1.את מתכוונת לעשות CT ואחרי זה להחליט על הטיפול התרופתי? CT= הדמיה?
2. כדאי שיתחיל במהרה את ה-CT ויגיע במהרה לאונקולוג או שינוח, כי הוא סיים את הקרינה אתמול?
שלום,
סבא שלי סיים את טיפול הקרינה לסרטן הקיבה.
האם כדאי ישר ללכת לטיפול תרופתי או להמתין? מהי ההמלצה במקרים כאלו אם יש?
תודה.
שלוםאני מניחה שאתה מתכוון להזרקה של חומר רדיואקטיבי ישירות לכבד .הטיפול באופן עקרוני מיועד לחולים שמחלתם מוגבלת לכבד בלבדוסוג הסרטן הוא מעי גס או דרכי מרה או סרטן הכבד או גידול נאורואנדוקריניבמקרים שמדובר בגידול ממקור אחר נניח ערמונית זו החלטה של האונקולוג המטפל אם יש הגיון לתת טיפול מסוג זה שעדין לא הוכח כיעיל.
שלום רב,
אמי בת 42, עברה ניתוח בשיטה החדשה שבה לא חותכים את הבטן, הניתוח עבר בסדר גמור ותוך שעה וחצי אפילו והיא הלכה לביקורת והכל בסדר בכל מה שקשור לניתוח.
היא אמרה לי שהרופא אמר לה שזה C1, ניסיתי לחפש באינטרנט אך לא מצאתי מה השלב הזה אומר בדיוק, צריך כימותרפיה? C זה אומר שהשלב 3?
תודה מראש!
היה רשום אנדוקרצינומה אני זוכרת.
ממה שהבנתי אמי צריכה לקבוע תור למרפאה לרפואה אלטרנטיבית יש מצב? היא בהלם היא לא חשבה שתצטרך כימותרפיה אז לא יצא לי לדבר איתה. אני אברר יותר פרטים.
והאם את חושבת שלקנות ספרים על סרטן יכול לעזור לה? היא פשוט בדיכאון... ואני לא יודעת מה לעשות כדי לשפר את המצב רוח שלה.
מרגישה כאבים בבטן ולא מצליחה/מסוגלת לאכול או מקיאה
ככל הנראה בעקבות טיפולי הכימו שאבי קיבל בשנה האחרונה חלה לו חסימה בחלק העליון של המעי עד לכדי מצב כזה שיש חסימה מלאה במעבר בין הקיבה למעיים. הוא יותר לא יכול לאכול דרך הפה :( הרופאים החליטו להכניס לו שני צינורות - האחד לקיבה לניקוז נוזלים והשני לחלק התחתון (התקין) של המעיים להזנה (PEG). ממה שקראתי באינטרנט ההזנה בבית תתבצע כל מספר שעות ובין לבין אבי יוכל לתפקד כרגיל (האם יש משהו שימנע ממנו? ים? טיסות? טיולים?). האם עמוד העירוי ומכשיר הקנגורו ניידים ואפשר להשתמש בהם מחוץ לבית? (והאם יש מקום אחרי בו אוכל לקרוא מידע נוסף על השימוש במכשיר וללמוד מניסיון של אחרים). ובנוגע לנקז - האם החיבור לשקית הוא קבוע או שפעם בכמה שעות מתחברים על מנת לרוקן את הנוזלים שהצטברו (וכמו בשאלה הקודמת גם כאן אשמח להפנייה למקורות נוספים). כרגע עדיין באשפוז מעכלים (סליחה על משחק המילים) את המצב החדש וחסרי אונים על מול כל המערכות החדשות שצריך ללמוד, ועד שהרופאים לא יתייצבו על הזנה מסודרת הם לא עונים על שאלות ואני ממש מיואשת. לשיתוף מניסיון ומידע נוסף ניתן גם לשלוח לי מייל superonit@walla.co.il תודה, רונית.
שלום ד"ר הוברט
קראתי כי הוכנס בבלינסון מכשיר קרינה True Beamהאם מקובל לטפל בגרורות לא נתיחות בכבד ממקור מעי גס במכשיר הזהתודה
השוואתים לניתוחים או שזה בכלל לא מביא לניתוחאם יש לי גרורות בשתי האונות בכבד שווה לנסות קרינה כדי להגדיל סיכוי לנתיחות?