שלומות,
ברצוני לשאול, בעלי בן 60 בריא בדרך כלל, עבר לפני שלושה שבועות וצת יותר ניתוח ברובוט, והסירו את הגידול (7 ס"מ) מהמעי הגס. מיום הניתוח ועד היום הוא פשוט לא מתאושש, הוא כל הזמן רוצה לישון, עייף, חולשה, לעיתים צמרמורות, תמיד קר לו, בקושי הולך, לא מתלהב לצאת קצת לשבת בשמש, ממעט לאכול, לא מעוניין לפגוש אנשים/חברים, ובתשע בערב רוצה רק ללכת לישון ... הרופא אמר לו שבועיים התאוששות ועוד מעט יהיה חודש.
האם ההתאוששות היא כזו ארוכה וקשה או אולי קרה בניתוח 'פשלה', או משהו עם המוגלובין???
בסי.טי. פאט אמרו שאין גרורות והוא נקי ואין צורך בכימי/הקרנות/טיפולים..
מקבל זריקות קלקסן בבטן.
תודה מראש,
שושי
הי שושי
קראתי את התשובה של הרופא ופשוט הזדעדעתי. למרות שעברתי ניתוח של פתיחת בטן והגידול הוצא במלואו, לקח לי הרבה זמן להבין שההתאוששות מאוד קשה, הרבה יותר ממה שאמרו לי הרופאים.
העייפות וחוסר החשק לדעתי קשורים במצב נפשי לא פחות מאשר בצד הגופני. הטראומה שאומרים לאדם - יש לך סרטן עם כל המשתמע ובבת אחת אומרים -הכול הוצא אין לך סרטן...הרבה יותר קשה לעיכול ממה שנדמה.
אז כן, החלק הגופני מחייב בדיקה אבל סביר להניח שאלה גם תגובות "רגילות", אם יש בכלל דבר כזה. אני סבלתי מעייפות של חודשיים וחצי אחרי הניתוח וכיום - 3 חודשים אחרי, עדיין ממש לא במצב תקין והדרך ארוכה ולא קלה.
יש בבתי החולים וקופות החולים מערכת תמיכה יפה ביותר, לא יודעת אם ביררת אבל כדאי מאוד. יש גם שיחות והתיעצויות.
מקוה שקצת עזרתי
בברכה
אירית
תודה לך על המשוב,
מבינה שההתאוששות היא לא קלה, ארוכה ויחסית קשה.
מקווה באמת שהכל יעבור ויהיה בסדר.
החלמה מהירה גם לך.
תודה
שלום
1.קודם כל צריך לשלול בעיה שניתנת לטיפל ,אפשר לקחת ספירת דם וביוכמיה בקופה ולוודא שאין חריגות משמעותיות.
2.אם יש צמרמורות המלוות בעלית חום לפנות למיון.
3.לתהליך ההחלמה קצב שונה אצל אנשים שונים והחלמה ארוכה יותר אין בה שום דבר חריג.במקביל אין ספק כפי שנכתב שלחלק הנפשי יש חלק לא מבוטל בתהליך
היום לקחו לו בדיקות דם וביוכמיה נקווה לטוב.
ושוב תודה
שלום לך,
אני צעירה בעשור מבעלך ואני אובחנתי ביום בהיר אחד (יותר נכון בלילה אחד ) כחולה בסרטן המעי הגס. הוכנסתי לניתוח חירום ....ויצאתי בריאה לדברי הרופאים...עוד בטרם הספקתי לעכל שיש לי סרטן כבר הודיעו לי שהכל בחוץ וניתן לי טיפול מונע (כימו בכדורים) אבל כמו שאמרה לי הרופאה המדהימה שלי (ממש לא בציניות) את עכשיו בריאה מבחינתי. אנחנו רק צריכים לדאוג שהסרטן אכן ישאר מוחץ לגוף.
הטראומה הנפשית גדולה לעין שיעור מהטראומה הפיזית - תוך שלושה שבועות כמעט ושכחתי את הניתוח (וזה ניתוח בטן מלא - ריץ-רץ כמו בסרטים) ....אבל הנפש נמצאת ביאוש...במתח...בחרדה נוראית (שהרי סרטן בתודעה שלנו זה מוות ) הכעס הוא עצום הדמעות זולגות מעצמן והמבט של האנשים ואמירות שכמעט מספידות אותך ....כל זה לא תורם להתרוממות הנפש.
בלי להיות פסיכולוגית גדולה (אני רק מורה) אני אישית הרגשתי שאני עוברת מעין תהליך התאבלות על החיים שהיו לי קודם....על ההנאות שאינן (סיגריה, סטייק טוב ושניצל חמים) ועל הפחדים החדשים שהן מנת חלקי. זה תהליך ארוך ומורכב...תני לו זמן תפרגני לו את ההתאבלות הזו ....החיים חזקים והוא יתאושש.
המשך חיים מדהימים
אתי
שלום.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
ובכן ישנו גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
שאלות:
1. האם נסיגה של 70% בגודל הגוש היא תוצאה סבירה והאם יש ללמוד מזה על סכויי החלמה?
