אמי בת 72 נפלה ונחבלה,בבדיקת אולטרה סאונד שגרתית התגלו מס' ציסטות עם נוזל צלול בגוף הלבלב ולברור נשלחה לבדיקת CT בטן עם חומר ניגוד.להלן ציטוט מהפענוח " לגבי הלבלב- מס' נגעים מוגדרים היטב בקוטר של עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב.בסיכום: מס' נגעים ציסטיים בראש הלבלב, בהסתכלות מכוונת על בדיקת CT עמוד שידרה מ 2011 ו 2012 אשר בוצעו ללא חומר ניגוד נראה כי קיימים"שאלתי-מהי רמת הדחיפות לאור הממצאים? לא הזכירו כלל את הנושא של מעורבות של כלי דם או צינורות של כלי דם כפי שקראתי בפורומים השונים ,כך שבאיזו סוג של ציסטה מדובר?? האם הממצאים מ CT עמוד שידרה מ2011 ו 2012 אמורים להרגיע? האם הימצאות של ממצא של מס' ציסטות עדיף על ממצא של ציסטה אחת?תודה
מדובר בחולה בן 60 אשר אובחן לפני חודש עם קרצינומה בראש הלבלב לאחר שאוחנה אצלו צהבת.הוא נותח ע"י פרופ' קלוגר מרמב"ם שבעצם התברר כניתוח מיותר שבעצם לא הצליחו לעשות כלום.כיום הוא לאחר ביצוע PET אשר הראה גידול בראש הלבלב ,עם קליטה מוגברת כחשודה לגרורה באיצטבלום מימין וכן קליטה פחות חזקה בראש הפמור משמאל.אנו נמצאים בטיפול אצל דר' ברעם מבית חולים פוריה.הוצע לנו טיפול בהתחלה בפוליפלוקס אך בגלל שזה לא בסל הוצע לנו טיפול בציסטפלאטין וגמזר.כמו כן ידוע לנו כי כרגע מתנהל מחקר בכמה מרכזים בארץ בטיפול ב TL-118 בשילוב גמזר,אך בעקבות כך שהוא מוגדר PS-2 הוא כנראה לא יתאים למחקר.יש לי כמה שאלות שאשמח אם תסייעי לנו. 1)באיזה שלב כן ניתן לבצע ניתוח בראש הלבלב(פרופ' קלוגר אמר שהם בעצם לא עשו כלום בניתוח כי הם ראו גרורות בכבד,דבר שלא נמצאבPET) 2)בשיחה שקיימתי עם דר' ברעם וכן עם פרופ' קטן מתל השומר הם מאוד בספק לגבי הגרורות באיצטבלום ובפמור מתוך העובדה שנראתה קליטה מוגברת אך ב C.T לא נראו הגרורות.האם אכן יש לברר זאת עוד או שלסמוך על ה PET.וכן איזה טיפול היית ממליצה לקבל בסופו של דבר האם את הפוליפלוקס.או גמזר וציספלאטין.או טיפול אחר?
שלום רב,לאמי בת ה-70 גידול בלבלב ללא גרורות היה בגודל 3.9 ס"מ עם מעורבות כלי דם לא נתיח. כיום לאחר 19 טיפולים כימותרפיים פוליפורינוקס והזרקת קפסולה ללבלב במסגרת מחקר כיום עשתה MRI הגידול הצטמצם ל-2.1 ס"מ יש פחות מעורבות של כלי דם והכירורג בהחלטה משותפת והתייעצות עם כירורגים נוספים החליטו על ניתוח . במידה והניתוח מצליח ומוציאים את כל הגידול מה יכול להיות בהמשך? האם הגידול בטוח יחזור? האם צריכים להמשיך עוד טיפולים אחרי זה? תודה .
שלום ,
עושים את המחקר בבית חולים תל השומר הזרקת קפסולה ישירות ללבלב+טיפול כימותרפי . עושים רק למי שיש סרטן בלבלב לא נתיח ללא גרורות ושלא עבר טיפולים קודמים . תבררו פרטים נוספים .
שלום רב,
אמא שלי מקבלת טיפול כימותרפי פוליפורינוקס כרגע לפני ניתוח . האם היא יכולה לעשות טיפולי שיניים טיפול שורש,סתימות,שתלים וכו' ?
תודה רבה .
שלום, ראיתי את ההודעה אבל היות ואת כה עוזרת לי במציאת פתרונות אז העזרה היא מאוד חשובה לי אז אשאל רק שאלות אינפורמטיביות-שבוודאי יש לך ידע עליהן הפעם: (ולא סובייקטיביות כפי שבעבר)-
1. מהי כריתת קיבה בעזרת רובוט דה וינצ'י? תארי לי בבקשה את השיטה מבחינת זמן הטיפול, תופעות לוואי ביחס לניתוח הרגיל, ויתרונות וחסרונות הטיפול (כל דבר שאת יודעת עליה).
2. מהו טיפול אימונותרפי לסרטן קיבה? זה משמש כטיפול בודד או משולב? יעיל לסרטן קיבה?
3. האם טיפול הורמונלי מתאים לסרטן קיבה?
4. GASTRIC CANCER- זה סרטן שנמצא בקיבה או סרטן שנמצא בין הושט לקיבה?
5. האם קריותרפיה ו-HIFU מתאימים לטיפול בסרטן קיבה?
תודה,
אם תוכלי רק לענות על ההודעה הזו.