שלום
במידה ובשלב שהפסקתם את המיטומיצין לפני חודשיים היתה תגובה לטיפול ,כלומר שיפור קליני וירידת או עצירת סמנים ,יש הגיון מסויים לחזור לאותו הטיפול.
במידה ואין הוכחה שהטיפול בעבר היה יעיל ,אני מניחה שיש מקום להתלבט אם לנסות את הטיפול ,שהינו בעל סיכוי נמוך לתגובה ויכול לגרוע מאיכות החיים.
במידה והבילירובין גבוה משמעותית מערכי הנורמה יש להביא לתשומת ליבו של האונקולוג .
אין כאן ערך של בילירובין אך אנזימי הכבד מוגברים מאוד ומצביעים על הפרעה משמעותית בתפקודו.
בכל הנוגע לשאלה אם אפשר לנתח או לא ,יש לשאול את הרופא שראה את צילומי הCT,אך נראה לי שאם אפשר היה לנתח מין הסתם לא היו מחכים עד עכשיו.
שלום,
בקולנסקופיה הוציאו חתיכה שנשלחה לביופסיה ואמרו שצריך ניתוח כדיי להוציא את הגידול מהמעי הגס, בנוסף שלחו לבדיקה ששותים חומר מסוים ואז רואים אם יש גרורות (סיטי פט אם אינני טועה), השאלה היא מדוע שלחו לסיטי פט לפני תוצאות הביופסיה? האם לפי גודל וצורת הגידול הרופא כבר יודע שזה סרטני ?
אין גרורות, צריך רק ניתוח להסרת הגידול.
השאלה היא האם יהיה צורך בכימותרפיה או אווסטין אחרי הסרת הגידול.
כימוטרפיה צריך אם מדובר בגידול בשלב 3 המערב בלוטות לימפה אזוריות,
לפעמים אנחנו נותנים גם בשלב 2 (ללא מעורבות בלוטות ,אבל לא תמיד)
אף פעם לא נשתמש באבסטין כטיפול מונע בשלב 2 או 3 היות ונמצא לא יעיל במניעת חזרת המחלה בשלבים אלו.
נכון שהביופסיה היא הדרך הוודאית לדעת אם הגוש במעי הגס הוא סרטני אבל גסטרואנטרולוג מיומן יודע בוודאות כבר לפי המראה בחלק הממקרים.
אני מניחה שרצו לחסוך בזמן ולכן התחילו את ההכנות לניתוח במקביל להמתנה לתשובה הפתולוגית
אם אפשר בבקשה להסביר לי את המונח :שינויים בלבלב חשודים לתהליך שאתי ראשוני או משני
ביופסיה מהכבד מראה גידול ממאיר
תהליך ראשוני הוא תהליך שהתחיל ברקמה עליה מדברים או משני ,כלומר התהליך התחיל באיבר אחר ואנו רואים את הגרורות
לפני 5 שנים אובחנתי בסרטן מעי גס שלב 3. בוצע ניתוח וכימותרפיה. לאחר שנה וחצי הופיעה גרורה בטבור שהוצאה. אני ממשיכה לבצע בדיקות סיטי חזה בטן אגן פעם בשנה.
רציתי לשאול מתי אוכל לבצע בדיקה זו במירווחים יותר גדולים משנה?
תודה
אני חושבת שלאחר כריתת גרורה יש לבצע בדיקת סיטי אחת לשנה לפחות חמש שנים אחרי הכריתה.
שלום רב,
לפני כחודש וחצי אובחן אבי (בן 74) כחולה בסרטן הקיבה גרורתי (שלב 4).
לפני כשבוע החל לקבל טיפול כימוטרפי וביולוגי (הרצפטין, ציספלטין וקסלודה).
בשבועיים האחרונים סובל מקושי רב בבליעה שנראה כמחמיר מיום ליום - ניזון בעיקר ממרק, דייסה ומעט אינשור.
רצינו לברר האם יש דרכים נוספות שיכולות להקל על הקושי בבליעה והאם ידוע לך תוך כמה זמן אפשר לראות את השפעת הטיפול.
האם יש לדעתך מקום לבקש בדיקה חוזרת של CT או אנדוסקופיה - כדי להיות בטוחים יותר מה הגורם לחסימה?
והאם יכולה להיות הדרדרות כה מהירה - עד כדי חסימה של הוושט - בשבועיים?
האונקולוג המטפל ממליץ להמתין להשפעת הטיפול.
תודה רבה!
לילי ד
אני חושבת שהקושי בבליעה נגרם כתוצאה מהגידול ואנדוסקופיה נוספת כרגע מיותרת.
