שלום דר' הוברט
לפני כשבועיים בבדיקת אולטרסאונד התגלה לאימי מס' גידולים בכבד בגודל של 5.8 ס"מ בוצעו בדיקות מרקרים במרקר CEA יצא 1.29 ובמרקר CA19-9 יצא 3 ברצוני לציין שאימי בריאה בד"כ היא גם שמנה לאחרונה ובריאה לחלוטין ובנוסף נלקחה בדיקת דם ויצא עליה בבילירובין ועלייה בגמא GT וכנראה יש חסימה בדרכי המרה
שאלתי היא כמה אפשר להתעודד מהמרקרים?
ומה יכול להיות לה כי אין לה שום סימנים פיזיים של חולשה או עייפות והאמוגלובין שלה 13
הוחלט לעשות לה ביופסיה ואני בחרדה נוראית איזה עוד אפשרויות קיימות לחסימה בדרכי המרה חוץ מסרטן הרופא אמר שאין לה אבנים בדרכי המרה
שלוםלסינדרום FAP המאופיין במספר רב של פוליפים במעי הגס ,יש גם מאפיינים נוספים בין הייתר ,התופעה בעין שנמצאה אצלך.לא לכל מי שיש CHRPE יש FAP אבל לאור הסיפור של בריחת הצואה ,אני מסכימה במאה אחוז עם מי שהפנה אותך לברור גסטרואנטרולוגי
מדוע אי אפשר להסיק מתוך ה-CEA דבר על התפתחות הסרטן והוא רק מדד השוואתי? הרי ערך 0.73 הוא ערך די נמוך שאמור להגיד לנו משהו בכללי לא?
גם בלי השוואה לא?
ואם ערך ה-CEA הוא השוואתי איך עוד אפשר לבדוק את התפתחות הגידול? בדיקות כלשהם..? אילו?
תודה.
הי שלום,
שאלה לגביי ואינני יודעת אם זה הפורום המתאים אבל רשום שזה פורום מערכת העיכול.
עשיתי בדיקה כי בזמן האחרון יש לי תחושה שיש לי מין גוש בגרון ואני חווה מעט קשיי בליעה ובעיקר כאב בגרון וגם כאב בחזה הרבה פעמים.
עשיתי בדיקה של החיידק הליקובקטר פילורי יצאה תקינה. עשיתי בדיקה של סיב אופטי יצאה תקינה אך הוא נתן לי כדור בשם לנטון כי הוא אמר שהוא ראה שיש לי התרכזות של חומציות. אני לוקחת כדור נוסף בשם טופמקס ואני חוששת שהכדור לנטון יוריד את השפעתו (למרות שהוא לא אמור). האם כדאי לטפל בזה עכשיו בנושא של החומציות ולקחת את הכדור שהוא הביא או שיש טיפים אחרים להורדת חומציות הקיבה? הוא אמר שזו תופעה נפוצה אצל אנשים...אבל מתוך קריאה הבנתי שזה יכול להוביל למצבים של רפלוקס ואף סרטן הושט בחוסר טיפול...
מה כדאי לעשות? האם יש טיפים להורדת החומציות בלי תרופות? האם בטיפול תרופתי לעולם לא תהיה יותר חומציות? כדאי לי לקחת את הכדור? והחומציות תיעלם? כי אנחנו אוכלים כל הזמן ולא תמיד מאכלים טובים לנו שעשויים להגביר חומציות.
אגב, אני בת 25.
שלוםניתן לענות רק אם תאמרי לי מה היה הערך לפני ההקרנות.
שלום רב,
אמא שלי התחילה הקרנות לסרטן לבלב וביום הראשון התחילו לה כאבי רגליים האם זו תופעה ידועה בהקרנות? האם לפי דעתך יש קשר ? והאם סרטן לבלב יכול לשלוח גרורות לגב ?
תודה .