שלום רב,
אבי עבר ניתוח לכריתת חלק מן הקיבה וטיפול כימוטרפי עוקב לפני כ-10 חודשים.
אחרי הניתוח ערך CEA בבדיקת דם היה 0.7 ng/mL .
אתמול עבר בדיקת דם נוספת שבה התוצאה הייתה 1.3 ng/mL
ידוע לי שהערך נמצא בתווך הנורמה, אך האם הדינמיקה (קרי השינוי בערך)
חשובה יותר מן הערך לבדו במקרה זה? מדובר בעלייה של כמעט 100% בהשוואה לערך הקודם.
בנוסף אציין שלפני הניתוח הערך היה 1.1 ng/mL.
תודה !
שלום
לא יכולה לדון על דינמיקה כשיש שני ערכים בלבד, מציעה לחזור בעוד כחודש ולראות אם יש המשך מגמת עליה הדורש התייחסות
או כמו שקורה ברוב המקרים סתם תזוזות של הסמן בתוך טווח הנורמה מעלה מטה בלי קשר להתלקחות המחלה.
שלום לכולם/ן,
אני בן 32 וחצי ולפני כחודש גילו בגופי-במעי אגס סרטן!!!! הרופא מסר לי שבגלל שאני מעשן הסרטן היה קיים בתוכי כבר כמה שנים והתעורר לכיוון הריאות.
אני אבוד :-( אין לי מזל, יש לי גם בת אוטיסטית ועוד בת נכה אני מרוסק!!!
איך אני יוצא מכל השיט הזה?? אני אבוד!
אני לא בטוחה שהבנתי ,האם יש גרורות בראות?
אם אין גרורות אז כריתה של הגידול מהמעי יכולה להביא להבראה מלאה,
אם יש גרורות בראות יש היום טיפולים יעילים כימיים וביולוגים שמותאמים אישית לפי תכונות הגידול ,כך שהבשורה ממש לא משמחת אבל אין משמעותה מוות.
2. No new lesions.
ניתוח HIPEC מקובל בסוגי סרטן מסויימים גרורתיים לצפק,לדעתי הניסיון בסרטן קיבה לא מוצלח דיו להצדיק את הניתוח.
במידה וכרגע בCT לא רואים מחלה פעילה המשמעות היא כי כרגע המחלה ברמיסיה,אך לצערי יש פוטנציאל להתלקחות מחודשת ולכן יש להמשיך ולעקוב.
1.אם רוצים להגיע למצב של ריפוי מלא ,אפשר רק בניתוח.
2.לא צריך כימוטרפיה ולא הקרנות.
3.כן
4.אולי,צריך לשאול מנתח.
5.אדנוקרצינומה:האחד ממוקם במעי הגס בסמוך לכפף הכבד והשני בצד שמאל במעי הגס היורד
היי
אמא שלי יש לה מעי גס גרורתי לפני תחילת הטיפול הכימי הערך של הcea היה 8.2
כיום לאחר 10 טיפולים הערך ירד ל3.2 מה אנחנו יכולים ללמוד מתוצאה זו?
2. האם זה נורמלי שכתוצאה מהכימותרפיה הלשון של אמא שלי כל הזמן נפוחה והיא כמו דמקה מבחינת הצבע?
אפשר ללמוד כי הטיפול שהיא מקבלת יעיל.
לא מכירה תופעת לוואי של לשון נפוחה כדאי לגשת לרופא שיבדוק את התופעה.
שלום, אני נמצאת כ11 חודש אחרי הטיפול הכימותרפי האחרון שלי בכימותרפיה נגד הודגקין לימפומה שלב 2A, ארבעה קורסים של כימותרפיה, ABVD.
בימים האחרונים יש לי כאבים בחזה שבאים והולכים ומין חולשה כללית כזאת, אני מאוד חוששת שיש קשר, מה זה יכול להיות?
בדיקת הPET מעלה חשד כי יש חזרת המחלה באזור הניתוח ברקטום ,
וכן חשד לגרורות בראות .
יש לפנות לאונקולוג המטפל כדי לקבל הפניה לרקטוסקופיה וביופסיה וכן לברר אם הממצאים בראות היו ידועים בעבר והם ללא דינמיקה או מדובר בממצאים חדשים.
FDG זה הסוכר המסומן רדיואקטיבית שמזריקים בזמן ביצוע הPET
בביופסיה מ 9/7/14 האבחנה היא כזו:
BIOPSY OF ANASTOMOTIC SITE ׂׂׂS/P ALRׁ
FRAGMENTS OF COLONIC MUCOSA SHOWING IN THE LAMINA PROPIA GRANULATION TISSUE AND CHRONIC INFLAMMATION RICH PLASMA CELLS,
לפי מה שרופאת המשפחה קבעה שהמחלה/גוש באזור הרקטום הוא דלקת ולא גוש סרטני. הוא עדיין לא נפגש עם אונקולוג או רופא כירורוג (בחודש ספטמבר נקבע התור והוא במתח עצום).
איך זה שבסי טי פאט מראה משהו אחר מהביופסיה.
מי יותר מדוייק?
אשמח לתגובה
תודה
בPET רואים קליטה אם יש גידול פעיל אבל גם במצב של דלקת ,
כך שיתכן בהחלט שהקליטה בPET מקורה בדלקת שרואים בביופסיה ולא בהכרח מגידול
עשיתי סיטי בטן לבירור אדרנל בצד שמאל. ברצוני לציין שאני חולת מיסטניה גרביס.
הממצא אינסידנטלומה אדרנלית בצד השמאלי.
אשמח לדעת מה זה ועד כמה זה חמור ואיך מטפלים. תודה
זה לא הפורום המתאים ,צריך לפנות לפורום אנדוקרינולוגיה.
אנא גש לרופא המשפחה שימשש את הנפיחות בידיו ויוכל לתת לך יעוץ בהתאם.
אני בת 67.
ביוני 2013 עשיתי סי.טי של הבטן ומצאו מוקד היפודנסי בגוף הלבלב בגודל 4מ"מ.(למעקב)בתאריך 29.7.14 עשיתי MRI וMRCP למעקב והתוצאה: נגע ציסטי 0.4ס"מ בגוף הלבלב קאודלית לווירסונג פתולוגית וללא עדות לקשר עם צינור הלבלב הראשי. באבחנה מבדלת של התהליך באים בחשבון ציסטה אפיתיליאלית או פסווידוציסטה. הלבלב בגודל ובמבנה תקינים.האם יש צורך לעשות משהו כהמשך? ביופסיה? או ניתוח