שלום
1.כן
2.ככל שניתן לשפוט לפי הסמנים הטיפול אינו יעיל.
3.כן
4.לא ,תלוי מה ההדמיה תראה.
5.אין קשר בין ערך מסויים של הסמן וכניסה למצב מסוכן,הסמן רק מראה אם מחלה פעילה יותר או פחות ,הערך האבסולוטי אינו משנה כל כך.
ערך הסמן יכול לעלות למאות ואלפים ומצב החולה לא יהפוך בהכרח למסוכן.
שלום,
שאלתי בעבר בפורום זה לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
ראיתי תוכנית בטלוויזיה בה דובר על כך של קנאביס רפואי יש יכולות ריפוי בסרטן, במיוחד בסרטן קיבה.
האם נכון הדבר?
האם היית ממליצה לסבא שלי לנסות ולהשתמש?
אם כן אם למה? אם לא אז למה לא? אודה לך על הסבר קצר בנושא לכל אחת מהתשובות כי בטלוויזיה נשמע שזהו אמצעי ריפוי די יעל למרות שלא הוכר ברפואה עד היום.
אם כן אז היכן אפשר להשיג קנאביס רפואי? אולי אפשר שסבא שלי ישתמש בו באופן חלקי?
תודה.
אני לא מכירה יכולות ריפוי של קנביס בסרטן קיבה .
קנביס עוזר בהחלט לעידוד התאבון,שיכוך כאבים ועוד
במידה ויש הצדקה יש דרך לקבל אישור לקנביס רפואי דרך האונקולוג המטפל או המרכז האונקולוגי בו מקבלים טיפול.
אשתי בת 50 עברה לפני כחודשיים וחצי ניתוח CRS+HIPEC לאחר שהתברר שיש לה סרטן גרורתי כשהמקור הוא התוספתן. בניתוח קודם (בתחילת 2013) נכרתו השחלות והרחם וחלקים קטנים מהאומנטום ובניתוח הנוכחי נכרת האומנטום, פריטונאום, מעי גס ימני וחלקים מהמעי הדק וכמובן התוספתן.
לפני כחודש היתה חסימה חלקית ונפתרה בדרכים שמרניות בבית חולים. מאז יש כאבים עזים בעיקר בשעות הערב\לילה ובעיקר לאחר שאוכלת משהו קצת קשה בפרט אם יש בו קצת סיבים. בוצע לפני כשבועיים CT ונמצא שישנן מס' לולאות במעי הדק ובמעי הגס שיש בהן התעבויות של הדופן. בעקבות כך אשתי עברה בשבוע האחרון לתזונה נוזלית בלבד שמתבססת על אינשור+, אך זהו לא מצב שניתן להתמיד איתו לאורך זמן, בפרט שעכשיו היא מתחילה טיפול כימוטרפי בכדורי קסלודה.
אנא דר' הוברט עזרי לנו מה ניתן לעשות בנושא התזונה והאם התופעה הזו של ההתעבות\היצרות של המעי, צפויה לעבור עם הזמן. וגם אולי ניתן לעזור לה להיפתר .
שבוע טוב
דר' הוברט,מצורף צילום של הממצאים מבדיקת ה-CT.תודה על העזרה
לאחר ניתוח מסוג זה יש מקרים של בצקת של דופן המעי והפרעות ספיגה
מנסיוני אם זה אכן קשור לניתוח זה משתפר עם הזמן.
הדרך לעזור היא תזונה דלת שארית ודלה בסיבים כדי להקל על המעי .
היי דוקטור הוברט.
דבר ראשון תודה רבה שאת פה ועוזרת !
ושנית יש לי...צירפתי לך דף סיכום של פיט סיטי שאמא שלי עשתה לפני חודשיים (עברה ניתוח להסרת הגידול ממעי הגס, גיל 42) השאלה שלי בסעיף 3 רשום נודול בבלוטת מגן לבירור ציטולוגי ולאמא שלי לא אמרו שום דבר על זה כשהיא הייתה אצל הרופא האונקולג שלה ...כאילו שהתעלמו מזה או שיותר חשוב להם הפיזור המשני בכבד? ובנוגע לסעיף 2 הרופא הזה אמר לאחר שראה את הדיסק בבירור שבשבילו זה שום דבר שהעמוד שדרה מורכב מהרבה תאים?לא זוכרת מה אמר בדיוק בכל מקרה אמר שאין מקום לדאגה...מה את אומרת על הסעיפים האלה? אמא שלי כמובן התחילה כימותרפיה..גם ביולוגי וגם כימי.
