שלום.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
ובכן היה גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
5 טיפולים ראשונים כללו גם AVASTIN
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
הניתוח
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
PET-CT שלישי לאחר תום הטיפולים מלפני שבועיים:
1. נודלים בודדים זעירים בריאות ללא שינוי מבדיקה קודמת, מתחת לרזולוציה של ה-PET.
2. כיום שינוי פוסטאופרטיבי ריצנטי בדופן הבטן. הגוש הידוע נכרת. ההשקה במעי הגס שמורה.
3. בלוטות קטנות ברטרופריטוניאום ובמזנטריום ללא קליטה פתולוגית שך FDG, ללא שינוי מבדיקה קודמת.
סיכום:אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
מרקר CEA ירד במהלך הטיפולים שלפני הניתוח מרמה של 29 לרמה של 3 לערך.
לאחר הנתוח ובמהלך שאר הטיפולים נבדק המרקר CEA ונראה כי יש עליה מתמדת.: 2.8 לאחר הניתוח. עלה ל 3.5 תוך כדי הטיפולים. ו 5 בסוף הטיפולים.
היום כחודש לאחר הטיפולים קיבלתי את תוצאות הPET CT השלישי הנ"ל שמראה שאין קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי. מאידך קיבלתי גם תוצאת דם נוספת שמראה ש CEA עלה ל 7.1.
שאלות:
1. האם ניתן ללמוד מעליית המרקר ב 3 החודשים האחרונים כי יש עדיין צורך בטיפולים על אף שה PET אינו מראה זאת.
2. כאבי רגליים שהולכים ומתגברים בשבועות האחרונים. האם יכול להיות קשר למחלה? האם צריך לידע את הרופאים על כך?
שכחתי לציין שאינני מעשן.
תודה
GGT 176
טרם נפגשתי עם הרופאה. היא רק שלחה לי הזמנה לפגישה בעוד חודש.
נראה לי שזה עלול להיות מאוחר. אין מה לבדוק בקשר ל עליית המרקרCEA ובקשר ל GGT?
תודה וסליחה על ריבוי הנתונים
שלום
1.עליית המרקר תחת הטיפול מראה אחת משניים או שאין טעם להמשיך בטיפול הנוכחי כי המחלה עמידה או שאין מחלה פעילה ואז אין צורך בטיפול נוסף.
2.קשה לומר מרחוק ספר לאונקולוג המטפל והוא יוכל לבדוק אם יש קשר או לא.
שלום לך,
בת 44 הובחנה כחולת סרטן מעי הגס עם 5 גרורות באזורים שונים בכבד בלבד,
היא תתחיל טיפולי כימותרפיה וטיפול ביולוגי סדרה של 3 חודשים , האם יש סיכוי שהגרורות יתכווצו והיא תהיה כשירה לניתוח? כמה זמן נותר לה במידה והיא לא כשירה לניתוח ?? ואם היא כשירה , האם ניתן לצאת מזה לגמרי??
תודה מראש ורק בריאות לכולם !!!
יש סיכוי כי הגרורות יתכווצו בעקבות הטיפולים ואז יתכן שהיא תתאים לניתוח.
לא יודעת כמה זמן נותר לה,אני מניחה שזה יהיה כל עוד היא תגיב לטיפולים השונים שיש למחלה זו.
במידה וגרורות בכבד נכרתות ניתוח במלואן ,יש סיכוי להבריא מהמחלה.
הגעתי למיון עם כאבים שמגיעיםלסרוגים כל 20-30דקות למשך כ1 דקה אחת.
עשו לי בדיקת ct ומצאו כי: תוספתן מעובה כ 7ממ , ונראה דופן החלחלה עם סימן שומן כהה.
נשאלת השאלה האם יש לי סרטן מעי הגס ובהנחה כי יש דימום קל בזמן היציאותבעבר, עצירויות רבות, ובטן תפוחה
ירדתי מבית החולים לבית וקוראת את מכתב הסיכום ומרגישה שאני עומדת למות
קראתי חומר באתר זה ונראה מפחיד ביותר, אני בכל זאת לא מצליחה לישון....
