שלום
האברקסן ניתנת בשילוב עם הגמזר ולא במקום הגמזר,ולכן לא נבדקה לבד בהשוואה מול הגמזר.
בסרטן לבלב גרורתי ישנם מעט מאוד פרוטוקולים שהוכיחו שיפור בהישרדות מול גמזר לבד והשילוב של גמזר אברקסן הוא אחד מהם.
שלום רב, אימי קיבלה תוצאות בדיקת ביופסיה לאחר כריתת חלק ימני של המעי הגס כלקמן:
ulcerative well differentiated adenocarcinoma, invading into pericolic
no vascular invasion identified
tubular adenomas with foci of high grade dysplasia
surgical margins free of tumor
תוספתן ללא גידול, אומנטום ללא גידול, 26 קשרי לימפה ללא עדות ממאירה
אנו מודאגים מהשורה הראשונה.. ודי אובדי עצות.. מה עושים כעת? מדובר באישה בת 67 שעברה את הניתוח בקשיים והגיעה לחסימת מעיים, אך, גם כמעט לדיכאון ממשי, האם יש מסגרת אוהדת שמאגדת גם את העניין הרפואי וגם את הפסיכולוגי - סיועי? ומה התוצאות אומרות בדיוק? מודה מראש לכל תשובה שתינתן
מדובר בגידול בשלב 2 היות ויש כנראה חדירה של הגידול לשומן.
סיכויי ההחלמה בשלב זה טובים
יש לדון עם האונקולוג המטפל אם יש מקום להוסיף טיפול מונע.
במכון האונקולוגי בו תבחרו להיות מטופלים תקבלו הכוונה גם לעזרה ותמיכה נפשית.
אבל בסך הכל אם תוצאות ההדמיה לא הראו גרורות הגידול בשלב די מוקדם.
דר' אילה הוברט שלום.
בבדיקת CT והתגלה "תהליך תופס מקום בקולון היורד,ומוקדים מרובים היפודנסים בכבד מתאימים לגרורות",לאחר מכן בוצעה קולונוסקופיה "שהדגימה גוש גדול שחוסם את הלומן היורד" - נלקחו דגימות לביופסיה.
1. מהו הקריטריון לפיו הגידול במעי הגס אינו נתיח ?
2. האם כדאי לשלב טיפול כימוטרפי עם טיפול ביולוגי בשלב ראשון ?
3. מה היעילות והחסרונות של טיפול "חימום ננו-חלקיקים לחיסול תאים סרטניים" ?
4.המלצות נוספות ?
תודה מראש.
1.הגידול בעי נתיח הבעיה היא הגרורות בכבד שאותן לא ניתן לכרות,נשאלת השאלה אם כדאי לנתח את המעי ולהשאיר לתקופה של מספר שבועות את הכבד ללא טיפול עד להחלמה.
2.כן
3.לאיזה טיפול בדיוק אתה מתכוון?
דר' אילה הוברט שלום ותודה על תשובתך.
1.להבנתי מהרופא המטפל יש סכנה של גרורות נוספות במידה ויבוצע ניתוח בשלב זה ,כמו כן יש כרגע סכנה לחסימת המעי ע"י הגידול ,ובעיות בתפקודי כבד (LDH גבוהה - פי 5 ),מהיא הדרך הטובה ביותר לטפל בגרורות בכבד ?
2.ההמלצה של הרופא המטפל הינה להתחיל בטיפול כימו בלבד ללא ביולוגי - לא ברור לי למה - האם זה עניין כספי או שצריך בדיקות נוספות (חוץ מהביופסיה) להתאמת טיפול ביולוגי - בשלב זה נלקחו לפני 5 ימים דגימות לביופסיה מהגידול במעי בלבד ,מהוא התהליך להתאמת טיפול ביולוגי ?
3. לגבי טיפול "חימום ננו-חלקיקים לחיסול תאים סרטניים" ,לא ברור לי האם המידע אמין,אשמח לדעתך, מצ"ב לינק:
http://canwin.co.il/articles/heating-nano-particles-kill-the-cancer-cells-is-a-promising-new-treatment/
תודה מראש על התשובות.
1.שילוב של כימוטרפיה עם טיפול ביולוגי.
2.אולי הוא מחכה ובצדק לתוצאות הברור המולקולרי (RAS) היות ונראה שכרגע עדיף אם אפשר להמנע מאבסטין
3. לא ממליצה
שלום רב דר' הוברט מה נשמע?
רציתי לשאול את דעתך בנוגע לאתר הזה-
http://nurielmeni.blogspot.co.il/
תוך כדי חיפושים בגוגל מצאתי את האתר הזה...האם לדעתך יש פה משהו שאפשר לנסות? אמא שלי בת 42 ויש גרורות בכבד שקרובות לכלי הדם כתוצאה מסרטן במעי הגס...היא כרגע סיימה סיבוב שני אבל ראשון של טיפולים כימותרפים שהיו קצת קשים מהסיבוב הראשון....עוד חודש יש לה בדיקת פיט סיטי ונראה משם לאן מתקדמים או היה תעשה עוד סיבוב של טיפולים חודש וחצי או ניתוח.
