שלום ד"ר הוברט,
אני מחלימה כעת מניתוח של הסרת קיבה חלקית (לאחר טיפול ניאואגובנטי 5fu ואוקסליפלטין) ולפי הביופסיה הגידול הוצא במלואו, אין בלוטות נגועות ואין גרורות.
לפני הניתוח כאשר עשיתי בדיקת דם סמנים הכל יצא תקין: ca 125= 11.24
וכעת שלושה שבועות לאחר הניתוח עלה הסמן ca125=52.02
אני דיי מודאגת מהעלייה ומאחר שהתור שלי לאונקולוג רק ביום ראשון, אשמח לקבל תושהב לגביי העלייה של הסמן. האם זה אומר שהגידול לא הוצא בשלמותו ועדיין קיימים תאים סרטניים?
בתודה מראש!
לאחרונה עברתי ניתוח להסרת כיס מרה
היות והצטברו הרבה אבנים השאלה שלי האם נידרשת דיאטה מסוימת או אפשר
לאכול רגיל בהמשך גילו לי גם במעי הגס כל מיני פוליפים שהוסרו
מה קורה הלאה האם הם חוזרים מה הטיפול
ד"ר הוברט שלום,לפני כשנתים עברתי ניתוח להסרת גידול במעי הגס ,T3N2M .קבלתי 12 טיפולים ב FOLFOX .לאחר כשנה חזרה המחלה עם פזור לכבד וחלל הבטן.התחלתי לקבל טיפול FOLFIRI עם AVASTIN עקב מוטציה ב KRAS.בתחילת הטיפול היה שיפור גם בסמנים וגם ב CT לאחר 8 טיפולים חלה החמרה .כעת אני מטופלת ב FOLFOX + AVASTIN .אחרי שני טיפולים יש עליה בסמניםשאלתי האם יש טעם בשלב זה לבצע בדיקת TARGET NOW?לתשובתך אודה.
שלוםלדעתי הזמן לבדיקה במחלה שיש לה טיפול מקובל מוכח ויעיל הוא דוקא בשלב שהטיפולים הללו הסתיימו,הבדיקה יכולה להעלות אפשרות טיפול נוספת כימית שבדרך כלל לא מקובלת במחלה מסויימת,אבל יש לזכור שאין שום וודאות למרות הבדיקה שהטיפול יעבוד כשינתן למטופל.
שלום רב ושבת שלום לכולם, שאלה דחופה!
לפני כשבועיים גילו אצל אמא שלי גילו סרטן במעי הגס עם גרורות בכבד...סרטני בצד הימיני וציסטות בצד שמאל, שלב 4.
אמורה להתחיל טיפולים בתל השומר ב17.11 לאחר שב11.11 עושים לה ניתוחון ופותחים חור קטן על מנת שיהיה קל להחדיר החומר וישירות לעורק הראשי.
מיום שלישי יש החמרה בהרגשה הכללית שלה, לא מסוגלת לאכול שום דבר, אין תיאבון בכלל, מכריחה את עצמה לשתות וגם זה בקושי, מקיאה ומשלשלת וכאבים נוראיים...ניסו ליצור קשר עם הרופא המטפל ביום חמישי אך עד עכשיו לא חזרו אליהם...האם מישהו יודע/ מכיר את המצב שלפני תחילת הטיפולים והאם זה נורמלי ותואם תסמיני המחלה להרגיש ככה לפני הטיפולים...אני מאוד מודאגת וחוששת שהיא תאבד כל כך הרבה נוזלים ואנרגיה שזה עלול לפגוע עוד יותר במצבה...מה עושים???
כל הנושא והעניין חדש לנו, שלא נדבר על התסכול/ כעסים/ פחדים שאמא עוברת וכמובן גם אנחנו...בבקשה...אם מישהו יכול לענות/ לכוון, היא רוצה לחכות למחר בבוקר וללכת לקופ"ח אבל אני חוששת וחושבת שצריך ללכת במיידית למיון או להזמין רופא שיעשה לה אינפוזיה בבית...בבקשה, אשמח לתשובות...רפואה שלמה לכולם, תודה רבה מראש, שרון
בן 37 היה לי גידול ממאיר במעי הגס שהוסר לאחרונה בניתוח.
בבדיקה הפתולוגית הגידול אובחן כשלב 2 (T3N0MX), אולם במכון הפתולוגי נבדקו רק 10 בלוטות במקום 12 כנדרש בפרוטוקול. לפיכך האונקולוג שלי שוקל טיפול בקסלודה.
האם במקרה כזה מכוסה עלות התרופה במסגרת סל הבריאות?
תודה מראש.
שלום,
הייתי עם סבא שלי בביקורת אצל אונקולוג.
סבא שלי הוא חולה אונקולוגי-הוא בן 86, ויש לו סרטן קיבה שהתגלה במאי/ יוני, ועבר טיפולי קרינה באוגוסט.
לדבר האונקולוג התוצאות כרגע בסדר, יש ירידה קלה בברזל אבל מלבד זה כל השאר בסדר.
סבא שלי עשה בדיקת CEA אחת כך שאי אפשר לבדוק לחלוטין את התוצאות שהתקבלו היות ואמרת לי שזהו מדד השוואתי.
השאלות שלי הן כאלו:
האונקולוג קבע לו תור לעוד 3 חודשים, והמליץ על אכילה מרובה יותר של ברזל.
האם לא כדאי שהתור יהיה מוקדם יותר ולבדוק כמה שיותר את מדד ה-CEA?
לא כדאי שהתור יהיה מוקדם יותר כדי שנדע את מצב הברזל בגופו כך שאף במידת הצורך אם תחול ירידה יוכלו להזריק לו ברזל?
אגב, יש כדורים ראיתי בבית מרקחת שמעלים את רמת הברזל.
האם כדאי שיצרוך אותם (מעכשיו או ממתי אם בכלל) והאם יש להם תופעות לוואי עם תרופות אחרות ללב, לחץ דם, לכליות?
אילו מאכלים עתירי ברזל יש שהוא יכול לאכול ופחות מסוכנים עבורו ( מבחינת כולסטרול למשל - למרות שהכולסטרול בסדר אבל כדאי להיזהר לאדם בגילו) וכמה פעמים ביום/ שבוע כדאי שיאכל כדי לאזן את רמת הברזל בגופו?
אגב, כרגע רמת ההמוגלובין עומדת על 12.6 אצלו, ואמורה להיות בין 14-18.
תודה.