שלום
עניתי ספציפית למקרה ההוא שבו החולה לא הגיב לטיפולים קודמים,שהסיכוי שדווקא מיטומיצין יעבוד אפסית.
בחולים שהיתה תגובה טובה לטיפולים כימיים בעבר הסיכוי אינו אפסי,אם כי הוא נמוך
בנוגע למחקר מדובר במיטומיצין ליפוזומלי ,הגורם לשחרור איטי של התרופה
בהחלט חושבת שכדאי לנסות .
שלום,
אבי בן 62 שנמצא עכשיו בבדיקות סרטן ויש חוסר הבנה ברורה על האבחנה והטיפול. צריך עזרה דחופה.
לאחר גילוי סרטן כבד, לימפה וכיס המרה, אבי עבר לפני כשנה ניתוח להסרת הגידולים וחלק מהכבד.
בבדיקת CT לאחר שנה התגלה כי הסרטן חזר בכבד והוכנס סטנט. להשלמת הבדיקות בוצעו PET CT ו-MRI. ההרופא המפענח רשם כי יש גידולים. נקבעו הקרנות.
רופא הקרנות ראה את דיסק ה-MRI וטען שאין שום גידולים ואין צורך בהקרנות. חשווב לציין שמצבו הבריאותי מדרדר מאד בתקופה האחרונה
מי המומחה שאמור להחליט האם יש או אין בפועל סרטן? מי אמור להחליט אם יש אי הסכמה כל כך חדה בין מספר רופאים? האם יש רופא שניתן לפנות אליו לחוות דעת נוספת?
תודה מראש
איגור
בדרך כלל יש אונקולוג מלווה שמרכז את הטיפול
הוא רואה את ההדמיות עם המומחים ומחליט אם יש וודאות בחזרה
או שצריך לבצע בדיקות נוספות.
במידה ואתם רוצים חוות דעת נוספת לגבי פענוח הצילומים ניתן לפנות ישירות לרנטגנולוג
ד"ר הוברט שלום רב,
אבא שלי (בן 70) סובל מסרטן הקיבה גרורתי.
הוא החל לקבל טיפולים (2 טיפולים עד כה) בציספלטין, הרצפטין ו- 5FU.
רציתי לברר כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקה של CA19-9 כדי לדעת אם הטיפול "עובד" ? וכל כמה זמן לעשות סיטי / פט סיטי ?
אמרו לנו שמומלץ להוסיף גם טיפול בטקסטור - רציתי לדעת מה דעתך?
תודה רבה,
ד
בדיקת הסמנים מבוצעת אחת לחודשיים
הדמיה אחת לחודשיים שלושה תלוי בתמונה הקלינית ותמונת הסמנים.
כל הרעיון מאחורי הוספת ההרצפטין היא להפוך את הטיפול ליעיל ולחסוך הרעילות (כלומר לא צריך טקסוטר)
שלום ד״ר,
בהמשך לשאלתי-
ביקשתי אם אפשר להתייחס למספר מדדים-
CEA ב-. 14 .8.5 היה 0.73 ב.14 .14.1 קטן מ-0.5 וב.-13 .30.9. 0.73. בחודש יולי-אוגוסט 2013 הוא עבר טיפולי קרינה.
היות והמדד עכשיו גדל ביחס לינואר 2014 ודומה למדד בספטמבר 2013 לפני טיפולי הקרינה- מה המשמעות בכל זאת שאפשר להסיק מכך? למה דווקא יצא 0.73 למשל ולא 1,2? אמורה להיות לכך משמעות לא?
העובדה שההמוגלובין ירד ל-10.5 עכשיו בחודש מאי אחרי ינואר 2014 שהיה 11.7- מה זה אמור לסמל? הירידה לא כל כך דרסטית אך מה אפשר להסיק מכך?
האם המדד MCHC שנדמה לי קשור לכדוריות דם אדומות שירד הבדיקה יש לו משמעות? כי בבדיקה קודמת הייתה ירידה בכדוריות דם אדומות אך MCHC לא ירד.
אשמח לדעת- עלייה באנזימי ALK.PHOSPHATASE, רמה נמוכה של LDH, רמה נמוכה יותר של PROTEIN TOTAL לא מקושרת לתפקודי כבד ולא עשויה להעיד על גרורות?
לגבי האלבומין שהוא 2.9 שציינת בהודעתך שתזונתו לקויה- למה הכוונה- שהוא לא אוכל כמו שצריך? אז מה אפשר לעשות ? מעצם הסרטן יורד התאבון והוא אוכל 3 ארוחות קטנות ביום.. מה את מציעה לעשות ?
בנוסף- יש מדדים כלשהם יותר אפקטיביים לבחינת מצבו מלבד CEA?
