שלום,
לאימי התגלה סרטן בלבלב לפני שנה וחודשיים, הגידול היה גבולי לניתוח אז הוחלט על מתן גמזר והקרנות לצמצום הגידול. לצערינו הוא לא הצטמצם אלא רק גדל ושלח גרורה לכבד. מאז המצב כמובן לא נתיח. מפברואר מטופלת בתשלובת פוליפוקס - כל פעם בשילובים ומינונים שונים. בסשן הראשון הייתה נסיגה מאוד יפה עד כדי כך שלא ראו את הגידול בפט סיטי אך החל מהסשן שאחריו המצב חזר להיות גרוע. הגידול בלבלב חזר להיות פעיל, בכבד נשארה גרורה יחידה ובנוסף פיזור בחלל הבטן. כעת אחרי סשן נוסף של הטיפול ללא התקדמות הוחלט ע"י האונקולוג לתת הפסקה בטיפול כדי שאמא תתאושש. תמונת הדם שלה הייתה גרועה מאוד, כולל אנמיה חריפה. יש לציין שאמא סובלת בחודשיים האחרונים מכאבים חזקים בבטן שלא עוברים, גם לא ע"י משככי כאבים חזקים המכילים מורפיום, למרות שמעלים על פעם את המינון הכאב נשאר.
בפט סי טי האחרון ניתנה אבחנה מבדלת שאמרה שייתכן ומדובר בקוליטיס ולא בפיזור בטני. האונקולוג רשם אנטיביוטיקה לעשרה ימים בלבד שלא הועילה וכיוון זה נזנח למרות שלאמי תסמינים המתאימים מאוד למחלת הקוליטיס.
כיום, לאחר חודש וחצי הפסקה מהטיפולים, תמונת הדם השתפרה מאוד בעזרת קבלת מנת דם אחת וזריקות ברזל. כבר אין אנמיה ואמא נראית קצת יותר חיונית (אך עדיין מאוד חלשה).
כרגע נשלחה בדיקת דם שלה למעבדה ביוון, בדיקות גנטיות שאמורות לנבא איזה טיפול יהיה יעיל. התוצאות יגיעו בעוד 10 ימים ואז האונקולוג יחליט איך ממשיכים.
השאלה היא - אמא סובלת מכאבים חזקים שכאמור, לא נמצא עדיין החומר שישקיט אותם. אנחנו מנסים גם קאנביס רפואי, קצת קשה לה עם זה. היא אומרת שהיא מרגישה שהרופאים בשלב הזה רק דוחפים לה משככי כאבים ולא מסבירים לה מה קורה ומה אפשרויות ההמשך. למרות המצב הקשה לאמא עדיין כוחות להילחם.
אני אציין שהאונקולוג שלנו הוא פרטי ואנחנו בקשר איתו רק כשמגיעים לפגישה, ז"א אין ממש דרך לעדכן על מצבה תוך כדי וזה משהו שחסר לה מאוד.
מה כדאי לעשות בינתיים? האם לגשת למיון האונקולוגי ולדווח על כאבים ופשוט להישאר שם עד שיימצא פתרון? האם יש אונקולוג מומלץ שגם מלווה ותומך ולא רק מקבל לפגישות? (בכל התקופה הזו לא הצלחנו למצוא כזה). מה אפשר לעשות עם הכאבים? אנחנו די אובדי עיצות.
סליחה על המגילה ותודה מראש.
שלום רב,
לאימי יש גידול מקומי מתקדם בגודל של כ 6 ס"מ בלבלב. היא מטופלת בכימותרפיה (פוליפורינוקס), מאוזנת כאב (טרגין).אנו מאוד מאמינים בטיפולים אלטרנטיבים וטיפול מגנטי בפרט.אימי עשתה מספר טיפולים מגנטיים, הבעיה היא שכמה זמן לאחר הטיפול מתחיל לה כאב המלווה אותה עד לאמצע יום המחרת ובערב יום המחרת, נעלם לגמרי.הכאבים הם באיזור הגידול (רום הבטן+גב עליון).כאשר היא לא עושה את הטיפולים המגנטיים, אין לה כאבים.אציין כי הטיפול נעשה בשכיבה וללא מגע - כך שאין הסבר הנראה לעין.
השאלה היא על מה הכאב יכול להעיד? על אפקיביות טיפול או להיפך?האם ניתן להמשיך בטיפול המגנטי?
ברצוני לברר מה זה אומר שלב 1 C? חשבתי שבדרךך כלל בשלב 1 אין טיפול המשך אבל מסתבר שאמא שלי צריכה לעבור את כל הטיפולים כימותרפיה וגם הקרנות. כמו כן חשבתי שלא עושים הקרנות במעי הגס במיוחד כשזה בשלב כזה.
