שלי בן 86-
3. באילו מקומות עשוי טיפול הקרינה בקיבה לפגוע? מה משמעות המושג "תאים בריאים" ביחס לטיפול של קרינה בקיבה? באילו איברים הסיכון לפגיעה- אילו איברים עשויים להיבנות מחדש במקרה של אדם בן 86 ולאילו איברים גם עשוי להיגרם נזק חמור במקרה זה?
4. כרגע מצבו של סבא שלי עוד בסדר- הוא זז ועושה דברים בעצמו, מבשל ומכין הכול ולא עייף כמעט. האם בשלב הנוכחי כדאי לקחת אותו לטיפולי קרינה או לחכות שמצבו יחמיר ברגע שיהיו לו למשל קשיי בליעה יותר חמורים? (גם עכשיו יש לו קשיי בליעה אבל הם לא כאלו חמורים עד כדי פגיעה בתפקוד והבנתי שקרינה יכולה ממש להחליש אותו..).האם בכלל ברגע שקשיי הבליעה יהיו ממש חמורים או שהוא בכל לא יוכל לבלוע אז תהיה אפשרות לטפל בזה באמצעות קרינה ולהקטין גם אז את הגידול ולהקל עליו את קשיי הבליעה? כי הבנתי שייתכן בגלל גילו אז הגידול יתפתח בצורה איטית..אז אפשרי ללכת לטיפולי קרינה ברגע שהמצב יחמיר? עוד אפשר יהיה לטפל? מתי את היית ממליצה ללכת לטיפולי קרינה? כשהמצב של קשיי הבליעה הוא עוד בסדר או כשהמצב יוחמר ומדוע?
5. בשלב היותר קשה כשהוא לא יוכל לבלוע אני מבינה שכבר האופציה של הניתוח יורדת מהשולחן (לא רלוונטית) היות ובוודאי יהיו לו גרורות?
6. האם בגלל שהוא אדם מבוגר הוא יכול לחיות כמה שנים ללא טיפול למחלה ?
7. האם בגלל שהוא מבוגר מתאים לו יותר תותב כי קרינה עשויה להחליש אותו?
8. האם לקרינה יש יותר יתרונות על פני תותב ואם כן אילו, מלבד הקטנת הגידול? כ הבנתי שגם אם הגידול יקטן תוחלת החיים לא עולה אז מה זה משנה?
9. נתת שמות בהתכתבות הקודמת של תרופה ביולוגית בשם הרצפטין אבל הבנתי שאחת מהשפעותיה של הרצפטין היא השפעה אפשרית על הלב ותגובה אלרגית ותסמינים דמויי שפעת. אז עדיין כדאי ליטול לבן אדם בגילו תרופה כזו? כי יש לו לחץ דם..
גם התרופה הנוספת שהזכרת 5FU עשויה להביא לדימום, סיכון מוגבר לזיהום ושטפי דם. גם התרופה הרצפטין היא ביולוגית והבנתי שתרופות ביולוגיות ניתנות עם תרופות כימיות לא?
10. האם העובדה שכל המשפחה נחשפה לקרינה באסון צ'רנוביל למשך שנה משנת 1986 לשנת 1987 מעלה את הסיכון של כל המשפחה לפתח סרטן?
11. אמי נפטרה מסרטן הדם בעקבות אסון צ'רנוביל בשנת 1989. בשנת 1988 היא נכנסה להריון איתי וייתכן והמחלה הייתה אצלה רדומה ולא התפרצה. האם הדבר מעלה את הסיכון לסרטן אצלי מכל סוג שהוא, כי הבנתי שסרטן הדם לא מועבר בתורשה?