שלום
אובדן צלילות יכול להיות כתוצאה מכשל של הכבד ,בשפה רפואית אנצפלופטיה
ואז הוא מלווה בצהבת ומרמז על סוף המחלה .
יתכן כי התופעה קשורה למשככי הכאבים ואז אין בהכרח קשר לסוף.
צפיתי בכתבה מענינת על השרביטן המצוי כטיפול לסרטן (http://www.youtube.com/watch?v=-pvk49ar8PI)
מישהו התנסה בשתייה של הצמח? יש סכנה ממשית בדרך טיפולית זו?
תודה מראש
אייל
לא ניתן לומר מה הסיכוי לריפוי ללא הערכה כללית הבודקת אם יש פיזור המחלה בגוף,וללא נתונים יותר מדוייקים על הגידול ,עומק החדירה לדופן ומצב בלוטות הלימפה.
שלום-
הוא לא לוקח כדורים לברזל דרך הפה.
לא ייתכן שזה נגרם מאכילת רימון הצואה השחורה?
אז מה האופציות האפשריות לטיפול- עירוי דם וקבלת ברזל דרך הפה? שתיהן יחד לעשות?
ולמי צריך לפנות? לרופא משפחה לאונקולוג?..
אני לא יודעת אם הוא ירצה ללכת למיון.. יש לו כבר 3 ימים צואה שחורה..
כמה זמן אפשרי להישאר במצב כזה?
האם מדובר במצב מסכן חיים באופן מיידי?
למה הדימום הזה קורה? האם פירוש הדבר שיש כבר גרורות בגופו מעבר לקיבה?
תודה.
לא נגרמת מאכילת רימון.
אם ההמוגלובין נמוך מאוד לערוי דם ,אם לא מאוד נמוך ניתן לתת ברזל או בערוי או בכדורים.
גם רופא משפחה וגם אונקולוג יכולים לטיפל במצב הזה.
אפשר לחכות עד שרמת ההמוגלובין יורדת משמעותית .
דמם ממערכת העיכול הוא מצב מסכן חיים.
אין משמעות הדבר שיש בהכרח גרורות.
המשמעות היא שיש לפנות לבדיקה ,בדרך כלל מדובר בטחורים ,אבל למי שהיה גידול במעי הגס בעבר צריך לבדוק ולוודא שאכן כך.
שלום רב,
אובחן אצלי גידול סרטני בלבלב . אני מעוניינת בשמות של רופאים המומחים בסוג זה של סרטן מבית החולים שיבא תל השומר או שאוכל לגשת אליהם באופן פרטי.
תודה
ממליץ על ד"ר אילה הוברט. במקביל חשוב שתשלבו רפואה משלימה/אלטרנטיבית.
שלום,
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
לפני יומיים הופיע אצלו צואה שחורה.
מה צריך לעשות? לפנות לרופא? זו תופעה טבעית של המחלה? מה זה אומר לגבי המחלה שלו? לגבי החמרתה אולי ?השלב בו המחלה נמצאת? התפשטות אולי? אולי לגבי החמרת האנמיה?
האם יכול להיות קשר בין הצואה השחורה לבין זה שהוא החל לאכול רימון לפני גם כיומיים?
צריך לקחת אותו לרופא דחוף? אונקולוג? לתת אספקת ברזל במקרה זה?
כי באינטרנט רשום שצורה שחורה זה לא טוב.
אודה לגבי קבלת מידע מה צואה שחורה אומרת לגביו, בהקשר למצבו, ומה עושים.
צואה שחורה משמעותה נוכחות ברזל בצואה
מקורו יכול להיות בכדורי ברזל ואם לא לוקח ברזל דרך הפה,משמעותו דימום ממערכת העיכול העליונה ,יש לפנות לבצוע ספירת דם בהקדם ואפילו משמעות הפניה היא הגעה לחדר מיון.
במידה וההמוגלובין נמוך יקבל ערוי דם ,וטיפול להפסקת הדמם.
אבי סובל מהמחלה לאחר שחזרה . יש גרורות בכבד ובריאות.לאחר שהווקטיביקס הפסיק להשפיע נאמר לנן לחכות לתחילת השנה בכדי לראות באם יש תרופות חדשות והיום קיבלנו בשורות רעות שאין שום טיפול מאושר שיכול לעזור. אני אשמח לקבל כל עזרה או רעיון נוסף שיוכל להציל את אבי.האם יש רפואה אלטרנטיבית שיכולה לעזור? שמעתי על תרכובת של צמחים,האם למישהו יש נסיון טוב עם זה?. נכון לרגע זו מצבן הפיזי יחסית טוב למרות שהוא חלש מכל הטיפולים אבל מתפקד והולך . אשמח לשמוע מכם עצה שיכולה לעזור.
כתובת המייל שלי:
ronen.cohen@motorolasolutions.com
בתודה מראש
רונן.
לצערי הרב רגורפניב לא נכנסה פעם השניה לסל התרופות,משמעות הדבר כי ניתן לקבלה דרך חברות ביטוח במסגרת ביטוח תרופות שלא בסל.
חברת באייר לא מספקת רגורפניב כטיפול חמלה . היו עד לפני כשנה מרכזים שחילקו טיפול חמלה אך המרכזים הללו נסגרו להכללת חולים חדשים.