כדאי להמתין עוד קצת בתקווה לשיפור כתוצאה מהטיפול הכימי והביולוגי.במידה ולא יהיה שיפור ניתן לשקול טיפול מקומי בהקרנה ,סטנט או גגונוסטומיה.
בהמשך לשאלתי -
אבי אושפז ומוזן כעת ב- TPN. נעשתה לו בדיקה גסטרוסקופיה שבה לא נמצאה חסימה כלשהי.
ברור לי שזה עניין מאוד אינדיווידואלי, אבל בכל זאת רציתי לדעת אם יש איזושהי הערכה תוך כמה זמן הטיפול אמור להתחיל להשפיע.
תודה רבה,
ד"ר הוברט שלום,אימי, בת 65, עברה חמישה טיפולים כימותרפיים עם אבסטין.בסיטי שעברה (לאחר ארבעה טיפולים) הבחינו כי הגרורה בכבד ירדה מ- 9 ס"מ ל- 7.4 ס"מ והודיעו כי במצב זה ניתן לנתח.ברצונו לקבל חוות דעת נוספת, האם הרופא המנתח בפועל הוא כירורג כבד או כירורג מערכת העיכול? (נדרש לטפל גם בגרורה בכבד וגם במעי)האם בשלב זה לדעתך כדאי לנתח או להמשיך בטיפולים בכדי שהגרורה תקטן עוד?תודה מראש וחג שמחליאת
הכירורג הוא כירורג המתמחה בניתוחי כבד , היות והחלק המגביל את הנתיחות כרגע הוא הכבד,לפעמים הם מנתחים גם את הגידול במעי ולפעמים משלבים כירורג נוסף,תשאירו למנתח את ההלטה הזו.
בכל הנוגע לצורך נוסף בטיפול כימי לא אוכל לענות בלי הצילומים ,אבל אומר בכלליות כי הגודל לא קובע יותר חשוב המיקום.
לפעמים קל יותר לנתח גרורה גדולה מלנתח קטנה במיקום בעייתי.
ההחלטה על מועד היתוח צריכה להלקח בישיבה רב תחומית במרכז בו אתם מטופלים .
מתאור המצב נראה למרבה הצער כי מדובר בשבועות.
במידה והכבד הוא האיבר הקורס בדרך כלל מופיעה צהבת שהולכת ומעמיקה ,
עם שקיעה במצב ההכרה.
ברור כי ישנם הרבה ארועים היכולים לדרדר את מצב המטופל במיידיות כמו זיהום,דימום ,קריש דם ועד.
לדעתי אתם צריכים להתרכז ברצון כי היא לא תסבול ,ולא לחסוך במשככי כאבים.
משך הזמן משתנה מחלוה לחולה,תלוי במצבו הפיזי הבסיסי ,קצב המחלה ,
ומחלות רקע משמעותיות התורמות להאצת ההתדרדרות.
אני חושבת כי אם אתם מתרשמים שהיא סובלת יש להעלות מינון המדבקה בהקדם.
מה פירוש התוצאה k-rus ששלילי הרופא אמר שהתפתחה מוטציה והוא לא מתאים לטיפול
המשמעות היא כי לגידול יש עמידות מוחלטת לתרופות ארביטוקס ווקטיביקס,
וכי אין טעם לנסות טיפול בתרופות הללו.
שלום רב
אבא אחרי ניתוח הוצאת גידול מהמעי עם פיזור גגרורתי קיבל טיפול בקו ראשון שלא הצליח היום הוא לפני טיפול שני יקבל אוסטין ועוד תתרופה אבא אדם עם רקע רפואי של אי ספיקת לב, סוכר, אסטמה שאלתי היא האם יש סיכוי שהטיפול השני יפגע יותר מאשר יתרום? ואיל ניתן לקבל החלטה לא לבצע את הטיפול?
במידה והפרוטוקול הראשון לא עזר כלל ,הסיכוי כי קו הטיפול השני יעזור הוא נמוך אך לא אפסי ,אני חושבת שההחלטה צריכה להיות של המטופל אם לנסות טיפול עם סיכוי נמוך לתגובה(ולקחת את הסיכון לתופעות לוואי )או לוותר על הנסיון.
מחר יום שני אני נפגשת עם הרופא המטפל של אבא על מנת להבין
את בהירות המצב.
חושבת על שאלות לשאול אותו כמו מדוע לא מבצעים ניתוח להסרת הגרורות
אשמח לקבל עוד שאלות שאני אמורה לשאול
כמו כן כיצד ניתן לקבל חוות דעת נוספת מאונקולוג למי פונים? אנחנו בבילבול קשה
אשמח לעזרתך