הי מרב,
אודה לך אם תוכלי ליצור עמי קשר. חבר טוב חלה בסרטן כבד מסוג כולנגיוקרצינומה ואני זקוקה לכל פרט ומידע אודות המחלה. תודה רבה רבה!
dorinshamir@gmail.com
בוקר טוב
שמי אלי בן 50. לפני כ חודש גילו לי סוג נדיר של סרטן : אדנוקרצינומה מיוחדת
שלא פוגעת בקיבה או בכל דבר אחר אלא עושה גרורות בעצמות. ב CT וגם
ב PET/CT ראו את זה. כמוכן באנדוסקופיה. בדיקות פטולוגיות אישרו את הממצאים.
בבדיקה ברשם הסרטן הלאומי של ישראל מתברר שהתופעה מאד נדירה: מתוך כ
600 מאובחנים חדשים כל שנה בסרטן הקיבה אולי יש 20 בגילאים שלי רק עם
גרורות בעצמות. אני מרגיש טוב, אין לי בכלל כאבים --רק אנמיה סביב 9.2 המוגלובין
אבל רמות גבוהות של האנזים אלקאלין-פוספאטאז . ביום ראשון הקרוב מתחיל טיפול
כימיטראפי בפרוטוקול EOX וגם ביפוספונטים לעצמות. רציתי לדעת האם נתקלתם
בחולים בסרטן המוזר הזה בישראל? האם הטיפולים יעילים או רק פאליאטיבים?
גם בעולם הדבר נדיר-- לפי הנתונים שקיבלתי מהסוכנות הבינ"ל לסרטן מליון
בצרפת . גם אין הרבה ספרות מקצועית בנושא-- מאמרים בודדים...
בתודה מראש והרבה בריאות לכולם
אלי
היי אלי,
ברשותה של ד"ר הוברט, אכתוב מספר מילים.
אכן גרורות לשלד מסרטן קיבה נדירות יחסית. ביספוספונטים יכולים לעזור לשמור על השלד, וטוב שרשמו לך טיפול בהם. לגבי ה - EOX, מחקרים מראים יתרון מסוים של פרוטוקול זה ב - overall survival בהשוואה לפרוטוקולים אחרים כמו: XP, ECF, ECX. ב - EOX יש פחות נשירת שיער ופחות נוטרופניה, ולעומת זאת יותר נוירופתיה ושלשולים (פגיעה בריריות מעיים). את האחרונים ניתן למנוע או להפחית משמעותית בשימוש ברפואה המשלימה). פרוטוקולים כימותרפיים אפשריים אחרים הם: MTX+5FU או S1 + taxol או S1 + cisplatin
שווה גם לבדוק אם הגידול שלך הוא חיובי ל- Her2/neu. מחקר ToGA הראה כי שילוב כימותרפיה עם הרצפטין במצב של her2/neu חיובי גבוה השיג תוצאות טובות יותר מכימותרפיה בלבד. הוספה של אבסטין לכימותרפיה בסרטן קיבה, הגדילה אמנם את אחוזי התגובה, אולם הארכת תוחלת החיים (OS) בקבוצה שקיבלה את התרופה פלוס כימותרפיה לא הייתה משמעותית סטטיסטית.
Disseminated intravascular coagulation הוא דבר שקורה בסוג הסרטן שיש לך, ומהווה גורם סיכון להתפתחות טרומבוזות. ממליץ לך לשוחח עם הרופא על תרופה לדילול דם כאמצעי מניעה. יש גם מדללי דם טבעיים ברפואה המשלימה.
ממליץ לך לשוחח עם רופא מטפל בהקדם על אפשרות למרשם לתרופה CIMETIDINE (סותרת חומצה מהדור הישן יותר). במינון של 800-1000 מ"ג ביום (מחולק ל-2 לקיחות). התרופה הינה בעלת ערך אנטי-סרטני, ובמיוחד בסרטני קיבה. רצ"ב קישור לקריאה. לא פשוט להשיג את התרופה כיום בארץ, אולם טלפונים למספר בתי מרקחת, יעזרו אולי למצוא אותה. בארה"ב היא תרופת מדף.
כמי שעוסק באונקולוגיה אינטגרטיבית, אני ממליץ לך בחום לשלב גם רפואה משלימה, גם כדי להפחית נזקים מהכימותרפיה, וגם למטרה של השגת תוצאות טובות יותר בסה"כ.