צ לי ,אך המידע לא ברור ואינו מאפשר לי להביע דעה כלשהי בבטחון.
מציעה לפנות בהקדם לרופא משפחה שיקרא את מכתב השחרור מהמיון
ומקווה שיוכל להסביר ולפרש ...ולהרגיע
שלום רב,
בהמשך לשאלותיי הרבות : אמי בת 73 יש לה סרטן לבלב עם מעורבות כלי דם עברה טיפולים כימותרפיים משולבים (פוליפורינוקס)+הזרקת קפסולה ללבלב לאחר מכן ניסיון כריתה שכשל לאחר מכן 5 הקרנות ממוקדות ללבלב . הגידול הצטמצם . מאז כל 3 חודשים סי טי . (עבר שנה ו-3 חודשים ללא שום טיפול) .
כיום הכאבים חזרו עשתה גסטרוקופיה וקולנוסקופיה הכל תקין . בסי טי האחרון מחודש שעבר אין שינוי משמעותי שרואים . אך נוספו קשריות בריאות בגודל 4 מ"מ אך גם אז היה לה קשריות בריאות שגילינו את המחלה ובניסיון כריתה לקחו ביופסיה וזה לא היה גידול סרטני .
האונקולוגית החזירה אותה לטיפול שונה לג'מזר פעם בשבוע לאחר חודשיים סי טי נוסף . לעומת הטיפול הקודם המשולב שהיה יעיל מאוד והיא עברה אותו בסדר גמור .
שאלותיי הן :
1 . איזה טיפול היית ממליצה להמשיך בשלב זה ?
2 . האם יכול להיות שהתפשט לריאות ? ואיך אפשר לדעת אם יש גרורות ?
3 . האם כדאי לבצע בדיקת גנטית שנקראית CTC כדי להתאים לה כימותרפיה ?
תודה רבה .
שלום1
1.אם הגמזר עוזר להמשיך איתו
2.סיטי ראות
3.לא
שלום לכם רציתי לדעת בבקשה מה אומר תוצאת הבדיקה
ממצאים
גוש קונצנטרי עם עיבוי ניכר של הדופן בקולון היורד הדיסטלי באורך של 8.5 ס"מ עם קשריות בסמוך עד קוטר 2.5 ס"מ -מתאים לתהליך שאתי
אין עדות לפולפים הגדולים מי 5 מ"מ ואין עדות לתהליך תופס מקום לאורך שאר המעי הגס
בסיסי הריאות תקינים
הכבד דרכי המרה הלבלב הטחול האדרנלים והכליות ללא ממצא מיוחד
אין עדות לגושים באגן או למיימת
אין עדות להרס גרמי
הרופאה אמרה לנו שזה 99 אחוז סרטן
ואנחנו צריכים לעשות ביופסיה
מה אנחנו יכולים לדעת מהממצעים האלו בנתיים עד הביופסיה?
תודה שחר
הממצא כנראה גידול של המעי הגס ,
לא רואה גרורות מרוחקות ,יש בלוטות לימפה סמוכות החשודות למעורבות
לאחר קבלת תשובת הביופסיה יש לפנות למנתח.
לדעתך איזה שלב זה נמצא?
ומה סיכוי החלמה?
ברצוני לדעת איזה מרכז רפואי בארהב או אירופה מתמלה בנושא ניתוחי סרטן לבלב
נא עזרתכם תודה
הפרוטוקול הוא 6 חודשים אבל דרך אחת היא חיבור לעירוי פלוס כדורים (12 מפגשים) והדרך השניה היא מעין ברז\כפתור באיזור הכתף ואז זה רק 8 מפגשים.
מה ההבדל בין הטיפולים ? ,האונקולוגית אמרה שאין הבדל אבל לא הבנתי למה באופציה ב' יש פחות מפגשים (כל 3 שבועות במקום כל שבועיים באופציה א)
עוד סוגייה היא שנאמר שהכפתור יישאר למשך שנה-שנתיים, לא הבנתי למה ?
תודה.