לבדוק גרורות למשל? בדיקות אולי מלבד סיטי שיש בה קרינה?
האם אפשרי עכשיו שיעבור שוב פעם טיפולי קרינה פעם נוספת ( גילוי המחלה היה ביוני 2013 ועכשיו כבר עברו 11 חודשים).
האם אפשרי לשים לו סטנד להקל על קשיי הבליעה? יש לציין שכרגע הם לא חמורים אך במהלך הזמן הם יחמירו בוודאי.. האם הסטנד אפקטיבי בשלב זה? והיכן אפשר לעשות את זה?
את ממליצה ברמת ברזל כמו שלו לקחת תוספי ברזל או שרק כשזה מתחת ל-9? האם זה לא יסכן אותו התשישות? תוספי הברזל לא מסוכנים עם התרופות שהוא לוקח? והאם הם מאריכים חיים או רק משפרים? כי אולי אם הם גורמים לפחות עייפות ייתכן והם גם מצליחים להאריך במעט את החיים.
איך אפשר לדעת מהי סוג הצואה? זה בתשובתך שכתבת.. נדמה לי שכל צואה היא צפה. והיכן ניתן להשיג אנזימי לבלב?
ולגבי מה שכתבת לי לבדוק רמת ברזל- המוגלובין זה הרי ברזל- כתבתי לך HB..
תודה,
אודה לך על מענה לשאלותיי.
יום העיון יערך ב- 20/5/14.
לפרטים לחצו על הקישור:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8555
שלום,צר לי לשמוע על אימך.
1.אני מניחה שהתוצאות הלא מספקות לנוכח גודל ההשקעה מסבירות את מידת התיחכום של המחלה,אני מבינה שעבורך הארכת חיים של שנתיים נראה כישלון יות והיא לא הבריאה,אבל כיום חולי סרטן חיים יותר באופן משמעותי לפעמים במחלות מסויימות שנים רבות:סרטן שד ,שחלה,ערמונית ועוד גם אם לא מחלימים ,ולדעתי מדובר בסוג של הישג.
2.יש להפנות את השאלה לנציג של קופות החולים או משרד הבריאות,אני מתוסכלת בדיוק כמוך.
3.בוועדה יש שיטת חישוב המשכללת את עלות התרופה במספר חודשי הארכת החיים שהיא מביאה והם בדיוק כמוך חושבים שתרופות המביאות לארכת חיים של חודשים ספורים (ועולות אלפי שקלים) לא מתאימות להכנס לסל.
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 שהתגלה לו סרטן קיבה ביוני 2013.
הוא עבר רק טיפולי קרינה, היות בשל גילו ומחלות נלוות החליטו והוא החליט לא לעשות ניתוח ולא לקחת כימותרפיה.
בחודש יולי- אוגוסט ( עד ה-.6.8) הוא עבר טיפולי קרינה.
ב8.5.14 הוא עשה בדיקת דם ( אחרי כמעט שנה) אודה אם תסבירי לי את התוצאות ( גם ביחס לבדיקה הקודמת)-אתייחס רק לערכים הלא תקינים-
CEA 0.73 כשב-14.1 הוא היה 0.5 < וב-30.9 היה 0.73. ( ערכים של ng/ml)
אני מבינה שהגידול כבר התפשט יותר אבל מה עוד אפשר להסיק? זה שהמספר למשל לא גדול יותר מ-1 או 2 מעיד על מידת ההתפשטות?
ה-HB בבדיקה ב-8.5 היה 10.5 כשב-14.1 הוא היה 11.7. ה-HCT ב-8.5 היה 32.4 כשהבדיקה ב-14.1 היה 35.1. ה-RBC ב-8.5 היה 3.84 וב-14.1 הוא 4.03.
ה-MCHC בבדיקה ב-8.5 ירד ל-32.5 כשהבדיקה ב-14.1 הוא היה בגדר הנורמה.
ה-RDW עלה ב-8.5 ל-16.2 כש ב-14.1 הוא היה 15.5. אחוז ה-MICRO עלה ב-8.5 ל-3.1 כשב-14.1 הוא היה בגדר הנורמה.
הנויטרופילים עלו ל-8.15 ב-8.5 כשב-14.1 הם היו בגדר הנורמה. הלימפוציטים ירדו ב-8.5 ל-0.41 כשב-14.1 הם היו 0.84.
לגבי אנזימים-
אנזים ALK. PHOSPHATASE- ב-8.5 התוצאה הייתה מעבר לנורמה 125 וב-14.1 גם-121. אנזים זה נמצא בכמות גדולה בכבד, בעצמות, דרכי מרה.
האם פירוש הדבר שיש גרורות בכבד או אולי גם בעצמות?אם האנזים מופרש יותר.
