חולה בן 76 לאחר ניתוח רקטום, לפני כחצי שנה ממצא בודד בכבד גדל במהירות, כיום הוא מעל 7 ס"מ. טופל בקו ראשון באוקסליפלטין + וקטיביקס, וקו שני באווסטין. ולא הגיב כלל.המרקרים בעליה מתמדת.כרגע מסרב לקבל אירינוטקאן בשל תופעות לואי (בעיקר נשירת שער).1. האם יש מקום לבדוק טיפול בארביטוקס,2. האם יש אפשרות לטיפול ברגורפניב, ומה סיכויי ההצלחה.3. האם יש טעם לבצע הקרנות? (מומחה מהדסה טוען שיש סיכוי טוב).4. האם יש טעם לטיפול SIRTEX5. האם יש אפשרות לאבלציה6. האם קיימת אפשרות אחרת להאטת המחלה.בתודה
שלום רב.
אשתי,בת 58, עברה ניתוח whippel לפני שנה בעקבות אדנו כרצנומה בראש הלבלב . במהלך 2012 טופלה בכימותרפיה בחומר גמזאר (18 טיפולים) וכן הקרנות (28) במהלך טיפולי הקרנות התפתחה תגובה של כאבים/לחץ באזור הבטן וירידה דרסטית במשקל( ירדה מ55 ל40 קג') ניתן להשיג הפוגה זמנית בלבד מהלחץ בדרך של הקאה (מאולצת). בוצעו מספר ניסיונות לבצע גסטרוסקופיה,אך ללא הצלחה כי אובחנה קיבה עם תוכן של מזון הלא מעוכל,גסטרופרזיס,חשד לאובסטרוקציה של מעי הדק,ואזופגיטיס בוושת... כ"כ בוצע ללא הצלחה ניסיון להכניס פג מקיבה החוצה לשחרור הלחצים ... בדיקת ה CT שבוצעה לפני כשבועיים גילתה פיזור מישני גרורתי בחלל הבטן,אשר ככל הנראה מיצר לחץ על המעיים. כעת אשתי מאושפזת במכון האונקולוגי ברמב"מ בכוונה להתחיל טיפול כימותרפי על ידי אוקסליפלטין ופייב פיו... במשך כשבועיים הופיעו כאבים עזים וסדירים באזור הבטן.... באילו ניסויים מדובר ,אשר יתכן ויש בהם כדי לעצור או לעכב את התפרצות המחלה כדבריך, נשמח לעמוד בקשר בעניין הזה. בתקווה לתגובתך.
הי,
רשמת שבגיל מבוגר לוקחים לסרטן קיבה לרוב תרופה אחת ולא שניים.
2 שאלות בנושא הזה:
1. אני הבנתי שבדרך כלל לוקחים 2 תרופות כימותרפיות נגד סרטן. זה לא אומר שההשפעה תרד אם הוא יקח רק אחת? בשביל מה למעשה אז לוקחים 2 תרופות כימותרפיות? זה בכלל יהיה אפקטיבי או שהאפקטיביות תהיה מאוד מועטה?
2. אגב, הזמינו את סבא שלי יומיים אחרי הסימולציה לטיפולי קרינה. אני יודעת שהקרינה צריכה להתחיל שבוע אחרי 3 שבועות מרגע הסימולציה. מדוע זה נעשה כה מהיר את יודעת? כי מדובר בסרטן קיבה ויש כאן צורך במהירות וכן כי מדובר באדם מבוגר או שפשוט הם הספיקו לעבור על המסמכים וזהו? האם באמת יש צורך להיות כה מהירים כאן, כי עדיין הבליעה שלו לא כה חמורה?
תודה.
