שלום
הקרנה אמורה להקל על הכאבים אבל לפעמים נוצרת בצקת מקומית שיכולה להסביר החמרה לפני השיפור.
הבדיקה הגנטית של הגידול נקראת RAS ואמורה להראות התאמה או העדר התאמה לטיפול ביולוגי הנקרא ארביטוקס או ווקטיביקס ,אבל גם אם הוא לא מתאים לתרופות אלו עדין יש את האפשרות לטיפול ביולוגי באבסטין
אם נותנים הקרנות לכל כך הרבה אזורים בשלד בדרך כלל לא ניתן לשלב בכימוטרפיה
אך השאיפה צריכה להיות להגיע לטיפול כימי בהקדם כי הוא הדרך היחידה להשתלט על כל אתרי המחלה בו זמנית.
ל ד"ר אילה שלום
לפני 3 שנים ניתוח פתוח להסרת גידול רמה 3 ממעי הגס.
לאחר מכן במשך חצי שנה 8 טיפולים מנע. מאז במעקב
הסמן ca_19-9 היה כל הזמן נמוך בסביבות 5 אך בבדיקה מלפני
4 חודשים עלה ל 14 וכעט 26 האים העלייה הזו מסמנת בעייה
בדיקות ct מלפני 5 חודשים תקינות לחלוטין. בדיקת us מהשבוע:
כבד אינו מוגדל ,המרקם הומוגני פרט למוקד אקוגני בגודל 1.8 ס"מ
ליד כיס המרה (קרוב לוודאי עקב הסננה שומנית בלתי הומוגנית? אחר?)
כל השאר ללא ממצאים חריגים
בתודה
הסמן עדין בתחום הנורמה אך העובדה שיש תזוזה משמעותית כלפי מעלה והיא חוזרת על עצמה מטרידה.
אני חושבת שכדאי לדבר עם האונקולוג המטפל ולשקולנהדמיה נוספת.
שלום,
אני עומדת לעבור ניתוח קולוסטומיה להסרת גידול סרטני ברקטום, רציתי לשאול האם ישנם מנתחים מומלצים לביצוע ניתוח זה?
ועוד שאלה, האם מומלץ לבצע את הניתוח ע"י גישה לפרוסקופית (לא ע"י פתיחת בטן), מה יתרונותיה וחסרנותיה של השיטה?
תודה רבה
ישנם בהחלט מנתחים שתחום התמחותם הוא ניתוחי רקטום
וכדאי לפנות לאחד מהם.
הגישה תבחר על ידי המנתח בהתאם למיומנותו הספציפית ,נסיון העבר והגובה של הגידול ברקטום,כאונקולוגית אין לי העדפה ללפרוסקופי או פתוח ובלבד שכל הגידול יצא בניתוח איכותי (TMEׂ) מינימום של פגיעה באיברים סמוכים או עצבים ושמירה של ספינקטר מתפקד.
לא אוכל לתת יעוץ פרטני ,
אבל בכל הנוגע לטיפול מקומי לכבד אם ניתן לנתח אז מנתחים או שילוב של אבלציה וניתוח או רק אבלציה.
במידה שלא ניתן אנו שוקלים צינתור סלקטיבי והזרקת SIRT לכבד.ההחלטות נלקחות בישיבה רב תחומית ונוכחים בה כל הנוגעים בדבר ,עד להחלטה .
כך שהמקרה שלך צריך להיות מוצג בישיבה מהסוג הזה במכון בו את מטופלת
כל חשיבותם היא השוואתית לעומת הבדיקה הקודמת
כלומר יורדים או יציבים כיוון חיובי
עולים ,יתכן והטיפול לא מועיל
מהשנה האחרונה...עשיתי השוואות אבל אני לא מבינה כלום....מה את יכולה להסיק מזה? האם זה דבר טוב שהערכים עולים או יורדים? אני מנסה להבין ולדעת איפה אנחנו עומדים.
לא ניתן לומר מסקנה ברורה
אחד ירד השני עלה ....
ההחלטה תלקח על ידי הרופא המטפל בהסתמך על הקליניקה וההדמיה ופחות בהסתמך על תוצאת הסמנים.
ד"ר הוברט שלום רב,
אבי בן 74 סובל מסרטן קיבה גרורתי. עבר שלושה טיפולים בהרצפטין, ציספלטין ו- 5FU.
לפני שלושה שבועות הוחלט להפסיק בטיפול, עקב החמרה בהרגשתו - בצקות ברגלים, נוזלים בבטן וחולשה רבה. הומלץ לעשות CT ולבחון המשך טיפול.
מאז הפסקת הטיפול - הקושי בבליעה שהיה - השתפר מאוד, הבצקות ירדו, שיפור קל בהרגשתו.
עקב מצב רוח ירוד בזמן האחרון הומלץ על טיפול בריטלין - אבינו עבר לפני כעשר שנים ניתוח מעקפים וצינתור. רצינו לברר האם יש צורך בבדיקות מקדימות לפני מתן הריטלין. והאם מתאים לדעתך בכלל טיפול זה?