תודה רבה מקרב לב!
מהרבה לא יודעת מה אמר בכל מקרה כאילו שאין מקום לדאגה
בבלוטת התריס יש קשריתהקולטת באופן בנוני באופן רגיל אנחנו מבצעים ביופסיה כדי לשלול ממאירות,לנוכח העובדה כי יש סרטן מעי גס פעיל בכבד גם אני הייתי מניחה לזה כרגע ,יותר דחוף להתחיל בטיפול ולעקוב אחר הממצא בבלוטת התריס.
גם אם יש שם ממצא חריג הקצב בבלוטת התריס הוא איטי ביותר.
בכל הנוגע לעמוד השדרה ,לא ברור אם יש שם גרורה או לא ,אבל היות והטיפול שהיא תקבל הוא סיסטמי הוא יכלול בהכרח גם את עמוד השדרה.
אם בתום הטיפול להליקובקטר הסימפטומים ממשיכים פנה לגסטרואנטרולוג
אולי כדאי לבצע אנדוסקופיה
לפני כ3 שנים אובחנו אצלי ציסטות בראש הלבלב בבדיקת MRCP הציסטות קטנות מ5 ממ -מאז עשיתי פעמיים MRCP שלא הראו שינויים בציסטות -בשנה הראשונה עשיתי גם EUS והרופא לא דקר את הציסטות כי היו קטנות מדי .בדיקת מרקרים מלפני כשנה וחודשיים CA19-9 ערך של 24.5 וCEA ערך של 1.21 לפני כ5 חודשים CA-19-9 ערך של 23.5 לפני כשבועיים עשיתי אולטרא סאונד בטן -לבלב לא הודגם בגלל ריבוי גזים באזור ---היום עשיתי מרקרים CA 19-9 ערך של 27.2 וCEA ערך של 1.34 ------בדיקת הMRCP האחרונה שלי היא מיולי 2013 -האם העליה במרקרים מדאיגה והאם כדאי לעשות שוב MRCP למרות שלא נראה שרופאת הגסטרו תאשר זאת שוב לתשובתך אודה
התזוזה הזו בסמן בדרך כלל לא משמעותית.
שלום לכולם, אני שוב פונה מתסכול אליכם בתקווה שיהיה למישהו איזשהו מענה שיכול אולי לעזור.
אמא שלי עברה ניתוח להוצאת גידול מהמעי בשל חסימה, ישנם גרורות בכבד והשבוע עברה ניתוחון להתקנת פורט בחזה על מנת שיהיה קל להחדיר את החומרים הכימוטראפים שהיא אמורה להתחיל ב8.12....
כבר כמה זמן שיש לה חום מעל 38 ואז היא נוטלת אופטלגין להורדת החום.
יש לה מאז התקנת הפורט כאבים והיא ממש מרגישה בנוכחותו למרות שנאמר לה שהיא לא תחוש בזה.
היום היא שוב היתה עם חום לקראת הערב וכאבים ונשמעה גם טיפונת מקוררת, הצעתי לה להתקשר לאחות האונקולוגית של הקופה אך מרוב שהיא מפחדת שישלחו למיון היא לא מוכנה ורוצה להמתין למחר שיתקשרו וינסו לדבר עם האחות והרופא בתל השומר שם היא מטופלת ותתחיל טיפולים.
אני קצת מודאגת וחוששת שמרוב שהיא חוששת כל הזמן מאישפוז היא קצת "עובדת" על המערכת ואני מפחדת שהיא עלולה לא לקבל את ה
חום בחולה סרטן מדאיג אבל בעיקר לאחר התחלת טיפול כימי,אני מבינה שהיא עדיו לא התלחילה ולכן ספירה לבנה נמוכה לא מדאיגה.
אם החום התחיל לאחר התקנת הפורט כדאי לגשת לבדיקת הצלקת אולי יש זיהום באזור.
במידה והחום היה לפני הפורט יתכן וקשור לצלקת הניתוח,לפעמים לאחר שנלקחות תרביות והן שליליות ואין תגובה לטיפול אנטיביוטי ,החום נראה קקשור לתהליך הגידולי.
הכי חשוב לא להתחיל בטיפול כימי לפני שמודיעים לאונקולוג שיש חום.