במקרה של סרטן רקטום שלב 3, מה הסיבה לניתוח לפני כמותרפיה ולפני הקרנות?
מתי נותנים 5fu דרך פורט, ולא קסלודה?
שלום ותודה מראש.לאמא שלי לפני חודש לערך התגלה בגילוי מוקדם שאת השד. בטרם עברה ניתוח התבקשה לבצע בדיקת US בטן והתשובה היתה תקינה פרט להרחבת CBD עד 15 מ"מ. בוצע CT עם ובלי חומר ניגודי והרעיון היה לשלול תהליך כבדי משני, בבדיקה הכבד הודגם בגודל תקין והכן הלבלב הודגם תקין ללא SOL.אך הביע היא כי קיימת הרחבה של ה CBD וכן נצפתה הרחבה מתונה של העץ המרתי התוך כבדי ואין לשלול תהליך אמפולרי.לא נצפו התסידויות או אבנים מסוידות לאורך הCBD.הרופאה של אמא שלי התקשרה וביטלה בדחיפות את הניתוח מתוך צורך בהול לברר את הממצא. על פניו נראה כי המערכת תקינה מה משמעות הממצא הנוכחי??נסתי לדלות פרטים מהרופאה אך הגעתי למבוי סתום, אף היא לא ממש יכולה לענות לי על הבעיה.יש לציין כי לפני עשרים וחמש שנה לערך אמא שלי עברה כריתת כיס מרהלתשובה מהירה אודה.
מה ההבדל בין מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב לבין גידול?ציסטה בעלת סמיכות נוזלית יכולה להכיל תאים?האם ממצא ציסטי בודד חשוד יותר ממצא של מס' ציסטות ?
ידוע לי על גידול ממאיר ולא ממאיר בבלוטת התריס ממתינה לניתוח בינתיים נשלחתי גם לבדיקת CEA בעקבות שלשולים אין סופיים כבר כמה שנים התוצאה
הודעות לבדיקת CEA מתאריך 31/07/2013 קטן מ - 1.3 ng/mL
האם מדוב בסרטן במעי???
דר' הוברט שלום,
תודה על תשובתך.
נאמר לי שיש לי מיימת עקב פיזור תאים של סרטן שד.
רציתי לשאול אותך כיצד מתבצעת השאיבה של המיים והאם זה כואב.
האם אפשר לקבל משהו נגד כאבים?
תודה
מיכל