2. כהכנה לניתוח הופסק הטיפול ב AVASTIN לאחר 5 טיפולים בלבד. האם זו החלטה סבירה?
3. לאחר הPET CT הראשון נאמר לי כי אם בPET CT השני הנודלים בראות יהיו יציבים סביר להניח שאין להם קשר למחלה. האם אפשר להגיד שזה המצב כעת?
4. "הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן." האם ישנו סיכוי שגם כאן הבלוטות סביב הגוש אינם סרטניים?
תודה.
1.התגובה לטיפול כימי טובה,אם כי הבראה היא תוצאה של כריתה מלאה של הגוש הגידולי.
2.אם הטווח של הניתוח הוא תוך שישה שבועות ,אז כן.
3.אם הם לא גדלו או קטנו או התרבו או נעלמו ,אז הסבירות היא שאין קשר למחלה.
4.לא נראה לי.
קודם כל מאחל לך הצלחה בניתוח, ההחלמה מהירה והמון בריאות.
אני בגילך ועומד לעבור בדיקת קולונוסקופיה בקרוב (בעקבות דימום שמופיע ונעלם מדי פעם).
רציתי לשאול אותך מספר שאלות ברשותך:
1. מה היו הסמפטומים שלך וכיצד התגנה הגידול?
2. האם אתה מעשן? סובל מעודף משקל? פעיל ספורטיבית?
3. מהם הרגלי התזונה שלך? (אוכל בשר, מזון שמן, צמחוני..? )
תודה מראש
דן
תודה רבה חבר.
דקסטר לך על זה. אל תזניח. אני מקווה שכבר עברת את הבדיקה בהצלחה וללא ממצאים חמורים.
הגעתי למצב שחברים ובני משפחה שאלו אותי למה אני חיוור. לאחר זמן רב פשוט הרגשתי ירידה בתפקוד עד כדי כך שכשעליתי 10 מדרגות הייתי מתנשף כמו אחרי ריצה ארוכה. כשלא יכולתי ללכת למרחקים קצרים "נזכרתי" ללכת לרופא.
בדיקת דם- המוגלובין 4.5 , לאחר סידרת בדיקות באישפוז וקולונוסקופיה נתגלה הגידול המעי הגס הימני.
אני לא מעשן, משקל נורמלי - BMI נורמלי לחלוטין, ואפילו לא ירדתי במשקל וגם עכשיו תוך כדי הטיפולים אני באותו משקל. הולך הרבה ברגל.
תזונה - אוכל הכל. בשר 1-2 פעמים בשבוע.
בהצלחה ותהיה בריא
שלום ד"ר הוברט
האם ידוע לך על הצלחות בשימוש בתרופה דקרבזין לסרטן המעי הגס וזאת אחרי כישלון קוי טיפול מקובלים תודה
מידע קליני ומחקרי, האם נגע כנראה גיסט בגודל 1 ס"מ שאובחן בגסטרו (לא בביופסיה, ולכן זו רק הערכה של הגסטרולוג),גודלים או יכולים גם להשאר בגודל הזה?
מה הסבירות שרק על פי מראה בגסטרו זה אכן גיסט? אני מבינה שרק על פי ביופסיה אפשר לוודא סופית, אבל האם מראה גם יכול להעיד כי זה גיסט?
האם יש אפשרות שזה פולים או ציסטה למשל?
גסטרואנטרולוג מנוסה יכול לזהות מראה אופייני,אם כי התשובה הפתולוגיתהיא הקובעת.
אם אכן מדובר בגיסט של 1 ס"מ בקיבה בדרך כלל סיכויי ההחלמה מצויינים
תודה על התשובה הקודמת.
אבל כוונתי שהרירית של הקיבה לא סדירה ,האם ישנם סימנים לסרטן?
האם צריך להיות במעקב?
עברתי ניתוח להוצאת לבלב לפני 10 שנים.TOTAL
בתשובות לסיטי שעשיתי השבוע .כתוב:
רירית פונדוס לא סדירה.
מה הכוונה?
1.התרופה של ביוקנסל ניתנת בהזרקה ישירה לגידול בלבלב אולם לא מתאימה לטיפול בגרורות.
2.הטיפול הרדיואקטיבי בSIRT ניתן ישירות לכבד בסרטן מעי גס או כבד ראשוני.
3.מבחינת תרופות נוספות יש את האברקסאן
הטיפול המונע ניתן בשילוב אוקסליפלטין ו5FU
ה5FU יכולה להנתן או בצורת טיפטוף איטי לוריד עם חיבור למשאבה
או בצורת כדורי קסלודה.
2 השיטות מקובלות,וכנראה שוות יעילות.
הודגמו מספר נגעים ציסטיים שלא קולטים סוכר.
אם יש מחלה גידולית אחרת פעילה שבגללה בוצע ה הבדיקה הטיפול במחלה זו יותר חשוב.
אם מדובר באדם בריא יש לשקול בדיקת אולטרה סאונד אנדוסקופי לברר מה טיב הממצאים הללו,למרות שלא קולטים בייתר.