שלום רב,
לאמי יש סרטן לבלב והיא עשתה טיפול כימותרפי אחרון לפני 3 חודשים כרגע מתחילה הקרנות 6 טיפולים . אם אני מחסנת את ילדיי בפוליו האם היא יכולה להתקרב אליהם . היא אמורה לטפל בהם כל יום מדובר גם בתינוקת בת 11 חודשים ? ואם היא עושה הקרנות האם מותר לה אחרי ההקרנה להתקרב לתינוקת ?
תודה .
ל"שמחתי", בגיל 36 התגלה אצלי גידול ממאיר במעי.
קיבלנו את ההודעה לפי יומיים, כאשר הגסטרולוג שלי הפנה אותי לכירורג בשם בשארה אותו אני אמור לפגוש ביום שני, כאשר להערכתו ביום א' שאח"כ אנותח אצלו בבי"ח אסותא בלב המפרץ.. אודה לחברי הפורום בעזרה בנושאים הבאים:
1. חוות דעת על ד"ר בשארה ושמות כירורגים מומלצים אם יש.
2. המלצות על אונקולוג שילווה את התהליך
3. כל עצה, הערה והארה לגבי הניתוח, תהליך ההכנה והתהליך בכללותו.
תודה מראש ורק בריאות!
קובי
שלום,
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 עם סרטן קיבה.
כתוב באינטרנט שלהרבה חולי סרטן עשויה להיות אנמיה.
כתוב כי מתן ברזל עשויה להיות אופציה לטיפול באנמיה . לפי הכתוב באינטרנט מתן ברזל דרך הוריד לחולי סרטן גרמה בין היתר לשיפור באיכות החיים של החולים וייתכן גם מעלה סיכויי ההשרדות.
כיצד הברזל מסומן בבדיקת דם, כ-IRON? או איך? יש עוד סימונים?
כדאי שסבא שלי יבצע בדיקה לרמת הברזל אם לא עשה? כי הוא עושה בדיקות דם כלליות.
והאם מתן הברזל באמת יעיל לשיפור אורח החיים וגורם ליותר מרץ ופחות עייפות?
יש אופציות נוספות מלבד זה לשיפור אורח החיים?
תודה.
לאמי בת 72 בבדיקת C.T בטן לפני חודשיים נצפו מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בראש הלבלב בקוטר של עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית .האם הציסטות הנ"ל יכולות להיספג חזרה לגוף (להיעלם) ?בפענוח אף נאמר שבדקו C.T עמוד שידרה משנים 2011 ו 2012 שנעשה ללא חומר ניגוד וראו שאכן היו קיימים אבל לא ציינו מה היה גודלן.חשוב לציין שאמא בדר"כ מרגישה טוב למעט כאבי גב שמהם היא סובלת די הרבה זמן בגלל בעיות ניווניות בחוליות של עמוד השידרה המקרינים לרגליים .לגב התחתון לשכמות ועוד.
לד"ר הוברט שלום רב,אמא שלי מטופלת בפרוטוקול פולפוקס+אבסטין. האונקולוג שלח אותה לבדיקה של איסוף שתן 24 שעות על מנת לבדוק הימצאות חלבון בשתן. סך הכל כמות השתן הייתה 1000 והתוצאה:349. האם היא תוכל להמשיך את הטיפול? בתודה מראש.
היי,
זאת שוב אני,
האם היית ממליצה לאמא שלי לעבור את הבדיקה הזאת? ולא אכפת עלוית הכספיות זה בכלל לא נחשב.
כל פעם שאני שואלת את אמא שלי בנוגע לשלב היא אומרת שלא אמרו לה, היא עברה את הניתוח ב21.7 וכבר עכשיו לא היו אמורים להגיד את השלב?? הC1 היא אמרה שזה קשור לכימותרפיה עצמה ולא לשלב של הגידול,זה הגיוני?
כרגע מחכים לבדיקת PET CT שעבר כבר איזה חודש ואפילו עדיין אין תור לבדיקה, זה הגיוני?.
תודה וחג שמח :)
מה את מציעה לעשות או לא?
אני אחפש בדפים תשובה פתלוגית, ממה שהבנתי ישלחו את הממצא לארצות הברית או ששלחו כבר לא יודעת.
שלום אלי,
יש לי את אותם תסמינים בדיוק כמוך
רציתי לדעת האם הצלחת למצוא א הסיבה לכאבים/ תחושות האלה.