ממה שהבנתי יש סיכוי שהלימפות באיזור המעי הגס יהיו נגועים ולכן הם עושים את כל הטיפולים האלה ....למשך חצי שנה.
האם זה הגיוני?אין אפשרות אחרת חוץ מלעבור את הטיפולים הללו? אמי בת 42 ועברה את הניתוח בשיטת לפרוסקופי. לאחר שנודע לה שהיא תצטרך טיפול המשך כל היום בכתה והיא בדיכאון רציני וזה מייאש.
מה עם רפואה הולסטית וכאלה? למשל שמעתי שלשתות מיץ סלק כרוב אדום ודברים כאלה יכולים לעזור בריפוי המחלה, ומה עם סאונה או השיטה הזאת שיש לחימום הגוף בעזרת איזה מכשיר שככה התאים הסרטניים מתאים.
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה רבה.
אממ ממה שאני הבנתי שלב 1 C או שזה בעצם להפך וזה שלב C ו -1 . מסביב היו כמה בלוטות לימפה נגועות אז זה אומר שזה שלב 3 נכון? פשוט בכוונה שאלתי את אמא והדגשתי את זה ואמרתי זה שלב 1 אמרת לי? אמרה לי כן...או שהיא כבר לא יודעת על מה היא מדברת....כי היא אמרה לי 1 ואחרי זה C ....
לימפות נגועות זה אומר שזה שלח גרורות? אבל לפני זה כשעשו לה את כל הבדיקות לא היו גרורות נגועות והיא עברה את הניתוח ללא טיפול כימותרפי .
בפענוח שלאחר C.T בטן נכתב שבלבלב ישנם מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בקוטר עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב והסתכלות על C.T עמוד שידרה שנעשה ב2011 ו 2012 היו קיימים אך לא מצויין מה היה הגודל אז.בכליות ישנם מס' ציסטות זעירות.שאלתי ייתכן ומדובר במחלה פוליציסטית שע"פ הבנתי הציסטות הן לא גידוליות והן קיימות באיזורים שונים בגוף או ייתכן ומדובר על פסאודו-ציסטות?לגבי מבנה הציסטה האם ניתן לאבחן ב-C.T את סוגי הגידולים הציסטיים (בעלי מבנה פיפלארי,מבנה סולידי,תאים מצפים עמודיים ,ציסטדנומה וכו')או שחייב לבדוק את הנוזל לצורך האבחנה?אני מצטערת שלאחרונה אני פונה די הרבה בפורום פשוט אמי בעלת שמחת חיים מתפקדת ב"ה בסדר חוששת מאד מהתערבות פולשנית ומעדיפה להתעלם מהנושא וכדי להרגיע את עצמי אני נעזרת במידע הקיים באינטרנט ושואלת בהתאם.עמך הסליחה
אבא שלי ז"ל נפטר לפני כחודשיים מסרטן במעי הגס בגיל 50
אני בת 26, רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ לי להבדק ובאיזו תדירות?
תודה מראש.
הרופאת משפחה אמרה לי ללכת להבדק מגיל 32 אני יודעת שמגיל זה אעשה את זה כל שנה לא אכפת לי.
אמי בת 42 ואני בת 22.
שלום
אבי חולה בסרטן לבלב שהתפשט לכבד, ריאה ימנית ולצלעות
כרגע הוא מאושפז עם צהבת ומיימת
לא ממליצים לו להכניס נקז מפאת הסיכונים
האם יש דרכים להירפא מכך או שזה כמו שהרופאים אומרים וזה עניין של שבועות עד שזה נגמר?
תודה מראש
יש לי 2 שאלות:
סיפרתי לך בעבר שלסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה.
הוא עבר טיפולי קרינה ומצבו השתפר מאוד והוא כבר מצליח לאכול הרבה יותר טוב.
שאלותיי הם- 1. ידוע לך לכמה זמן טיפולי הקרינה בערך משפרים את ההרגשה במקרה שלו ביחס לגילו?
2.בנוסף דיברתי עם רופא המשפחה שלנו והוא אמר שאפשרי שגידולים סרטניים אצל אנשים בגילו של סבא שלי יתפתחו לאט. האם זה אכן קורה במקרה של סרטן קיבה אצל אנשים בגילו? כי קראתי כתבה באינטרנט בה היה כתוב שמשך החיים לאחר גילוי סרטן קיבה הוא 4-6 חודשים.
תודה.