פורים שמח ובשורות טובות
קודם כל תודה רבה על המידע . אשוחח עם הרופאה האונקולוגית
ועם כל הצוות המטפל. משרד הבריאות נתן לי היום את הנתונים הבאים :
בין 2001 ל 2011 רק 46 מקרים בישראל של
diffuse adenocarcinoma of the stomach
אבל אין להם נתונים לגבי גרורות בעצמות כאשר
ב 2011 מדווחים על 22 מקרים.
שאלה למר גוברמן : על איזה סוג של רפואה משלימה אתה מתכוון ?
האם אפשר לקבל יותר פרטים? הגידול שלי שלילי ל HER2
בתודה רבה מכל הלב
אלי,
רפואה משלימה/אלטרנטיבית היא מטריה מאוד רחבה של סוגי טיפולים שונים שכוללים:
תרופות מרשם OFF LABEL שיכולות לעזור (כמו לדוגמא ה - Cimetidine שהזכרתי בהודעה הקודמת )
טיפולי גופנפש שונים (היפנוזה, דמיון מודרך, צ'י קונג, טאי צ'י, דיקור סיני, הילינג, טיפולים פסיכולוגיים ועוד)
נטורופתיה (תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא)
רפואה אורתומולקולרית (בין אם דרך הווריד או בלקיחה דרך הפה) ועוד...
לצערנו, יש גם די הרבה "snake oils" בתחום זה, וצריך לבחור את המוץ מן התבן בתבונה.
לדעתי כל כלי טיפולי שפוי ונכון, שיוכל לעזור לך ויכול לשרת את המטרה של הטבת מצבך הוא לגיטימי.
בהצלחה
שלום
פיזור גרורתי של סרטן קיבה לעצמות אינו נדיר וכרגע עולים בראשי2 מטופלים שלי שמקבלים טיפול כיום בשל סרטן דומה ,החיפוש אחר סיפרות ספציפית מיותר היות והטיפול זהה לחולים עם פיזור לכבד או לצפק או לבלוטות או לראות . כל פרוטוקול כימי שנמצא יעיל בסרטן קיבה גרורתי רלוונטי גם לך,השונות היחידה היא תוספת הביספוספונטים לטיפול.
ל ד"ר הוברט
תודה רבה על ההתחיסות לנושא שלי. לפי התונים שאני מקבל מהקהילה המדעית הרפואית מכל העולם אכן הפיזור הגרורתי לעצמות של סרטן הקיבה אינו נדיר.
אבל אופן הפיזור, העובדה שאין פגיעה--נכון לרגע זה- בקיבה ואין גרורות בכל איבר פנימי אחר קרוב יותר לקיבה אלא רק בעצמות, הגיל, סוג האדנוקרצינומה---לפי כל הפתולוגים שראו את הממצאים וגם לפי האפידמיולוגים השונים---כל אלה הופכים יחסית את ספור לנדיר.
בכל מקרה אני אופטימי עושה EOX -התחלתי אתמול בשערי צדק ומקווה שנוכל
לבלום את התאים מלעשות סקס פרוע על העצמות שלי או לחשוב לטייל במקומות
אחרים... הייתי רוצה, ברשותך, לדעת מה את חושבת על טיפולים משלימים, אלטרנטיביים בזמן הEOX ?
בתודה מכל הלב
פורים שמח
שלום רב,
אני תלמידת יב בביהס רוטברג ברמת השרון, לומדת במגמת רפואה הכוללות 15 יחידות שבינהם עבודת גמר.
נושא עבודתי הוא מחלת הסרטן המעי הגס הכוללת שיחה עם חולים אשר חולים במחלה ועוד.
חלק מהעבודה כולל העברת שאלונים אנונימים לחולים אשר חולים במחלת הסרטן במעי הגס.
השאלונים הם לניתוחם בלבד ואין בהם עיסוק נוסף.
במידה ותהיו מעוניינים בשיתוף פעולה, תירשמו את המייל שלכל וישלח אליכם שאלון למייל.
