אשה בת 82 עברה קולונוסקופיה ומצאו פוליפ מסוג אדנומה (פרה ממאיר)
האם חובה לפי הפרוטוקול לחזור על הבדיקה שוב לאחר שנה בגלל הממצא ? (כמו אצל אנשים צעירים יותר שעוברים את הבדיקה שוב לאחר שנה במדה ונמצא פוליפ)
ראוי לציין שאין מחלות רקע נוספות
שלום
השאלה במקום
תלוי אם היה בפוליפ דיספלזיה או לא
האם שטוח או לא
האם נכרת במלואו?
תתיעצי עם הגסטרואנטרולוג
שלום, לאבי גילו לפני כ3 חודשים אדנוקרצינומה בוושט(כ8 ס"מ), פאט סיטי הראה שיש גרורות (כס"מ-2 ס"מ) בכבד ובריאה. בעוד שבועיים יתחיל טיפול כימותרפי אחת לשבועיים(מחברים לו כפתור דרכו יטפטפו התרופות במשך 4 ימים ולילות, כך מדי שבועיים) ועוד תרופה כימותרפית אחרת אחת לחודש.
שאלותי:
1) מה ניתן ללמוד מתמונת הפאט והטיפול שינתן על השלב של אבי? הם לא אמרו שלב.
2) האם עדיף לשלב הקרנות? עד כמה הכימותרפיה משפיעה על אדנוקרצינומה בושט?
3) האם יכול להיות מצב שהגרורות יעלמו ויוכלו לנתח רק את הוושט?
4) האם ניתן להחלים מהמחלה? האם ידוע על חולה שהחלים מהמחלה? אם לא- מה תוחלת החיים הצפויה(קשה לשאול אך זה מטריד)?
תודה ורוב בריאות
1.שלב 4
2.הקרנה היא טיפול מקומי ,היותויש גרורות מעדיפים טיפול סיסטמי כמו כימוטרפיה
3.נדיר
4.בדרך כלל כשיש גרורות לא מדובר על הבראה ,מדובר על נסיון להארכת חיים
במידה והיה גידול במעי הדק ששלח גרורות לחלל הבטן אומר בכלליות שמחלתו היתה בלתי ניתנת להבראה,דרך טיפול כימי ניתן היה לנסות ולהאריך את חייו.
בכל הנוגע לנחיצות הניתוח ,נראה לי שלא היתה ברירה לאור חסימת מעיים בעיקר שלא היה ידוע הגורם.
האם מישהו מכיר/שמע על פרופ'שמעון סלווין שעוסק בתרופות ניסיונות שעובדות עם מערכת החיסון? איך ניתן ליצור איתו קשר?
תודה
אנא פנה לפורום תזונה
http://www.cancer.org.il/forums/default.aspx
אני לא רופא אבל אבא שלי נפטר מסרטן הלבלב לפני שנתיים כשלושה חודשים לאחר האבחון. כמוך אז חפשרי כל ניצוץ של תקווה, אבל מלבד סיפורים בודדים של אנשים מארצות הברית, לא מצאתי כל עדות להלחמה מלאה. מה ששבר אותי זה הרופא האונקולוג שאמר שלא ניתן להחלים גם אם מדובר בגילוי מוקדם וכלי דם נקיים... גם לאחר הניתוח אין החלמה מלאה לדבריו אלא רק דחיית הקץ ב 5 עד 10 שנים...
למרות זאת תוכלי לקרוא כאן על סיפורי הצלחה:
http://www.cancercenter.com/pancreatic-cancer/stories/
אבל מדובר בעיקר בגילוי מוקדם וגם לרוב טרם עבר מספיק זמן בכדי להסיק שהם החלימו לחלוטין...
לצערי הראיה שלי היא דיי פסימית... אך כמובן תמיד צריך להלחם ולא לאבד תקווה..
בהצלחה
במידה והמחלה מקומית לאחר ניתוח יש בהחלט אנשים שמחלימים
אך לצערי לאחר הופעת גרורות בכבד לא מוכר לי מטופל שהחלים מהמחלה.
שלום רב אבא שלי בן 57 ואחר בדיקת סיטי מצאו לו גידול בגודל 3.7 בגוף הלבלב
ועוד גידול בגודל 2.7 בזנב הלבלב יש לציין שאבא שלי חצי שנה סובל מכאבים חזקים בבטן והרופאים לא קיבלו אותו נתנו לא רק כדורי הרגע
ברגע שקיבל את תוצאות הסיטי הבינו את חומרת המצב זה רק לפני 5 ימים
שאלה 1
האם יש מצב שזה לא גידול סרטני ?
שאלה 2
איזה מקום אחי טוב שיש לטיפול בגידול
שאלה 3
למה בתי החולים לא עושים ביפסיה ומנפנפים אותנו כל פעם
ברור כי עד שלא תתקבל תוצאת ביופסיה לא ניתן לומר בוודאות כי מדובר בגידול סרטני ,צרו קשר עם האגודה למלחמה בסרטן לצורך הכוונה למרכז מטפל.
לצערי הרב אחרי ביופסית כבד אמרו לנו שזה סרטני
האם אפשר לנצח את המחלה או שזה מאוחר וכמה זמן אפשר לסרוד
שלום רב
לאמא שלי יש סרטן מעי גס גרורתי לכבד.
כעת היא סיימה את הטיפול ה-15 כימותרפיה.
לאחר שהגידול הצתמק ל4סמ מ-7
הומלץ לה לעבור לטיפול Tumor ablation
שאלתי היא:
האם הטיפול הזה טוב? מה התופעות שלו
ועד כמה הוא בטוח?
תודה רבה על העזרה.
במידה ומסיבות שונות כריתה כירורגית לא עומדת על הפרק אני ממליצה מאוד על האבלציה דרך העור בהדרכת CT
מדובר באישפוז קצר ללא פתיחה של הבטן תופעות הלוואי :כאב, חום ,במקרים נדירים דימום.
לגבי כריתה כירורגית הרופא רוצה להתחיל עם אבולוציה ואז לעשות ניתוח בכבד ובמעי הגס.כאמור אמא שלי עברה כבר 15 טיפולים כימותרפיים. האונקולוג מדבר על החלמה תוך שנה מהיום..
נשמע מציאותי ?