שלום רב,
לאמי בת ה-72 יש סרטן לבלב אחרי טיפולים כימותרפיים משולבים והזרקת קפסולה ללבלב שהקטינו את הגידול,ניסיון כריתה שנכשל,והקרנות. הסי טי לאחר חודשיים מההקרנות ללא שינוי. לאחר עוד 3 חודשים היום עשתה סי טי נוסף ממתינים לתשובות . במקביל תוצאות הבדיקה של המוגלובין שלה ירדה ל-7.5 הייתה במיון אמרו שכנראה יש דימום מאיזשהו מקום וצריך לברר. בנוסף יש לה כאבים באמצע הגב וכאב בבטן עליונה ובכתף ימין ופעם בשמאל . היא רק עשתה סי טי לפני 3 חודשים אם היה גרורות היו רואים את זה . מה זה יכול להיות ? ואיזה בדיקות היית מציעה לעשות ?היא עשתה לפני 3 חודשים בדיקת דם סמוי בצואה והתשובה שלילית .
והאם יכול להיות שהמוגלובין יכול לרדת בגלל דימום מטיפולי שיניים מסובכים שהיא עוברת ועקירות מרובות ?
תודה .
שלום
לא יכולה לענות מהיכן הדמם צריך לחזור על בדיקות הדם הסמוי.
כדאי לבדוק רמת ברזל יתכן שיש חסר משמעותי ורק צריך למלא את מחסני הברזל בערוי בגלל הפרעה בספיגה.
שלום רב
אני בן 48. סרטן מעי גס ימני. מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
הוחלט לקבל 6 טיפולים לפני ניתוח ולאחר הניתוח לקבל 6 טיפולים נוספים.
בפועל קיבלתי לפני ניתוח 5 טיפולים מלאים ועוד 2 טיפולים ללא אווסטין
הניתוח התבצע כ 7 שבועות אחרי אווסטין ו 3 שבועות אחרי הטיפול השביעי . כעת, 3 שבועות אחרי הניתוח אני אמור להמשיך בטיפולים ללא אווסטין. עדיין לא ברור לי אם אני אמור להשלים את הטיפול באווסטין כך שאקבל 12 טיפולים מלאים בסה"כ.
הניתוח:
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
שאלות:
1. האם ההפסקות בטיפולים כפי שתוארו לעיל עלולים לפגוע ביעילות הטיפול? (סביר להניח שאם הניתוח היה מתבצע בתחילת הדרך, הטיפולים היו רציפים יותר)
2. האם אני אמור להשלים את האווסטין כך שאקבל 12 מנות מלאות.
תודה רבה.
1.לא ברור לי היכן היו הגרורות ?כי הטיפול שקיבלת מיועד למחלה גרורתית.
2.מסכימה כי הטיפולים היו רצופים אם לא היה ניתוח באמצע שקוטע אותם,למה לא בוצע הניתוח בהתחלה?
3.על סמך הנתונים שסיפקת לא רואה צורך באבסטין (אבל כן כימטרפיה )כי אין גרורות
4.במידה ויש מחלה קיימת שלא נכרתה בהדמיה ,אז יש טעם להמשיך בטיפול באבסטין
שלום רב ותודה על תשובותייך.
ברשותך אבקש מספר הבהרות.
על סמך PETCT ובהתייעצות עם הכירורגים החליטו שכדאי לצמק את הגידול לפני הניתוח וזאת הסיבה שהקדימו 7 טיפולים לפני הניתוח.
כמו כן היה חשש שהבלוטות מסביב והריאות אף הם נגועות וזו הסיבה כנראה שהחליטו לתת אווסטין.
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
שאלה: היום לאחר הניתוח ברור שהמחלה אינה גרורתית
בתשובתך (1) ציינת כי הטיפול שקיבלתי מיועד למחלה גרורתית. האם הכוונה שרק האווסטין היה מיותר או שגם campto/5-fu/lcv לא מתאימים למחלה שאינה גרורתית.
אין ביכולתי לקבוע אם הנודולים בראות הם גרורות או לא .
במידה ואין מחלה גרורתית הטיפול הכימוטרפי המקובל הוא שילוב אוקסליפלטין ו5FU
האם יש קשר בין סיאטיקה לבין סרטן מעי הגס גרירותי?
