שלום רב
אני מטופל בפרוטוקול FOLFOX וכרגע אני סיימתי טיפול 10 מתוך 12 (התחלתי במרץ 2013).
במהלך הטיפולים בדקו לי פעמיים את ערכי ה CEA :
בתחילת אפריל הערך היה 3.5 ואחרי הטיפול התשיעי (במהלך יולי) הערך עלה ל 6.13
השאלות שלי הינן:
1) מה משמעות ה CEA בדיוק?
2) מה משמעות הערכים הנ"ל ועל מה הם מעידים?
אודה לתשובתך
רונן
שלום,
האם תרופא gleevec מתאימה לטיפול בסרטן מעי הגס שהתפשט לצפק וכבד?
בתודה
שלום ד"ר
ערכתי בדיקת דם בעקבות אחי בן 60 שחלה בסרטן הלבלב
הערך C19-9 V הוא 30
CEA 2.5 אני מבין שהערך 30 הוא גבולי האם לדרוש בדיקת CT
תודה
שלום, צהריים טובים-
אם את יכולה להגיד לי-
1. קראתי שאימונתרפיה היא טיפול שמתאים לסרטן קיבה. אימונתרפיה זה תרופות ביולוגיות? זה יכול להינתן כטיפול בודד או איך? ויכול להרוס באופן מוחלט את הגידול או רק להאריך חיים? ומה לגבי טיפול הורמונלי?
הוא ניתן במקרה של סרטן קיבה?
2. ו-3 שיטות נוספות: קריותרפיה שמקפיאה והורסת תאים סרטניים מתאימה במקרה של סרטן קיבה? ו- HIFU מתאימה לסרטן קיבה?
3. קראתי באינטרנט שיש הבדל בין סרטן שנמצא קיבה וסרטן שנמצא בין הושט לקיבה. לפי מה שהבנתי לסרטן שנמצא בין הושט לקיבה פרוגנוזה יותר טובה מלסרטן שנמצא קיבה. האם אם הם רשמו ב-CT, ביופסיה ובדיקת הגסטרוסקופיה שיש לו GASTRIC CANCER אז זה אומר שיש לו בוודאות GASTRIC CANCER- זה אומר שהסרטן שלו בקיבה? כי אולי הסרטן הוא לא בקיבה וממוקם באזור בין הושט לקיבה וקל יותר לטפל..
תודה.
קראתי באינטרנט על כריתת קיבה בעזרת רובוט דה וינצ'י- שיטה חדשה לטיפול בסרטן קיבה, כשהחולה הראשון שטופל בשיטה זו היה בן 70 עם מחלות רקע.
1. מה זו השיטה הזו למעשה? האם בשיטה זו משך זמן ההרדמה הוא קטן יותר משעתיים וחצי-שלוש?
2.האם היא מפחיתה את אחוזי התמותה?
3.רשום כי- "היתרון המרכזי של הרובוט הוא חופש תנועה בתוך הבטן, זרוע Endo Wrist הנעה ב- 720 מעלות, ולמעשה עבודה עם שלוש "ידיים" בתוך הבטן המופעלות על ידי המנתח. זה מאפשר למנתח לגשת לאזורים מאוד עמוקים ומורכבים, מה שחשוב במיוחד בחולים עם השמנת יתר"- מה זה אומר מבחינת המנותח"? כי בשיטה הלפרוסקופית והפתוחה יש יותר קושי בהוצאת בלוטות הלימפה לפי מה שהבנתי...אבל מה הדבר אומר מבחינת החולה? מה זה נותן?
4. השיטה מתקיימת רק בשיבא?
5. ועושים בשיטה זו גם כריתה מלאה של קיבה או רק חלקית?
1. סבא שלי מטופל בקרינה למשך 10 ימים שכל יום הוא מקבל מנה של 6 מגה אלקטרו וולט- קרינת רנטגן.
כנשאלתי על סוג הקרינה ופרטים נוספים לא רצו לתת לי, זה הפרטים היחידים שיש לי..
אפשר לתת לו סוג אחר של קרינה? זו קרינה מתאימה לו? רשום שהטיפול הוא פאליאטיבי, שלפי מה שהבנתי הפירוש זה הקלת הסימפטומים. האם זה הטיפול הכי טוב? צריך עוד פרטים כאן? יש משהו יותר טוב אפילו להקלה?
2. אגב בסימולציה סימנו לו גם צד ימני של הגוף וגם צד שמאלי. זה אומר שכבר יש גרורות? כי בבדיקות שהוא עשה לפני כמה שבועות (שבועיים, שלושה) לא נראתה התפשטות מהקיבה)..
3. מרגע שיש גרורות לכבד כמה זמן לוקח בערך להתפשטות גרורות לאזורים אחרים?
4. באיזה שלב אדם מת? כשהגרורות מגיעות לבלוטות הלימפה? איך זה קורה והאם ניתן לחוש בתסמינים חיצוניים מראש לכך?
לד"ר הוברט שלום רב,קראתי שישנו חיסון שניתן בזמנו נגד אבעבועות ושמוJX-594 ואם מזריקים אותו לחולים בסרטן הכבד התגבוה היא טובה ברוב המקרים.שאלתי: האם שמעת על כך או שאולי מבצעים זאת בהדסה?תודה מראש