מטופל אונקולוגי עם סרטן באזור האגן, מתקדם. נמצא בטיפול פליאטיבי, חווה בימים האחרונים גיהוקים רבים. חשבתי על הסיבות הבאות כגורמים שמכניסים אוויר: שתיית אוסמולייט עם קשית, מציצת סוכריית אקטיק לשיכוך כאבים. (השיהוקים לא התחילו באותו זמן עם הפעולות שציינתי) האם דברים אלו רלוונטים? אילו עוד סיבות יכולות להיות? מה ניתן לעשות?
תודה
שלום
שיהוקים בצורת התקף בלתי פוסק בנוכחות מחלה פעילה יכולים להגרם בגלל גרורות על הסרעפת
ניתן לנסות טיפול בלרגקטיל
שלום רב לכם ,
אבי בן 80 עבר ניתוח וויפל לפני כ-4 חודשים, הניתוח עבר בשלום תודה לאל. לפני הניתוח בבדיקת מרקרים CEA היה תקין ו- CA 19-9 היה - 140.אתמול עשה שוב בדיקה של מרקרים ויצא CEA 3.1 ו-CA 19-9 יצא גבוה מאוד - 48477.9 ?! אשמח לקבל הסבר מה זה אומר, ברור לי שזה לא בסדר. מפאת גילו הרופא שניתח אותו במרכז הארץ המליץ שלאחר שיתאושש (הוא עדיין חלש, אנמי ומתקשה ללכת), יופנה לייעוץ אונקולוגי. אתמול עשה גם בדיקת סי טי בטן וחזה לבקשת הרופא המנתח ונמתין לקבלת תשובות.אשמח באם תאירו את עיני ותזרימו לי מעט מידע אודות תוצאות הבדידקה, יש לו תור לביקורת בעוד כ-10 ימים אבל עד אז אשמח לקבל מעט אינפומציה בנושא.
בתודה ובברכת חג עצמאות שמח וכל טובמלי
הערך של הסמן גבוה ,תפקיד הסיטי להראות אם הרמה מוגברת בגלל התפתחות מהירה של גרורות או בגלל דלקת משמעותית באזור שארית הלבלב.
1. קיבלתם TNM עומק החדירה נמצא כנראה בכריתה שביצע הגסטרואנטרולוג כי בניתוח לא נותר גידול בדופן המעי,N הבלוטות לא מעורבות M אין גרורות
כנראה שלב 1 או 0
2. עד כמה שניתן לשפוט מהמידע שכתבת,לא צריך טיפול נוסף
3.החולשה משנית לניתוח ואולי מאנמיה? כדאי לעשות ספירה ביוכמיה ורמת ברזל
דר איילה הוברט שלום רב
בטוחני שאינך זוכרת את פנייתי הנרגשת בעניין אבי ומחלתו,תקציר: אבי עבר ניתוח וויפל להוצאת גידול בלבלב ,פניתי אלייך לאור זעקות הכאב הבלתי נסבלות שלו ונענתי תודה,כיום לאחר כמעט שש שנים מלוות בכאב ובהפוגות ,אבי עדיין חי אבל ,,,,,, יש אבחנה חדשה של שאת קיבה עם קרצינומה של פפילה,יש כל מיני קליטות המתועדות בעלות עוצמות כאלה ואחרות כגון: מוקד חדשבעל עוצמת קליטה גבוהה)suv max7,2 מודגם בget וכן גוש נמקי חדש בקוטר של 2,4 בעומצה בינונית גבוהה וכן בלוטה ברטרו פרינטאום מתאימה לגרורה,אבי לפני כריתת קיבה מחר ,באופן כזה מהי דעתך לקראת מה אנחנו הולכים?הכאבים לא נעלמו ,ירידת המשקל ממשיכה ,מה יעשו לו,מה גילו שם
מראש תודה
ברטה
במידה והמחלה ממוקמת מבצעים ניתוח של כריתת כל הקיבה עם בלוטות במטרה להביא להבראה מלאה.
במידה ובפתיחת הבטן מדובר במחלה גרורתית לפעמים אנחנו לא כורתים את הקיבה,אם מדובר בגידול המפריע מאוד לאכילה אנחנו כורתים למרות נוכחות גרורות,במצב זה הניתוח לא מרפא אבל מטרתו לשפר איכות חיים.
