שלום,אבי (בן 78) חלה בסרטן הלבלב. הוא החל לקבל (בינתיים פעם 1 בלבד... בפעם השניה בגלל תמונת דם ירודה הדבר לא התאפשר) טיפול כימותרפיה של גמזאר. יש לי כמה שאלות:
1) קראתי באתר של האגודה ובמקומות נוספים שניתן לקבל גם הקרנות. משום מה רופא המטפל לא הציע את האופציה הזאת. מה יכולה להיות הסיבה? (ב-pet ct לא נתגלו גרורות).
2) האם ידוע לך על הבדיקה CTC? הבנתי שהיא קיימת במקומות אחרים בעולם וגם בארץ יש חברה שמציעה אותה http://www.cancerhope.co.il/ הרעיון של "אונקולוגיה מותאמת" נראה מאד הגיוני...
המון תודה!
שלום
1.אם אין פיזור גרורתי אפשר לקבל הקרנה ,אבל ברוב המקומות היא ניתנת לאחר כמה חודשי טיפול כימי בכדי להיות בטוחים כי אין מחלה גרורתית .
2.עקרונית אני בעד רפואה מותאמת אישית,אבל יש לוודא כי השיטה המוצעת אכן אמינה ,כדאי להתיעץ עם האונקולוג המטפל על האפשרויות העומדות לפניכם.
אבי, בן 77, סובל מסרטן מעי גס עם גרורות בכבד ובריאות.מזה 3 שנים שהמעי נקי. לפני מעט יותר משנה החל טיפול בגרורות לאחר שעבר כריתה חלקית של הכבד שצמח חזרה נגוע. טופל כ 3 חודשים בארביטוקס +כימי שלא עזר . לאחר מכן טופל באווסטין + כימי. בתחילה הגיב טוב מאד לאווסטין ואכן הגידול הצטמק. לאחר תקופה נוספת הבדיקה העלתה כי אין שינוי במצב ובבדיקת הPET האחרונה מלפני שבוע, יש החמרה מסוימת. מאז תחילת הטיפולים ועד היום חלפה כאמור מעט יותר משנה. בשלושת החודשים האחרונים חלה ירידה חדה בתיפקוד. הפסיק לנהוג, נעזר בנו בהליכה וכד'. העייפות והתשישות לא חולפים. טיפול אחרון היה בתחילת דצמבר. האם סביר כי אינו מצליח להתאושש מהטיפולים? מה פרק הזמן הנדרש לחזרה לתיפקוד סביר מאז הטיפול האחרון? מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות החיים ? קיבל לתקופה של שבועיים סטרואידים שלא תרמו לתיפקוד. האם יש תרופות נוספות שניתן לתת והאם ניתן להסתפק בטיפול ביולוגי בלבד?תודה מראש על התשובה.
אתה מניח כי מצבו הינו משני לטיפול הכימי ,ושואל מתי הוא יתחיל להתאושש.אני מציעה לדבר עם האונקולוג המטפל כי אם אין מגמת שיפור במצבו למרות הפסקת טיפול ,יתכן כי מצבו הירוד משני למחלה ולא לטיפול.
ישנן כל מיני תרופות לשפר סימפטומים של מחלת הסרטן ,ואם סטרואידים לא עוזרים אפשר לנסות תרופות אחרות .בכל הנוגע לטיפול ביולוגי לבד רגורפניב ניתן לבד ללא כימוטרפיה .
שאלתי היא, מדובר על בעלי בן 60 שבאופן כללי הוא בריא , לפני כשבועיים התגלה אצלו גידול בקולונוספיה בגובה 10 ס"מ מפי הטבעת בגודל 7 ס"מ. בעוד שבועיים יעבור ניתוח להסרת הגידול ע"י רובוט, האם יש משמעות לכך שגודלו הינו 7 ס"מ? האם גודל הפוליפ הסרטני משמעותי?
אודה לך מאוד
שושי
מיקום הגידול הינו ברקטום ושם אנחנו שוקלים הקרנה לפני ניתוח,האם הוא נראה על ידי אונקולוג.?