המון תודה מראש, עמית
לשאלות נוספות: Amit.shachak@gmail.com
פוליפ שטוח עם דיספלזיה בדרגה גבוהה חייב לעבור כריתה ,היות ומדובר למעשה בשלב מוקדם מאוד של סרטן המעי
במידה ויש גסטרואנטרולוג שיכול לבצע כריתה שלמה ,לאחר הרמה של הרירית והפרדה משאר המעי הגס ,מה טוב ,במידה וטכנית כריתה מלאה לא יכולה להתבצע בגלל שהפוליפ שטוח ,אין מנוס מכריתת מעי בניתוח.
שלום רב וחג שמח
ראשית רציתי להודות על תגובתך המהירה .
האם את יכולה להמליץ על גסטרואנטרולוג שיכול לבצע כריתה כזו??
או לחילופין להפנות אותי לגורמים שאולי כן מכירים?.?
כמו כן מה מידת הדחיפות של הנושא??
במידה ולא תהיה דרך אחרת חוץ מניתוח האם תוכלי להמליץ לי על מנתח /ים??
בתודה מראש
שיהיה יום מקסים
או
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס שיערך מחר בגבעתיים (12/3/14).יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.לפרטים לחצו על הלינק המופיע בתחתית המסך.
בס"ד
שלום רב ,
אבי אובחן לאחרונה עם סרטן בקיבה.
התבצעה בדיקת גסטרוסקופייה פעמיים עם שתי ביופסיות בכדי לאמת.
בבדיקה נרשם INTRAMUCOSAL CARCINOMA
הכיב,באנטרום,הצטמצם לאחר טיפול משולש(כשגילו את הכיב,לפני שהגיעו תוצאות הביופסייה) , ומ - 6 ממ ירד ל 3 ממ.(מילימטר).
הרופא שלח את אבי לבדיקת סיטי, בה לא נרשם דבר חריג (לא רשום כלום בנוגע לקיבה) - אך רשום שני קשריות בריאה בגודל של עד 5 מ"מ- נרשם כי חוץ מזה "ציור ריאתי תיקין"
מה משמעות בדיקת הסיטי?
האם זה יכול לרמז על גרורות ?? הגידול בקיבה הינו יחסית קטן (3 ממ) .
האם בכל זאת זה יכול ללמד על גרורות?
מה עושים? מה השלב הבא ?
אמנם נפגש עם רופא מומחה, אך חשוב לי לקבל פה חוות דעת נוספת ליתר בטחון.
לעזרתכם אודה
בברכה
אייל
קשריות קטנות בראות שכיחות ולא בהכרח מרמזות על התפשטות המחלה ,יש לעקוב אחריהן ולראות אם נשארות יציבות או גדלות
יש להפגש עם כירורג בכדי להחליט על ניתוח ,במקרים שבהם המחלה המקומית מתקדמת (עמוקה מערבת בלוטות) אנחנו שוקלים להתחיל עם טיפול כימוטרפי ורק אחר כך לנתח.
שלום דר הוברט ,
איני יודע עם צילום הסיטי מאפשר מראה מדוייק ,האם בלוטות הלימפה באזור הקיבה גם כן נגועות.אני משערשרק במהלך פתולוגייה ניתוחית ניתן לראות זאת ??
כפי שרשמתי,בצילום הסיטי לא מצויין דבר כלל בנוגע לגידול של אבי(3-6 מילימטר)
בכל אופן, רציתי להגיד לך שאתה עושה פשוט עבודת קודש בפורום הזה.
נותן תשובות מהירות,מקצועיות,ומתייחס לכולם.
שתדע לך,שאין הדבר מובן מאליו,לפחות לא מבחינתי.
העבודה היקרה מכל,שאתה יושב ורושם תגובות לאנשים כאלו ואחרים,היא מבחינתי מצווה גדולה.
ישר כוח לך על זה,אני מעריך את זה מאוד,מאחל לעם ישראל שירבו רופאים כמוך,שמקדישים מעצמם ומזמנם ,בכדי לחלוק את ההשכלה הרבה שלהם עם אנשים כמונו שזקוקים לייעוץ.
מברך אותך באריכות ימים ובבריאות איתנה תמיד.
תודה לך
משמעות הממצאים היא כי המחלה פיתחה עמידות לטיפול הנוכחי ולכן יש גדילה למרות הטיפול.
בדרך כלל מחליפים את הטיפול לפרוטוקול אחר.
בכל הנוגע ליכול לנתח או להקרין יש לדבר עם האונקלוג המטפל הרואה את צילום הPET ויכול לענות על סמך המיקום המדוייק.