מאז תחילת הטיפולים (כשלושה חודשים) הוא מקבל כשלושה כדורי פראמין ביום. בימים האחרונים החל לסבול מרעידות בידיים. לאור כתבה שפורסמה אתמול לפיה לא מומלץ לתת פראמין יותר מחמישה ימים ברציפות עקב תופעות לוואי כמו רעידות. רצינו לברר דעתך בענין. והאם יש צורך להמשיך הטיפול בפראמין לאור זה שהוא אינו מתלונן על בחילות?
תודה רבה,
מיכל ד
לא מכירה בדיקות מקדימות לפני טיפול בריטלין אבל ייתר בטחון שאלו את רופא המשפחה
לגבי הפרמין ניתן להפסיק ולבדוק אם יש בכלל בחילה המצריכה טיפול
אבא שלי, בן 64, בריא בדרך כלל אבל מעשן, אובחן עם גידול הממוקם על דרכי המרה לאחר שהגיע עם צהבת חסימתית. הוכנס נקז ptc. לאחר התייעצות עם כירורג מומחה אמר שהגידול נוגע בעורק הראשי ויש להקטין או להזיז את הגידול מהעורק על מנת לנתח ולהוציא את הגידול בשלמותו. איזה טיפול הקרנה/כימו מומלץ כדי להביא למצב נתיח?
1.הקרנה משולבת ככימוטרפיה או
2.כימוטרפיה לבד.
הרופאים מעריכים כי מדובר בקלצקין
האם ידועים סיכויי התגובה של הטיפול להקטנת הגידול והבאתו למצב נתיח או שזה אינדיבידואלי?
המיקום בעייתי למדי וקשה לפני טיפול מי יגיב דרמטית ויהפוך לנתיח
כלומר התגובה היא אינדיבידואלית
בת 62 כחודשיים אחרי וויפל, גידול עם התפשטות מקומית בראש הלבלב,
עלינו על זה בעקבות חסימה בקיבה שהובילה להקאות, אובדן תאבון וכו'...
מהממצאים 2/10 בלטות היו נגועות וכן היתה חדירה רקמת שומן אחורית.
התחילה השבוע טיפול בג'מזר למשך חצי שנה. נטען שזה טיפול מונע ומבחינת הרופאים היא בריאה.
CA 19-9 היה לפני שבוע כ-350.
שאלתי היא:
1. מה הפרוגנוזה לחולים עם רקע דומה/קרוב למה שתואר לעיל?
2. מה הטיפולים הקיימים היום בשוק? מה נכון?
3. מה המשך המעקב? האם לעשות עוד CT (נעשה אחד לפני כחודש) כל כמה זמן בודקים מרקרים?
4. האם יש טיפולים אחרים יעילים? האם יש משהו בתחום הרפואה האלטנרטיבית?
תודה רבה!
1.
1.הסיכון לחזרת אדנוקרצינומה של הלבלב עם מעורבות בלוטות ולאחר כריתה היא כ-80 אחוז
2.בדרך כלל אחרי ניתוח נהוג לתת גמזר
3.הסמן הגבוה מטריד יש לעקוב אחריו במהלך הטיפול היות ולאחר הניתוח היה אמור לרדת לנורמה
4.לצורך ברור של הרפואה האלטרנטיבית יש לפנות לרופא המכיר את התחום
מדובר בגידול בשלב 3 בגלל מעורבות בלוטת הלימפה
מומלץ טיפול כימוטרפי מונע
במשך 6 חודשים
בדרך כלל בשילוב אוקסליפלטין ו5FU במטרה להוריד את הסיכון לחזרה של הגידול.
האם כדאי לבצע EUS לנגע החשוד (בבדיקת גסטרו) כגיסט (גודל 1 מ"מ)?
אני חושש מהסיבוכים.
תודה
אין סיבוכים מיוחדים לאולטרה סאונד אנדוסקופי כי הוא אנדוסקופיהעם מכשיר אולטרה סאונד ,רק כשנלקחתביופסיה יש חשש מסיבוכים בעיקר אם מדובר בממצא מחוץ לחלל הקיבה.
לא מבינה למה צריך לברר ממצא בקוטר 1 ממ?
הכוונה 1 ס"מ.
מה בעצם יראו בEUS שלא רואים בגסטרוקופיה?
ובאיזה גודל ניתן לקחת דגימה?
האם כדאי בכלל לעשות EUS? או גסטרוקופיה.
רוצה להבין מה עדיף לי . אם אי אפשר יהיה לקחת דגימה אז למה לעשות?
בEUS יראו את החלק החיצוני של דופן הקיבה ולא רק את החלל הפנימי.
מאחד סמ
אני בעד EUS כי מכסה גם בפנים וגם בחוץ....
לפעמים לא ניתן לקחת דגימה אבל המראה שפיר לחלוטין ואז זה מרגיע מאוד.
ביולוגי: היחד שהוכח הוא הטרסיבה יעילותו גבולית ,יש מחקריםעם תלתן שמנגנון הפעולה שלו הוא אנטי אנגיוגנטי
גנטי:לנשאים של מוטציה בBRCA יש טיפול יחודי במעכבי פארפ ,יש היום שיטות נסיוניות לנסות ולטפל במחלה על סמך המאפיינים הגנטיים שלה (לא של החולה)