גודל של 7 ס"מ הוא לא קטן ואני ממליצה מאוד לראות אונקולוג בשאלה של טיפול מקדים לפני ניתוח.
הניתוח להסרת הגידול הינו ב 16/1 והרופא ממליץ על הסרה ללא קרינה. וגם לאחר הסרת הגידול אמר הרופא שאין צורך בטיפולים כימיים.
אז מה? מסירים את הגידול וזהו?
מה הלאה?
תודה שושי
ניתן לחיות על תזונה הניתנת רק דרך הגגונוסטום.
הקאה לפעמים טיבעית ,היות ואני מניחה שיש אלמנט של חסימה בגללה הוכנס הגגונוסטום.
1. אולי רגורפניב במינון מפחת.
2. גרורה חדשה בעצם , אין שום קשר למיאלומה ,אפשר בהחלט אם צריך לקבל הקרנה.
לפני 5 שנים חליתי בסרטן מעי הגס שלב 3. עברתי ניתוח וכימו. לפני 3 שנים הופיעה לי גרורה בטבור ועברתי ניתוח להוצאתה. במשך 5 השנים האחרונות אני ממשיכה לבצע שטיפות של הפורט ורציתי לדעת האם אני יכולה כבר להוציאו?
תודה
לדעתי ניתן להוציא את הפורט.
שלום רב,
אימי, בת 58, חולה בסרטן לבלב מפושט מקומי.
אנו מעוניינים לקבל ייעוץ בנוגע לאפשרויות טיפולים ביולוגיים.
אשמח לקבל הכוונה כיצד אני יכול לאתר אונקולוגים המתמחים בטיפולים ביולוגיים על מנת לפנות אליהם לייעוץ.
אם ידוע על רופאים ספציפיים (בארץ או בעולם), אודה לקבלת שמם.
תודה!
כיום מקצוע האונקולוגיה לא מתחלק למומחים לטיפול ביולוגי ולמומחים לטיפול כימי.
אנחנו מחולקים לפי מקור הסרטן ,במקרה שלכם סרטן לבלב ואותו מומחה יכיר את הטיפולים הביולוגים המוכרים לגידול זה.
ברוב בתי החולים בארץ קיים אונקולוג המרכז את הטיפולים לגידולי מערכת העיכול.
יתכן ומדובר בטחור שדימם,אבל אם הדמם ימשיך פנה לבדיקה .
לאמי בת ה-71 התגלה גידול באמצע/זנב הלבלב בגודל יותר מ-3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לפני שנה וחצי. טיפול ראשוני הזרקת קפסולה ללבלב במסגרת מחקר וטיפול כימותרפי פוליפורינוקס 10 חודשים הגידול התכווץ ל-2 ס"מ לאחר מכן ניסיון כריתה ללא הצלחה בגלל המעורבות של העורק הראשי. הומלץ לעשות קרינה 5 טיפולים ולעשות סי טי לאחר חודשיים . לאחר חודשיים הגידול באותו גודל ללא שינוי . מה המלצתך להמשך טיפול ? האם זה אפשרי להזריק קפסולה נוספת במסגרת המחקר? ידוע לי שגם אצלכם יש את המחקר הזה . חשוב לציין שאין כאבים עלתה במשקל עושה ספורט ונראית טוב והמטרה שלנו להגיע לניתוח כי אנו יודעים שזה ההחלמה היחידה בסרטן לבלב .
תודה רבה .
החוקרת במחקר צריכה לפנות לחברה בשאלה של הכנסת קפסולה נוספת,הבעיה העיקרית שאני רואה היא ההקרנות שגורמות לפיברוזיס ברקמה המוקרנת,
ואז יש קושי טכני בהזרקה של הקפסולה ישירות ללבלב
תודה על תשובתך .
איזה טיפול את היית ממליצה להמשך טיפול ?
תודה .
1.היות ומדובר בפוליפ גדול יתכן כי בחלק אחר שלו יש תהליך אחר ,ולכן כדאי לחכות לתשובה פתולוגית של כל הפוליפ ולא חלק קטן ממנו.
2.CEA לא עולה בדרך כלל כשמדובר בתהליך ראשוני של המעי הגס.
3.ממש לא.