שלום
לא יודעת מה הסיבה לכאבים ,אם יש דלקת באזור זה בהחלט יכול להסביר כאבים.
דלקת לא מסבירה דימום .
1.הסיכוי לתגובה נמוך ,וההחלטה היא אישית
2.כן,אמבולטרית ,לפעמים חד פעמית לפעמית סידרה של חמש פעמים
3.חודשים
4.לא חושבת
5.תפקודי כבד וכליות גם יחד
אני חוששת שכן ,
לא אוכל לתת תחזית כי אין לי מידע על תפקוד איברים חיוניים כמו כבד כליות
שלום וברכה
אבא שלי, בן 64 סבל כמה חודשים משינויים ביציאות (בעיר עצירות) חוסר תאבון וירידה במשקל. תוצאות דם חזרו תקינות. שבוע שעבר עבר קולונוסקופיה ושם גילו פוליפ בגודל 3 ס"מ ברקטום. אתמול חזר הביופסה כאשר התוצאות מראות שהגידול ממאיר. נקבע לו יום מלא של בדיקות בהדסה עין כרם רק עוד שבועיים בו.
השאלות שלי:
1) האם יש סיכוי שזה רק שלב 1? האם יש סיכוי זה כבר שלב הרבה יותר מתקדם? איך יודעים?
2) האם יש בעיה שהתור לבדיקות רק עוד שבועיים? הטווח זמן הזה קריטי?
3) מה אתה מציע כטיפול? והאם שמעת על הניתוח החדש ""דיסקציה סובמוקוזלית אנדוסקופית
תודה תודה תודה!
1.את עומק החדירה יודעים לפי אולטרה סאונד טרנס רקטלי ,במקרים שיש גידול גדול רואים אף בבדיקת CT
2.שבועיים אינם משמעותיים,יותר חשוב לקבל החלטה טיפולית מושכלת .
3.במידה ומדובר בגידול שטחי T1 בעל מאפיינים טובים:דיפרנציאציה,חדירה ווסקולרית,לימפטית ועוד ניתן לשקול עם הכירורג את הכריתה של הרירית בלבד .
ברור כי אם הגידול יותר עמוק מהרירית הכריתה השטחית לחלוטין לא מספקת.
שלום שוב
בבדיקת CT נראה שיש גרורות בכבד. האם יש מה לעשות במקרה כזה? הם ניתן להבריא? מצבו הפיזי של אבא שלי לא השתנה-אותם סיפטומים של עצירות וחוסר תאבון וקצת חולשה.
תודה
תלוי בהיקף המחלה הגרורתית בכבד ,אם ניתן לכרות את הגרורות ניתן להבריא
אם כי הסיכוי להבראה מלאה יורד משמעותית.
אבי בן 84
עבר ניתוח, הוצא גוש סרטני מהמעי הגס וכן הוצאו 2 בלוטות נגועות.
נמצא בשלב 3.
אנו בההתלבטות
1.אם נכון בגיל זה להתחיל טיפול כמותרפי במשך חצי שנה?
2. צריכה דחוף המלצה של רופא מומחה בתחום להתיעצות וטיפול
תודה ליאורה!
אני חושבת שבהחלט יש מקום להתלבטות
הטיפול המקובל הוא שילוב של 2 תרופות כימיות 5FU ואוקסליפלטין
אני מניחה שבגילו הייתי מסתפקת ב5FU אם מחליטים לתת טיפול
.כמובן מצבו הכללי ומחלות הרקע אף הן שיקול בתהליך קבלת ההחלטות.
פוליפ גדול-colon(sigma/polypectomy :
fragments of tubulo-villous adenoma with foci of adenocarcinoma well differentiated, invasive to
the fibro-vascular stalk in part of the fragments and present very closed to the resection margins
completeness of resection cannot be assessedאודה לך מאד אם תסבירי לי את התוצאה ועד כמה המצב הוא בעייתי.
בסרטן כיס מרה אין טיפול ביולוגי מוכח
לא בסל ולא מחוץ לסל ,כך שאני לא חושבת שיש קשר לכסף.
אולי אתה מתכוון לטיפול מקומי כמו הקרנה או צריבה ?
שלום רב,
בתשובות מעבדה יש החמרה ב BUN =50 באופן הדרגתי כ 3 שנים וגם המוגלובין שהולך ויורד בהדרגה כעת 12 למרות לקיחת ברזל ו B12
האם תשובות אלו מחשידות לדימום במערכת העיכול ומחלה ממארת?
כדי לדעם אם יש חשד לגידול המערכת העיכול
יש לקחת רמת ברזל אם היא נמוכה מחשיד לאיבוד דם ממערכת העיכול.
ולבדוק דם סמוי בצואה.
שלום.
אמי חולה בסרטן המעי הגס עברה חמישה טיפולים כימוטרפים וביולוגים אשר הופסקו לפני 4 חודשים
עקב אירוע מוחי.לפני שבוע החלו
לצאת גושים שחורים מפי הטבעת.חשוב לי להדגיש עי לאימי יש סטומה אשמח לדעת מה דבר זה,הוסיף כי היא ממדיכה לקהל 6 כדורים של קסלודה כל יום .תודה יוסי
צואה שחורה מרמזת על דימום ממערכת העיכול ,בדרך כלל העליונה.
או שהיא לוקחת כדורי ברזל?
שלום אבקש לדעת האם יתכן גידול סרטני ללא מרקרים גבוהים וירידה במשקל? גידול חוזר במקום הניתוח וויפל לפני שנתיים,נמצאה גרורה בקשר ליפה אז. תודה רבה
חזרת מחלה בבלוטת לימפה לא צריכה להיות מלווה בהכרח בירידה במשקל והעליית סמני גידול.