שלום
אני מניחה שכדאי להגיע לאונקולוג במטפל בגידולים במערכת העיכול ,כדאי סמוך לאזור המגורים שלכם.
למיטב ידיעתי מדובר בטיפול חדש כנוגד סרטן
בשלבי מחקר מאד ראשוניים
היי, אמא שלי יש לה סרטן במעי הגס עברה ניתוח ועכשיו יש לה סרטן שניוני בכבד.
אני בת 22, פעמים שלוש נתקלתי בקצת דם אחרי שאני הולכת לשירותים , כאילו אחרי שאני עושה את הצרכים (צואה) אני רואה קצת דם כשאני מנגבת את הטוסיק מאחורה אני שוקלת ללכת לרופא המשפחה בכל מקרה להתייעץ. יכול להיות שזה איזה פצע או משהו כזה?
אני מניחה שסרטן מעי הגס אפשרי בכל גיל?
תודה רבה.
במידה ויש סינדרום גנטי כמו FAP או לינץ סרטן מעי גס יכול להופיע גם בגיל צעיר.
באופן יותר ספציפי לגביך ,הכי טוב כמו שהצעת לפנות לבדיקה לרופא המשפחה.
לי משהו של נר ומשחה..היא לא אמרה לי ממה זה יצא
הבחירה באבסטין ופרוטוקול פולפירי ,נראית לי טובה ובעלת הסיכוי הטוב ביותר לתגובה לנוכח הנתונים.
ד"ר הוברט שלום,
כתבתי לך אתמול שעברתי ניתוח הסרת קיבה חלקית לאחר טיפול ניאואג'ובנטי בפולפוקס (6 טיפולים), הפתולוגיה הראתה t2nomx. ולאחר בדיקה של פרופסור אוקון התגלתה בלוטת לימפה קטנה נגועה (1.2 מ"מ), שהוא טען שהיא חסרת חשיבות בעוד שבעינייך נמצאה בעלת חשיבות.
אציין כי אני מתחילה סדרה של עוד 6 טיפולי פולפוקס.
שאלתי האם עדיין הסרטן נתפס בשלב מוקדם? והאם הבלוטה מעידה על התקדמות המחלה וחזרתה בשלב מאוחר יותר?
המון תודה
עברתי קולונו וגסטרו בעקבות ירידה דרסטית במשקל וברור נוירואנדוקריני גלל עליית קלציטונין מטנפרינים ועוד. נכרתו 3 פוליפים 0.5 ס"מ שנראו שפירים. באבחנה הקלינית כתוב באנגלית "אדנוקרצינומה באדנומטוס פוליפ קולון". טרם תשובה פתלוגית.
1. לפני 7 חודשים בבדיקת קולונוסקופיה היתה תקינה ללא פוליפים רק דאודוניטיס בינונית שטופלה באנטיביוטיקה וירד ההליקובטר פילורי מ 13 ל 0.7 האם יכולים להיווצר 3 פוליפים בתקופה כל גך קצרה?
2. האם האבחנה הקלינית אינה סותרת את ההתרשמות שהפוליפים שפירים?
אודה על תשובתכם עד קבלת התוצאות
CEA תקין 2.6CA 19-9 תקין 5.6גסטרין 11 מתחת לנורמה 13-110הרופא המליץ לבצע גם EUS
היי ד"ר הוברט,
עברתי לפני חודש ניתוח להסרת קיבה חלקית הסטייגניג בפתלוגיה היה t2nomx
שלחתי את הפתולוגיה גם לפרופ' אוקון שהסכים עם התוצאה אך כתב שהוא ראה גם קשר לימפה בו גרורה זעירה 1.2 מ"מ בסינוס הסובקפסולרי וללא פריצה לפרנכימה של הקשר - הוא אמר לי שלממצא אין כל חשיבות, אך אני עדיין קצת מודאגת.
האם הסטטיג'ינג עכשיו הפך ל t2n1?
האם יש משמעות מבחינת חזרה של המחלה לאחר שינוי זה?
תודה רבה!
שלום,
לאחייניתי בת ה-16 גילו לא מזמן סרטן במעי הגס . היא עברה ניתוח להוצאת הגידול ואז נתגלו גם נקודות נוספות בכבד. היא התחילה טיפול כימותרפי לפני שבוע.
אשמח לדעת האם מישהו מכיר טיפולים נוספים ביולוגיים/אלטרנטיביים שאפשר לתת בנוסף. מישהו המליץ לנו על תרופה בשם GC-MAF, אשמח לשמוע דעות /המלצות,
בתודה ,
דפנה בן יוסף.
תודה ד"ר הוברט.האם לדעתך היא מועמדת לטיפול ב TL-118? האם טיפול זה מומלץ במקרה שלה?