שלום
יש לפנות לאונקולוג ,אין ביכולתנו לרפא סרטן לבלב ששלח גרורות ,אך אפשר לנסות ולהאריך את החיים בעזרת טיפול כימוטרפי.
שלום שמי "מושון" אני בן 24 ומטופל מגיל 18 באמפרודקס 20 מ"ג
בשבוע האחרון החלו לי כאבים חזקים בבטן העליונה (קיבה עליונה) מלווים בבחילות גיהוקים גרפסים ובכאבי ראש (איני יודע אם זה קשור)עברתי אולטרסאונד לקיבה ולא נמצא דבר
בחיפוש בגוגל קיבלתי תוצאות שמדברות על אולקוס ועל סרטן חס וחלילה
האם יש סיכוי שזו חלילה המחלה?
(הופנתי לגאסטרוסקופיה)
כשייש פתולוגיה בקיבה בכל סוג החל בגידול דרך כיב וכלה בהליקובקטר ,הסימפטומים דומים כלומר כאביבטן ובחילה .
אני חושבת שכדאי לגשת לגסטרואנטרולוג או לרופא משפחה מירב הסיכויים שאם יש משהו מדובר בהליקובקטר.
שלום וברכה
רציתי לשאול מה אומרים התוצאות האלו? ואם זה לא מלחיץ?
מה זה לאדנומה (אינסידנטלומה).?
אלו התוצאות:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בטן עליונה
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
אין בידי בדיקות קודמות להשוואה.
סיבת הפניה:בירור אדרנלי.
ממצאים:
בסריקת בסיסי הריאות- לא נצפו גושים ואין לזהות תפליטים פלאורלים.
הכבד מדגים מוקד סידני קטן באונה הימנית.
4 של הכבד קוטרה 6 מ"מ. A ציסטה קטנה הודגמה בסגמנט
כיס המרה הודגם שמור.
הטחול והלבלב הודגמו ללא ממצא חריג.
.17HU קשרית אדרנלית ימנית בקוטר של 11 מ"מ ובצפיפות של
.-19HU 19 מ"מ וצפיפותה X10 קשרית אדרנלית שמאלית מודגמת במימדים של
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
הכליות הודגמו ללא ממצא גס.
הרטרופריטונאום הודגם חופשי.
סיכום: 1. קשריות אדרנליות בילטרליות.
2. הקשרית השמאלית מתאימה לאדנומה (אינסידנטלומה).
3. קשרית קטנה הודגמה גם מימין, טיבה איננו חד משמעי. יש צורך להשוואה עם בדיקה קודמת.
במסגרת מעקב מזה 4 שנים(סרטן המעי הגס שהיה)
אני רואה עליה במרקר 19-9, לפני 8 חודשים היה 10 והיום 19,cea נותר 2
האם עליה שכזו מעידה על חזרת הסרטן? והאם עישון סיגריות משפיע על העליה
תודה תודה
יונית
בשלב זה לא נראה מדאיג מציעה לחזור על הבדיקה בעוד כחודש ולראות אם יש המשך מגמת עליה .
אם המגמה תמשיך יש לפנות לרופא מטפל
ברוב הפעמים שינוי כזה בסמן הינו לא משמעותי.
שלום רב
בשבוע האחרון אני סובל מיציאות מוגברות עם יציאה דמית
בהתחלה דם על כל האסלה ולאט לאט נעלם. כרגע יש לי גושים שחורים שאני לא יודע מהם. בנוסף יש לי הרגשה לא נעימה בבטן. אני בחור בן 38 שבדרך כלל מרגיש טוב ויציאות סדירות. האם אני צריך לדאוג מהתסמינים שמאפיינים את הסרטן מאי הגס. וללכת לבדיקות דחוף. או להמתין כמה ימים נוספים ואז לפנות ליעוץ?
היי... דק הוברט מה נשמע?
לא יודעת אם את זוכרת אבל ההודעה שלי למטה גם כן. . אמא שלי עברה ניתוח ועכשיו התגלה גרורה אחת הכבד והשניי הרופא לא מתייחס לזה כגרורה.לאמא שלי יש "מחזור" כבר חודש ימים בערך... השבוע יש לה תור לרופא ננשים.. האם יתכן שזה נגרם מהטיפול כימי והביולוגי שהיא עושה ויש שיבושים בגוף או שיש בעיה אחרת? שבוע שעבר עברה טיפול שלישי בלי בעיות תודה לאל והיא אמרה שהרופא ידע שיש לה עדיין דימום ובכל זאת עברה טיפול.
רק היום נודע לי שהיא הולכת לרופאת נשים אז יש מצב
שהרופא אמר לה ללכת והיא כל הזמן מסתירה את האמת נראהלי.בכלל מקרה תודה על הכל.
הטיפול הכימי משבש את המחזור ושכיח שהוא גורם לדמם וגינלי לא סדיר
בדרך כלל לא מדאיג וניתן להסדרה עם כדורים הורמונלים או גרידה
שלום רב, אני בת 42 אחרי כריתת תת מעי שלמה עקב 3 גידולים בדרגה 3 וטיפולי כימותרפיה, סיימתי לפני כ10 חודשים. מצרפת לך את הממצאים מהPET CT האחרון , האם יש סיבה לדאגה ומה הממצאים אומרים בעיברית פשוטה.תודה
חשד לחזרה של גידול בתוך המעי באזור הניתוח בעבר ,יש לבצע קולונוסקופיה כדי לברר.
קליטה באזור המפשעה קרוב לודאי על רקע דלקת ולא גידול ,אבל הרופא המטפל צריך לבדוק ולוודא שאכן מדובר בדדלקת
שלום רב, אני בת 42 אחרי כריתת תת מעי שלמה וטיפולי כימותרפיה, סיימתי לפני כ10 חודשים. מצרפת לך את הממצאים מהPET CT האחרון , האם יש סיבה לדאגה ומה הממצאים אומרים בעיברית פשוטה.תודה
בסרטן רקטום גרורתי לכבד ,אין הנחיה חד משמעית לגבי סדר הדברים
הקרנה וניתוח לרקטום וניתוח לכבד או צריבה לכבד.
ולגבי אופן הטיפול בגרורה בכבד ניתוח או צריבה ,אם כי פה יותר ברור שאם אפשר לנתח אז אנו מעדיפים לנתח על פני צריבה.
כל חולה מוצג בישיבה רב תחומית והאונקולוג הכירורג והמומחה לצריבה מחליטים ביחד מה אופן הטיפול המומלץ למטופל הספציפי המוצג בדיון.