שלום רב,
אמא שלי חולה סרטן . לפני שנתיים מצאו גוש במעיים בסיגמה , סרטן סוג3 בלי גרורות עברה קורס של כימוטרפיה של oxaliplatin+ lecovarin+ 5fu אחרי הפסקה של 3 חודשים התפתחו 2 גרורות בריאות ולימפה מגודלת באזור חזה, היתחילו קורס של irinotecan+ lecovarin+ 5fu, אחרי כ7 חודשים הוסיפו avastin במשך הטיפול גרורות הקטינו וגם לימפה ומרקר ירד עד 3.3 אבל עכשיו התרופות כנראה מפסיקות להשפיע כי מרקר עלה עד 18 וגם פתאום תפקודי כבד ldh עלה עד 680ו ggt עלה עד 47, אני מנסה למצאו משהו שיחזק אותה ואת הטיפול ויעצור גדילה סרטני, מה יכול להיות המשך הטיפול איזה תרופות? מה הוא טיפול אלטרנטיבי, רפואה משלימה? וגם אם ידועה עם מי אפשר להתייעץ בירושלים? תודה
שלום
אני שואל לגבי סבי- כבן 81, רקע של פנקראטיטיס כרונית, COPD ע"ר עישון.
גידול בלבלב ידוע בערך בחודש מאי - התגלה לאחר בירור ירידה במשקל וכחקסיה, וכן יציאה דרסטית מאיזון סוכרת - ערכי סוכר של עד 400. מזה שבועיים צהבת חסימתית. ערך בילירובין ישיר נוכחי - 19, בילירובין בלתי ישיר 5. ALP - 640, ALT - 174. בוצע ניסון ERCP - הפפילה זוהתה, אך לא הצליחו לצנתר את הפפילה, בוצע גם ניסון פריקט של גג הפפילה - גם אז ללא הצלחה.
בבית החולים שקלו PTC, אך הוחלט בשלב זה לא לבצע, עקב סיכון בפעולה וגם עקב חוסר רצונו בנקז חיצוני
אני רוצה לשאול - מהו לרוב המהלך הצפוי במצב כזה - הצהבת תלך ותחמיר אני מבין - אבל האם צפוי שתתפתח אי ספיקת כבד? במידה וכן תוך כמה זמן זה קורה לרוב מהופעת הצהבת? למה ניתן לצפות? האם נתקלתבמצבים דומים שמשאירים מישהו במצב כזה? יש לציין שבהדמייה לפני 4 חודשים הגידול הוגדר כנתיח- ללא פיזור משני - כת חזרו רק על ה- US גידול בגודל 3.5 עם הרחבהשל דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות וכן הרחבה של הוירסונג, הכבד נראה תקין.
ממה בעצם נפטרים חולים עם סרטן לבלב? האם לדעתך הפרוגנוזה עומדת על ימים או שבניקוז דרכי מרה ניתן היה להקנות זמן יותר ממושך ? (האם זה פרוצדורה שיכולה להאריך את החיים או רק מקלה על הצהבת?)
תודה על התשובה.
קראתי שבמצב זה של צהבת חסימתית עם חוסר ניקוז דרכי מרה, יש סיכון מוגבר לפתח כולנגיטיס, בשל הכוליסטאזיס.
האם נראה לך הגיוני/מקובל לתת טיפול אנטיביוטי מונע למניעת זיהום מסוג זה שעשוי להיות קטלני במקרה כזה ?
תודה.
שלום,
יש לי שאלה.
אצל סבא שלי יש בעיות במתן שתן- הוא כל 20 דקות הולך לשירותים, יציאת השתן איננה רצופה אלא עם הפסקות ויש לו גם כאבים באזור הבטן (הוא מתאר את זה כגירודים)- כאילו שמגרד לו באזור הבטן כל הזמן בפנים).
האם ייתכן שהתפתח אצלו בנוסף לסרטן קיבה גם סרטן הערמונית (כי היה לו ערך PSA 8.2 בבדיקות הדם האחרונות) או שייתכן וזו תופעת לוואי של סרטן קיבה?
יש לציין שהבעיות האלו עם מתן השתן הם כבר חצי שנה בערך, מראשית גילוי הסרטן קיבה לדבריו, אז האם ייתכן שזה קשור לסרטן קיבה והאם זה הגיוני שהתפתח לו גם סרטן הערמונית בנוסף?
למי צריך לפנות במקרה כזה? לאורולוג? לאונקולוג? למי?....
שלום!
שמי מעין שטיינברג, בעלת משרד תרגומים.
בימים אלה מתורגמים מאנגלית שאלונים למחקר שייערך בקרב חולי סרטן.
על מנת לבדוק שהשאלונים מתורגמים באופן ברור וכתובים כראוי,אני מקיימת ראיונות עם קבוצת בדיקה - וכאן אתם יכולים לעזור.
התנאים להשתתפות:
• חולה/ת סרטן (עדיפות לסרטן הלבלב)• מעל גיל 18• שפת אם עברית• מכל הארץ
הראיונות הם ראיונות קצרים, הנמשכים כ-45 דקות, בפגישה פנים מול פנים.
יש לציין, כי חלק מהראיונות יתקיימו ספציפית ב-18 בנובמבר, במקום כלשהו במרכז הארץ (טרם נקבע). המשתתפים בפועל יקבלו החזרי נסיעות וכד'.
תהליך בדיקת השאלונים חשוב מאוד להצלחת המחקר העתידי.
אף על פי שההשתתפות בבדיקת השאלונים היא **לא** השתתפות במחקר עצמו, היא מסייעת לבניית המחקר, שבתורו עשוי בעתיד להועיל למטופלים.
כל מרואיין/ת בפועל יקבל 525 ש"ח עבור ההשתתפות (ללא קשר להחזרי נסיעות וכד').
למעוניינים/ות: info@maayan-trans.comאו (מעין) 054-4472493
תודה רבה,ורפואה שלמה!
מעין
אודה מאוד מאוד לעזרתכם.
יום טוב!
לאחר השנות סרטן לבלב (נודולים בריאות+הסננה רקמתית בבטן) עברה אמי 4 טיפולים כימים של ג'מזר+ציספלטין בנוסף לכדור ביולוגי טרסבה 100 מג הניתן מידי יום.
תופעות הלוואי היו קשות פעם אחת היא אושפזה בשל ירידה במלחים,חוסר תאבון קשה וירידה במשקל של 5 קג
בחודש האחרון הוסרה התרופה ציספלטין ואמא קבלה 2 טפולי ג'מזר אחת לשבועיים בנוסף לטרסבה.
מרקר ca19-9, לפני תחילת הטיפולים היה 70 אחכ עלה ל 85 ובשבוע האחרון ירד ל - 47.
האונקולוג שינה את הפרוטוקול הטיפולי לג'מזר אחת לשבוע בנוסף לטרסבה.לדבריו התוצאות מעודדות.
שאלתי היא מה מידת השפעתה של התרופה ציספלטין והאם הסרתה מהפרוטוקול הטיפולי עלולה לגרום להחמרה? האם לבקש לשקול חזרה לטיפול הקודם?
שאלה נוספת: האם תופעות הלוואי של ג'מזר הניתן אחת לשבוע קלות יותר בהשוואה לתופעות הלוואי של ג'מזר + ציספלטין שניתן בזמנו אחת לשבועיים?
תודה