הטיפול כולל אוקסליפלטין ו5FU
ה5FU יכול להנתן בצורת כדורים ואז יש 8 מפגשים כל שלושה שבועות(קסלוקס)
או בצורת טיפטוף ממושך במשאבה ואז יש 12 מפגשים כל שבועיים(פולפוקס)
בשני המקרים הטיפול אורך חצי שנה. ויעילותם זהה
הכפתור נשאר עד לסוף הטיפול הכימי ,ויכול לצאת מיד בסופו אם כי רוב האונקולוגים מעדיפים להמתין כשנתיים ,שהם פרק הזמן המסוכן ביותר לחזרת המחלה.
להיפך השילוב עם הכדורים 8 מפגשים אחת לשלושה שבועות
והשילוב עם המשאבה 12 מפגשים אחת לשבועיים ולזה צריך כפתור
שלום,
לאבי בן ה55 בבדיקה שגרתית של דם סמוי בצואה אובחן בקולונסקופיה בשבוע שבעבר מה שנראה כגידול סרטני במעי הגס בקוטר של 1.5 ס"מ .
בפעם האחרונה שהוא עשה בדיקת דם סמוי היתה בינואר 2012 והיא היתה תקינה.
מאז אני משתגע מדאגה עד לחזרה של הביופסיה ולבדיקת הC.T. שבוע הבא אשר אמורה לבדוק אם היתה התפשטות לאיברים אחרים.
האם יש משהו בנתונים הנ"ל אשר יכול לשער או לרמוז על שלב הגילוי? האם אפשרי כי מדובר בגילוי מוקדם עדיין?
יוסי.
לא יכולה לומר לגבי היקף המחלה בדופן המעי מצב בלוטות הלימפה או גרורות מרוחקות ,ללא תשובת הCT וללא התשובה הפתולוגית לאחר הכריתה.
ניתנה השבוע לאבי (בן 83) אבחנה של NHL. לא ניתן פירוטהממצאים הזמינים הם (כולם ממאי שנה זו):אדנופטיה מזנטריאלית עד 16 מ"מ, רטרופריטוניאלית מסיבית עד 27 ממ, אליאקלית דו-צדדית, טחול וכבד לא מוגדליםWBC-5.76 Hb-12.0 Pit-196b2MG-2723מישוש - בלוטות למפה מוגדלות + 2 ס"מ במפשעה דו צדדי (ימין יותר משמאל)קולונוסקפיה - ללא ממצאיםטחול וכבד רגיליםירידה במשקל בחודשים האחרונים (4 ק"ג), הזעה, יציאות מימיות וכאבי בטןיש נפיחויות כמו בתמונות המצורפות ובוצעה ביופיסה - ממתינים לתוצאהשאלות:האם האבחנה נכונההאם היא ודאיתמה הבדיקות הבאות ששי לבצע לפני החלטה על טיפול?כמובן שאין לי מושג מהם ממצאי הCT. אם ניתן לקבל הסבר אשמחביופסיה - הומלץ לנו לעשות ביופסיה ע"י הוצאת אחת מבלטות המפפשעה ולא ע"י מחט. מה דעתך?תודה מראש
במסגרת מעקב עשיתי CT חזה והממצאים הם
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום ובתי השחי.
שינויים אטרוסקלרוטים באאורה ועורקים קורונלים. אין עדות לתפליטים לפאורלים ופריקדיאלי.
הודגמו שינויים פיברוטים עם פסים מעובים אשר הודגמו גם בבדיקה הקודמת, אך הפס הגדול נראה עבה יותר.
האם תוכלי לעזור לי ולהסביר מה זה שטנויים אטרוסקלרוטים?וכמו כן בזמנו האונקולוגית הסבירה לי שהיות ועשו לי מס הקרנות תמיד יהיה פס מעובה בבדיקות, האם הפעם זו גרורה חדשה בריאה?
תודה מראש!
כל השינויים המצויינים בתשובה לא נראים כגרורה.
שינויים אטרוסקלרוטים משמעותם שינויים בדופן כלי הדם בדרך כלל רובד שומני.