ד"ר הוברט שלום רב,
לפני כשבועיים שאלתי שאלה בקשר לאבי (בן 74) שאובחן כחולה בסרטן הקיבה גרורתי (שלב 4).
הוא החל לקבל טיפול כימוטרפי וביולוגי (הרצפטין, ציספלטין וקסלודה).
בשל קושי רב בבליעה הוא אושפז בבי"ח וקיבל במשך שבועיים הזנה TPN (וכן זנטק, 5FU).
בבדיקה גסטרוסקופיה לא התגלתה חסימה כלשהי.
ברור לי שזה עניין מאוד אינדיווידואלי, אבל בכל זאת - רציתי לדעת אם יש איזושהי הערכה תוך כמה זמן הטיפול אמור להתחיל להשפיע ובעקבות כך יכולת הבליעה שלו תחזור.
תודה רבה,
לילי ד
בדרך כלל מרגישים בשיפור תוך שבועיים- שלושה
שלום, אני בן 22, דודי (אחיו של אבי) עשה בדיקת קולונוסקופיה לפני שנתיים בערך וגילו אצלו סרטן מעי הגס. בעקבות זה כל האחים כולל אבי עשו קולונוסקופיה ל3 גילו סרטן לאחת שום דבר ולאבי שני פוליפים שהוסרו. לאחיו כרתו חלק מהמעי ולחלק גם עשו כימותרפיה. אני מניח שזה תורשתי.
השאלה היא מתי אני צריך להתחיל לעשות בדיקות קולונוסקופיה? ובאיזה תדירות?
1.כדאי לגשת לברור גנטי.
2.עד שיתקבלו המלצות מסודרות ,יש להתחיל לבצע קולונוסקופיה 10 שנים לפני גיל קרוב המשפחה הצעיר ביותר שחלה או שהיה לו פוליפ.
שלום ד"ר, תוכלי בבקשה לעיין בתוצאות הפט סיטי ולהגיד האם יש משהו חריג או מעורר דאגה ?
תודה.
שלום רב,
לאמי בת 72 יש סרטן לבלב מקומי עם מעורבות כלי דם כבר שנה ו-9 חודשים לאחר טיפול כימותרפי+הזרקת קפסולה ללבלב במסגרת מחקר הגידול הצטמצם . באוגוסט 2013 היה ניסיון ניתוח להוצאת הגידול אך נכשל. מאז עברה 5 הקרנות וזהו בלי טיפולים עד היום הגידול באותו גודל . סי טי אחרון לפני שבועיים .
לאחרונה התחילו לה כאבים בבטן העליונה כנראה מהקיבה והמוגלובין שלה ירד ל-7.5 חוששים שיש דימום כלשהו מחכים לבדיקת גסטרו .
1 . מה דעתך על מצב הגידול בלבלב היום? הייתי מציעה לעשות טיפול כלשהו או רק מעקב?
2 . לגבי הכאבים בקיבה האם יכול להיות שהגידול בלבלב התפשט לקיבה ובגלל זה יש לה כאבים ודימום אם זה משם? בניתוח לא ראו כלום בקיבה וזה היה לפני 8 חודשים .
תודה .
כרגע הכי חשוב לברר את הסיבה לדימום באנדוסקופיה
אם נגרם כתוצאה מחדירה ישירה של הגידול לתוך הקיבה ,יש לחזור לטיפול בהקדם,אם באנדוסקופיה מוצאים כי הסיבה לדימום משנית לכיב בקיבה (אולי מההקרנה )אז לטפל בהתאם.
במידה וזה כיב בקיבה איך מטפלים בזה ?
האם שימוש בגליבק מסייע לסרטן מעי הגס(שנותח) עם גרורות בכבד ??
באופן שיגרתי לא ידועה יעילות של גליבק בסרטן מעי גס.
כיום אנחנו מבצעים אנליזות מולקולריות של גידול (ריצוף עמוק)ולפעמים מוצאים בגידול מוטציה היכולה להתאים לטיפול לא שיגרתי לסרטן מסויים.
במידה ובגידול שעליו אתה מדבר יש הוכחה למוטציה המתאימה לשימוש בגליבק אז יתכן ויועיל