האם יש משהו חדש שלדעתך יכול לעזור? רופא אחד אמר לנו שאפשר להפוך את המחלה כרונית ולחיות עם זה..אני לא מבינה איך זה יתאפשר כשיש פיזור משני בכבד והסרטן פעיל.
בנוסף...בואי נגיד בדרך הכי קל השאמא שלי לגמרי השתגעה...היא מרוכזת רק בעצמה וחושבת דברים כמו למשל שהשכנים שלנו אמורים לטוס לחו"ל אז היא חושבת לעצמה ומספרת לאבא שלי "מה יקרה אם המטוס שלהם יפול באמצע? " ואז מתחילה לבכות או שבת דודה שלה היה לה מחלה בכבד ואחותה נמצאת בחו"ול אז אמא שלי דואגת מה יקרה אם המחלה של הבת דודה תחזור שנית ואחותה בחו"ל ולא תוכל לעזור לה....
אני לא יודעת מה לעשות המצב משגע לגמרי...היא נשמעת לי מאד לא שפויה מה את חושבת שאפשר לעשות? כאילו אני בטוחה שזה לא קל....אני גם הייתי צריכה לעבור קולונסקופיה וכמעט מתתי רק מזה שחיכיתי לתוצאות הבדיקה ואצלה זה רק החמיר.
תודה רבה על הכל!
לא מוכרים לי הטיפולים המוצעים ,כדאי להתיעץ בפורום רפואה משלימה כאן.
מטרת הטיפול הכימי והביולוגי להפוך את המחלה למחלה שלא מתרבה וגדלה וכך הופכת להיות כרונית.
צריכה הערכה ותמיכה פסיכולוגית ואולי גם טיפול תרופתילחרדות.
לאחיינית שלי בת ה-17 יש גרורות בכבד כתוצאה מסרטן מעי הגס, כעת יש לה צהבת כבר מס שבועות שלא מצליחים להעלים אותה , עברה הקרנות נקודתיות והוכנס נקז מקומי. האם ידוע על עוד אפשרויות טיפול? האם ישנם מרכזים בחו"ל המתמחים בטיפול בגרורות בכבד? אנא כל מי שיש לו איזשהו מידע על כך. דחוף!!!!!
תודה
לא ניתן לגלות פוליפ או סרטן מעי גס בשלב מוקדם דרך בדיקת דם.
קצב הקולונוסקופיה נקבע לפי רמת החשד המשפחתית והממצאים בבדיקה האחרונה.
בדרך כלל מבוצע במרווחים שבין שנה לחמש שנים
שלום רב,
בת 73 התגלה סרטן לבלב לפני שנתיים מקומי ללא גרורות לא ניתן לנתח עקב קרבה לכלי דם לאחר טיפולים פוליפורינוקס ומחקר קפסולה הזרקה ללבלב הגידול הצטמצם .הוחלט על מעקב בלבד לא היה לה כאבים איכות חיים טובה מאוד . לאחר 8 חודשים הכאבים חזרו בבדיקת סי טי הגידול אותו גודל התחילה טיפולים שוב הפעם בג'מזר עברה כבר 9 טיפולים הטיפול יותר קשה לה מהקודם מלווה בבחילות הקאות עייפות ירדה במשקל המון וסובלת מכאבים כרגע הורידו מינון בג'מזר והוסיפו ציספלטין לבדוק אם זה יהיה לה יותר טוב.
בסי טי לפני 3 חודשים נצפו קשריות חדשות בריאות שלאחר 3 חודשים עם הטיפולים הן הוקטנו ורשום בסי טי שיש נוזל סביב כיס המרה ושיש הסננת שומן בבטן עליונה וסביב כיס המרה וכמות גדולה של נוזל במזנטריום,בחלל הבטן .
1 . האם זה אומר שיש גרורות בריאות ובצפק ?
2 . איזה טיפול (כימו,מחקר,ביולוגי) היית ממליצה להמשיך מכאן ?
3 . האם זה שהיתה רק במעקב 8 חודשים ב גרמה למחלה להתפשט או שזה היה בלתי נמנע ?
תודה .
1.כן
2.לא פשוט לבחור טיפול בשלב זה ,אולי לנסות שוב אירינוטקאן
3.מדובר במהלך הטבעי של המחלה איןלדעתי קשר להפסקה.
התאור מאוד חשוד לגידול לצערי.
אכן מדובר בגידול טרום סרטני
שולים נקיים :כלומר החתך של הכריתה לא עובר דרך גידול
קולונוסקופיה חוזרת תוך 6-12 חודש תלוי בגסטרואנטרולוג