אם כן מהו הקשר
תודה
בדרך כלל לא קשור
לפעמים יש גרורה בעמוד שדרה או בבלוטת לימפה בסמוך לעמוד השדרה ואז יכול להגרם כאב סכיאטי (לחץ על עצב) שמשני לסרטן מעי גס גרורתי
תודה על המענה
אבא שלי אחרי סבב ראשון של טיפולים לסרטן מעי הגס בריאותי לכבד. אתמול קיבל תוצאות מקררים שירדו ב90%
אבל גם יש לו כאב סיאטכ
הגיוני שאין קשר בין המחלה לזה?
אמא שלי במהלך טיפולים מחודש יולי (פיזור ריאתי של סרטן לבלב שהוסר בניתוח וויפל שלאחריו קבלה טיפול אדז'ובנטי לאחריו הייתה הפסקה של שנה וחצי).
לאחר ההישנות (מחודש יולי) טופלה בג'מזר וציספלטין אחכ בגלל תופעות לוואי חמורות הוסרה הציספלטין וטופלה רק בג'מזר המרקרים היו בירידה
בסיטי מאמצע פברואר חלה החמרה קלה בריאות (קשריות גדלו שהגדולה בהם גדלה מ 1.7 ממ ל 2.3 ממ) מרקר ca19-9 עלה ל 37 בבדיקה הקודמת היה 30 ולפניה 20.
האונקולוג החליט לשנות טיפול ל 5fu בנוסף ל cpt 11 שניתן אחת לשבועיים
לאחר שני טיפולים כאלה מרקר ca19-9 עלה מ 37 ל 67 ומרקר cea עלה מ 1.5 ל 2.3
בדיקת המרקרים הקודמת בוצעה לפני שישה שבועות והנוכחית בוצעה היום
הטיפול החדש ניתן ב 4/3 וב 18/3
האם מרקרים עולים בדרך כלל כאשר מתחילים טיפול בשל פינוי התאים הסרטניים בדם? או שניתן להסיק מכך שהטיפול החדש אינו יעיל?
ענת
אני לא חושבת שעליית סמנים היא בגלל הרס תאי סרטן, יותר מייצגת את הדינמיקה של המחלה למרות הטיפול.
אנחנו משתדלים לתת חודשיים טיפול לפני החלטה טיפולית ,היות ויש מקרים שאחרי חודש עדין לא ראינו תגובה לטיפול ,שתופיע בהמשך.
ברור כי במקרים בהם יש התדרדרות ברורה לא מחכים לודשיים ועושים החלטה טיפולית כבר אחרי חודש.
שלום,רציתי לשאול ,במידה ולסבא שלי היה סרטן המעי הגס בגיל 75 ואני רוצה להיכנס להריון, מה הסיכוי שהסרטן שהיה לו הינו תורשתי ואעביר זאת לעובר (שיהיה דור שלישי) .אני שואלת זאת כי אין באפשרותי לעשות בדיקה גנטית.תודה מראש על העזרה
במידה וסרטן המעי הגס של סבא שלך הוא המקרה היחיד במשפחה, ובגיל 75
הרי שרמת החשד כי מדובר בסרטן תורשתי יחסית נמוכה.
1.תלוי למי ?בסיכון רגיל או לאוכלוסיה בסיכון מוגבר ?כמו אנשים לאחר כריתת גידול או פוליפ עם שינוי ממאיר .
תלוי מה היה בבדיקה הקודמת היתה תקינה או היה ממצא?
2.בכל הנוגע לאנדוסקופיה לאנשים בריאים אין הנחיות גורפות ,תלוי אם היה ממצא ,פוליפ ,דלקת ,סרטן בעבר וכו ותלוי אם יש סימפטומים כמו :צרבת כרונית ,הקאות וכו
לעובדה שאימא שלך נפטרה בסרטן קיבה אין שום השלכה על קצב ביצוע קולונוסקופיה שהינה בדיקת סקר למעי גס ולא לקיבה.
בכל הנוגע לאנדוסקופיה ,כיום אין הנחיות הקושרות תחלואה של הורה בסרטן קיבה להמלצות מיוחדות לבצע אנדוסקופיה כבדיקת סקר .
לא יכולה לענות פרטנית
אבל באופן כללי עם הטיפולים הכימיים השונים מדובר בהישרדות חציונית של 6 חודשים עם טיפול בגמזר ועד-11- 9 חודשים בשילובים שונים .