גם אנזים LDH רמתו נמוכה יותר ב-8.5 -224 כשב-14.1 רמתו הייתה תקינה. האנסים נמצא ברקמות הגוף- לב, כבד, כליות.,האם זה מעיד על גרורות?
גם רמת האלבומין ב-8.5 היא 2.9 כשהבדיקה הקודמת ב-14.1 הוא היה תקין. האלבומין נוצר בכבד.
גם ה-PROTEIN-TOTAL שקשור לתפקודי כבד ב-8.5 היה נמוך יותר-6, וב-14.1 6.5.
אציין שהוא סובל מכאבי גב תכופים בלילות- אינני יודעת אם זה קשור לגרורות כבר מחודש ינואר.
בנוסף- הבחנתי בכך שקשה להוריד בשירותים את הצואה שלו במים ויש צורך כמה פעמים להוריד אותה ולהשתמש באמצעי עזר ( כגון לזרוק ניירות בפנים כדי שהצואה תרד בשירותים).
לסיכום-
אם תוכלי לפרש לי את התוצאות של הבדיקה הנוכחית ביחס לבדיקה הקודמת.
האם לפי התוצאות הנ״ל הגרורות התפשטו מעבר לאזור הקיבה? אם כן להיכן?
האם יש עוד מדדים מלבד מדד CEA לבדוק את המחלה והתפשטותה?
בהתאם ללוח הזמנים שציינתי ואופן התקדמות המחלה עד כה- כמה זמן את מעריכה שנותר לו לחיות?
הבנתי שיש תוספי ברזל שהוא יכול לקחת- האם יש צורך במרשם בשבילם? יש תוספים שאת ממליצה? האם העובדה שיקח תוספי ברזל וזה יוסיף לו מעט תחושת רעננות, זה עשוי מעט להאריך לו את החיים היות וירגיש פחות עייף? האם אפשר לשלב אותם עם התרופות ללב וללחץ דם שהוא לוקח ללא תופעות לוואי?
יש עוד משהו שאת ממליצה לקחת או לעשות?
תודה.
לא יכולה לומר לפי התוצאות שיש גרורות או מה מידת ההתפשטות שלהן.
כן יכולה לומר שמצבו התזונתי לא תקין בגלל הירידה ברמות האלבומין.
בנוגע לצואה ,אם היא שומנית הגלל קושי בספיגה היא צפה,אולי כדאי לשקול תוספת של אנזימי לבלב עם האוכל לשיפור הספיגה.
בכל הנוגע לברזל ,כדאי לבדוק ישירות רמת ברזל.
ד"ר הוברט שלום,
אמי בת 54 חולה בסרטן המעי הגס שלב 4.
לפני חודשיים וחצי עברה ניתוח hipec שבמהלכו הוסר החלק הנגוע של המעי הגס,
הוסרו השחלות והרחם,היו גם גרורות בכבד,בצפק ובדיאפרגמה שהוסרו.
המחלה הייתה מפושטת מאוד וזאת לאחר שנה של טיפולים כימו של אווסטין ו5fu.
לאחר הניתוח הcea היה 3.11 , והcea19-9 היה 5.3. בדיקות הדם היו תקינות.
לפני יומיים בדיקות הדם הצביעו על עלייה של הסמנים. Cea 8 וה cea 19-9 9.3. נוסף ישנה עלייה בבילירובין. יש לציין כי אמי נוטלת כדורי קסלודה במשך חודש וחצי.
האם העלייה בסמנים משמעותה חזרתה של המחלה?
יש לציין כי אמי נוטלת כדורי קסלודה במשך כחודש ימים.
קשה לשפוט העליה מאוד מתונה ,מציעה להמשיך ולעקוב
ברור כי אם ימשיך לעלות לא יהיה מנוס מלהבין כי יש מחלה פעילה
שלום לך,חמי לפני ניתוח HIPEC מאוד חושש ולא כל כך מבין מה עתיד לעבור עליו.
האם יש אופציה שיוכל ליצור קשר עמכם?
בכל אופן רק בריאות לאימך!!!תודה מראש
שלום.
בוודאי. ניתן להתקשר אליי לנייד 054-5450331 אנה.
תודה רבה!
שלו
אנחנו נוהגים בדרך לתת הקרנה לפני ניתוח לחולים שהגידול חודר לשומן (T3)
ורק אז לבצע את כריתת הרקטום.
אחרי הניתוח תלוי בממצאים בפתולוגיה לפעמים ללא טיפול נוסף לפעמים המשך כדורל קסלודה ולפעמים טיפול כימי מלא כולל אוקסליפלטין
אתה מתאר חדירה למוסקולריס שזה T2 וכותב שהוא T3 כך שלא ברור לי במדוייק מצבו נוכחי.