שלום רב,
אם עושים פט סי טי לסרטן לבלב עם חשש לגרורות בריאות מאיזה גודל יכול לקלוט הפט סי טי גידולים סרטניים ?
תודה .
שלום
בדרך כלל 1 סמ
אם כי גידולים מאוד איטיים עלולים לא לקלוט גם אם הם גדולים יותר,וקטנים מ1 סמ אם הם מתחלקים מאוד מהר יכולים כבר לקלוט.
לאימי חולה מעי גס גרורתי לכבד עד כה עברה כ-10 טיפולים.לאחר בדיקת סי.טי זה הצתמצם מ7ס״מ ל5 ס״מ הומלץ לה להמשיך בטיפולים.בנוסף היא מקבלת כל יום זריקה נויפוגן אשר גורמת לה לכאבים בכל הגוף. שאלתי ;האם אפשר בלהמשיך לקבל טיפולים בלי הפסקה? האם ניתן לקבל איזה שהוא משכך כאבים נגד הזריקה? איך ההית מתארת את המצב של אמא מהנקודה הזאת?
בברכה תודה רבה
אשמח אם תוכלי בנוסף לשאלות להתייחס לבדיקות.
תודה רבה
1.אפשר להמשיך בטיפולים בלי הפסקה בתנאי שהם ממשיכים לעצור את הגידול ואין סימנים לנזק משמעותי לגוף הבריא .
2.אופטלגין
3.כרגע הטיפול מצליח לעצור את התקדמות המחלה ולהפוך אותה בשלב זה למחלה כרונית.
מה זה?
Antral mucosa showing
chronic atrophic gastritis with intestinal metaplasia
רירית הקיבה מראה דלקת כרונית עם אטרופיה של הרירית ושינויים מהמראה התקין.
נדיר שסרטן לבלב ישלח גרורות למוח
תסמינים יכולים להיות כאבי ראש ,בלבול ,ארוע פרכוסי ,חולשת איבר.
חמי חולה בסרטן מעי הגס. כבר עבר בעבר כריתה של חלק מהמעי וחלק מהכבד בעקבות גרורות.כעת הוא עתיד לעבור בספטמבר ניתוח HIPEC בהדסה.
למרות כל המידע הרבה שברשותו הוא עדיין מרגיש חסר אונים ולא כל כך בטוח לקראת מה הוא הולך, כיצד יתמודד, איך להכין את עצמו...
אנחנו נשמח מאוד אם נוכל ליצור קשר עם משפחה או עם אדם שעבר בעצמו ניתוח שכזה ויוכל קצת לשתף אותנו. אולי אפילו לעודד... :-/
תודה רבה מראש!
היי, לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח הזה שנקרה HIPEC באיכילוב . אני יכול לאומר שזה היה קצת יותר קשה ממה שחשבתי. זמן התאששות לאחר ניתוח ארוך יותר , אם להשוות עם כרתת המעי הגס שעברתי לפני שנה (הכהבים חלפו תוך שבועיים - שלושה) , אחרי HIPEC לקח לי כמעט חודשיים עד שהפסקתי לקחת כדורים נגד כהבים, לכן כדאי להכין את עצמך שיכהב טיפה . מניסיוני הייתי ממליץ לפני ניתוח לנסות להתחזק מבחינת פיזית (הליכות הליכות בים וכדומה) זה גם מחזק נופשי, ולהשתדל פחות לחשוב על זה אני יודע שזה קשה אבל כל הזמן לחיות עם זה עושה אותך פסיכי, לסמוך על השם ומנתח יעשה את העבודה שלו, כי למעשה ניתוח זה פחות מסובך מכריתה של העוברים, למרות זאת יותר ארוך זמן יותר גדול מבחינת הפצע. מה שחשוב מאוד לאחר ניתוח לשמור על היגיינה, לשמור דיאטה בקפדנות (שלא יסתבך כמוני ) ולהתחיל ללכת הרבה ללכת, לשים חגורת בטן וללכת ללא מאמצים רבים אלה בכיף... הצלחה ורפואה שלמה.
עברתי את הניתוח הזה באפריל האחרון ואשמח לשוחח.
כתוב לי את המייל שלך ואפנה אליכם.
היי אימי אמורה לעבור את הניתוח הזה ואשמח לדבר איתך צרי איתי קשר במייל
adisabag82@gmail.com
תודה:)
שלום,
בעלי אמור לעבור את הניתוח בעוד שלושה שבועות.
אשמח לכל עצה/מידע.
ניתן ליצור עימי קשר ב netakop@gmail.com
תודה!
לא אוכל לומר באופן פרטני ,אבל כשיש גרורות בצפק חסימת מעיים עלולה לקרות,
בהנחה שהחסימה משנית לפיזור המחלה בבטן
הפתרון האפשרי הוא טיפול שמרני כלומר זונד בתקווה שתוך מספר ימים תפתח,
טיפול כימוטרפי או ביולוגי אפקטיבי בתקווה שכשהגידול יקטן החסימה תפתח,
או ניתוח כדי להסיר את הגוש החוסם.
א.ג.נ.
בבדיקת U.S. בטן גילו אצלי בלבלב איזשהו תהליך בראש הלבלב עם אזור קטן היפואקואי . הוצלץ לעשות CT ואכן אתמות עשיתי CT ברצוני לשאול מה פרוש הממצא ההיפואקואי ואיך אומרים זאת באנגלית.
עלי להוסיף שהתחלתי בבדיקות כיון שיש לי כל הזמן כאבים בצד השאלי של הבטן.
מאמצע הבטן ובסבוב לצד שמאל עד אמצע הגב.
רק לצין שאני אישה בת 77.
בתודה על התשובה
עדינה
ממצא בצפיפות נמוכה בהשוואה לרקמת לבלב תקינה
יכול להתאים לציסטה
היפואקואי זה באנגלית
אצל אבי אובחן לפני כחודשיים גידול בלבלב לאחר מספר בדיקות (MRI ,CT ,בדיקות דם) האבחנה הייתה "גידול בלבל עם פיזור נרחב בכבד" מאז הוא ממש נובל לנגד עיננו רציתי לדעת אם יש טיפול כלשהו שיכול להציל אותו , ומהי ההמלצה לגבי טיפולים ניסיוניים (הוא עד יין לא קיבל שום טיפול...)
תודה
לא ברור לי מדוע לא קיבל טיפול עד כה
אבל בהנחה שמצבו התפקודי ותפקוד הכבד והכליות מאפשר ,אזי ניתן להציע טיפול כימוטרפי שאינו מרפא וטרתו הארכת חיים.
לצערי אין טיפול מוכר שיכול להציל אותו.
בכל הנוגע לטיפול נסיוני ישנו כיום מחקר הבודק שילוב גמזר עם טיפול נסיוני הנקרא "תלתן" או TL-118
אין קשר חד משמעי בין הזריקות וסרטן הלבלב ולכן לא רואה מקום להפסקה
הערך של הסמן CA19-9 מעל הנורמה