לד"ר הוברט שלום רב, אמא שלי, בת 87, מטופלת בפרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX כל שבועייים בגלל שתי גרורות בכבד שהגיעו לשם מסרטן המעי הגס. עד כה עברה ארבעה טיפולים ויש ירידה מתמדת במרקרים CEA.בבדיקות לאחרונה נתגלה חלבון בשתן ובבדיקת איסוף שתן 24 שעות הערך היה:159.שאלותיי: 1-האם זה מצב מסוכן והאם נהוג לעשות הפסקה במתן האבסטין עד שהמצב של הכליות משתפר שוב?2- אם כן כמה זמן?3- האם הפסקה יכולה להביא לעליה משמעותית של הערכים של CEA ובעצם להחרפת המחלה?בנוסף, האבסטין גורם לה לעליה בערכים של לחץ דם. כל שאר הבדיקות דם ושתן בגדר הנורמה.בתודה מראש.
שלום,
קראתי על שיטת טיפול בקרינה SIRT. רשום באינטרנט שזו שיטה חדשנית הכוללת טיפולי הקרנה ממוקדים במינון גבוה, המבטלת את הצורך בניתוח,במקרים בהם הגישה הניתוחית מסובכת או מסוכנת לחולה. בשונה מניתוח, בו מוסר הגידול באמצעות פתיחת בית החזה, טיפולים אלו מביאים לפגיעה משמעותית בגידול עד כדי הריסתו ללא כירורגיה פולשנית וללא כאב.
לצורך הרס הגידול נדרשים בממוצע כ- 5-3 טיפולי הקרנה.
1. האם הטכניקה מתאימה לטיפול בסרטן קיבה ויכולה להרוס לחלוטין את הגידול? כי לפי הכתוב זה אפשרי...
2. מה עם התרופה סטיברגה שרשום באינטרנט שהאריכה חיי חולים שנמצאים במצב סופני- חולי סרטן? והתרופה טמוקסיפן שרשום שהיא האריכה חיי חולים ל-10 שנים? התרופות האלו מתאימות לסרטן קיבה?
סבא שלי מבשל (מבחינתו זה כל החיים הבישול ואי אפשר להניע אותו מלחדול) ובכלל מאוד פעיל בבית. אומרים שהקרינה לא מזיקה אבל זה בוודאות? כי הוא גר איתנו ואני לא רוצה שזה יגביר לי את הסיכוי לחטוף סרטן במועד מאוחר יותר, מעצם העובדה שהוא נגע באוכל שלי...אין שום סיכוי בטוח למעבר קרינה בעקבות הטיפולים והסימולציה או בכלל העברת חומרים מזיקים למזון או אליי?
אין שום סכנה לסביבה הוא לא הופך לרדיואקטיבי בעקבות הטיפול.
היי,
אם סבא שלי הולך לטיפולי קרינה ואחרי זה לטיפול כימותרפי זה אפשרי? זה לא יעייף אותו? זה לא יקצר לו את משך החיים? זה לא יכול להוביל לתופעות לוואי עוד יותר קשות אם בוחרים ב-2 אופציות טיפול? או שעדיף להתמקד באחת ומדוע?
כפי שאת זוכרת הוא בן 86..פעיל אבל יש לו מחלות לב, לחץ דם ומעט כליות..:-)
אגב, אם הוא עושה תותב ואחרי זה הולך לטיפולי קרינה זה אפשרי לעשות טיפולי קרינה כשיש תותב בושט?
לא הבנתי מה כתבת-
1. "בדרך כלל שילוב בגיל מבוגר במטרה למזער סיכון לתופעות לוואי ניתן לשקול תרופה בודדת"- ייתכן בגלל שאין ניקוד.
אז כדאי לקחת שילוב של תרופות בגיל מבוגר? מה יותר טוב? זה לא אמור דווקא להוביל לעוד תופעות לוואי?
2. את התרופה קסולדה אפשר לקחת לבד בלי עוד תרופה? היא תרופה לסרטן קיבה?
3. למשך כמה זמן בערך צריך לקחת תרופות כימותרפיות והאם זה אפקטיבי לקחת תרופה אחת?
4. התרופה S-1 היא נמכרת בישראל? היא כימותרפית או ביולוגית? ואפשר לקחת אותה עם קסולדה? וידוע מה תופעות הלוואי של S-1?
5. תוך כמה זמן מתחיל תהליך הקרינה בערך ממועד הסימולציה?