שלום
כל טיפול ארוך טווח שמדכא את המערכת החיסונית באופן כרוני עלול להעלות סיכון לסרטן
בכלל הגידולים במערכת העיכול הגידול היחיד שהראה תגובה לקיטרודה הוא סרטן קיבה,ובו יערכו מספר מחקרים בארץ בשנה הקרובה.
לצערי לפחות בשלב זה אין הוכחה שהתרופה יעילה בסרטן מעי גס.
אבי בן ה 82 חלה בסרטן המעי הדק לפני כשלושה חודשים, במהלך התקופה נותח פעמיים, לפרוסקופיה (הניתוח עם 3 החורים) בו גילו גרורות בבטן ולאחר מכן נותח עקב חור שנגרם במעי. ההחלמה מהניתוח היתה קשה אבל באופן מדהים אבי התאושש כמובן בבית סרב להיות בביה"ח ועכשיו לפתע ביומיים האחרונים חלה החמרה. מקבל טרגין בבוקר ובערב והיום הוא ממש סובל מכאבים, בחילות קשות וכמעט שלא אוכל. מקבל גם סירופ נגד כאבים לפי הצורך ונראה לי שיש ממש החמרה. לא רוצה לגשת לביהח, לדעתי בצדק משום שעליו לעבור את תהליך המיון שעבורו הוא קשה מאוד. והוא גם אדם נבון וצלול ומבין את מצבו ויודע שהרופאים לא יכולים לפתור את הבעייה.
קשה לי נורא לראות אותו בסיבלו וזה מאוד מתסכל לדעת שאין הרבה באפשרותי לעזור לו גם לרפואה לצערי הבנתי שאין פיתרון.
בכל זאת מבקש עצה כיצד ניתן להקל על מצבו בכדי שלא יסבול
היות ומדובר במצב שלא ניתן להבריא ממנו המטרה העיקרית היא לחסוך ממנו סבל
להשאיר אותו בבית עד כמה שניתן,ולחסוך ריצות לחדר מיון
הדרך הטובה ביותר לדעתי היא להכניסו למערך טיפולי בית של קופת החולים שלו או לטיפולי בית של ההוספיס היכולים להשתדל להשאירו בבית תוך איזון כאבים מיטבי.
בדיוק היום בבוקר נסענו עם אבא למיון בי"ח אסף הרופא עקב החמרה במצבו אין לי שום טענה לצוות הרפואי שעושים עבודת קודש ומשתדלים לסייע ולעזור(רובם....) אבל התהליך ארוך ומייגע בשעה 0800 בבוקר אבי הגיע למיון ורק בשעה 2000 !!!!! לאחר סידרת בדיקות וצילומים הוחלט לאשפזו. חבל שאין תהליך או סידור כלשהו לחולים אונקולוגים שמגיעים לביה"ח.
לגבי הטיפול התומך של קופ"ח לא ממש עוזר היות והאחיות והרופא לא זמינים רוב הפעמים שהיינו צריכים אותם גם לא בטל.
שלום,
אני צריכה לעבור את הבדיקה ורציתי לשאול מה עובי הסיב ואיך מחדירים אותו בלי תחושה של רצון להקיא?
בהנחה שיש גידול או פוליפ מוציאים הכל בזמן הבדיקה?
ושאלה אחרונה:
הייתי אנמית לפני 10 שנים בערך וכעת נמצאתי שוב עקב מחסור חמור במאגרי ברזל. מעבר לזה אני מרגישה מצויין למה חושדים שזה סרטן?
תודה
את הבדיקה מבצעים עם סדציה כך מתגברים על רפלקס ההקאה.
במידה ויש פוליפ כורתים במהלך הבדיקה במידה ומוצאים גידול לוקחים ממנו רק ביופסיה.
לא מכירה את המקרה שלך כך שלא אוכל להסביר למה חושדים שמדובר בסרטן
לאבי התגלה סרטן לפני כחודש 10/14 בכללי מרגיש טוב חוץ מהרגשה אי נוחות בבליעה (הסרטן בגופו כבר מס' חודשים) להלן תוצאות הבדיקות:בדיקת PET CT בוצעה בסמוך לאבחנה לפני טיפול :קיימת קליטה פתולוגית FDG בסגמנט ארול לאורך 12 ס"מ כולל וושט תחתונה עם עיבוי דופן קווצנטרי,את אזור ה GEJ ואת העקומה הקטנה של הקיבה קיימת הסננה ניכרת של השומן בהיקף.קליטת יתר בקשרי לימפה באזור סופרהקלביקולרי משמאל במימדים של 1.6 ס"מוסופראקלביקולרי מימין 8 מ"מ,בקשרים בתחנות המיצר פאראטרכיאלים וחלון AP וכן באזור הפראאסופגאלי עד קוטר 1 ס"מ בציר הקצר,בקשרי לימפה באזור הליגמנט הגסטרוהפטי ,פריפנקריאטי,בשורש הצליאק ובשער הכבד עד קוטר 1.4 ס"מ בציר הקצר הגדול בהם וכן קדמית לאדרנל השמאלי.כל אלו מעידים על פיזור גרורתי נודלי אזורי וחוץ אזורי,גם מעל ומתחת לסרעפת. קיימת קליטה פתולוגית של FDGבתהליך היפודנסי זעיר בסגמנט 1 של הכבד -חשוד לגרורה אין לראות פיזור גרורתי בשדות הריאה ,בטחול,באדרנלים ובשלד.לסיכום:קליתה פתולוגית בתהליך שאתי נרחב שמערב את הוושט התחתון את מעבר ושט קיבה ואת העקומה הקטנה הסננה של השומן בהיקף ולימפאדנופתיה שאתית בתחנות נודליות מעל ומתחת לסרעפת .שאלתיעד כמה המצ"ב חמור ? האם זה שלב 4?(לא אמרו) מטופל אצל אדרכה בתל השומר.החל טיפול כימוטרפי 5FU+CISהאם בלוטות הלימפה יכולות להסתדר מהטיפול.והמחלה יכולה לסגתכרגע אין אפשרות לניתוח .האם הטיפול יכול לתת שקט לכמה שנים ? מתי תשתפר לו הבלעיה ?מה לגבי הכבד האם עושים ניתוח להוציא את הגרורה או שהיא תעלם מהטיפול ?
1.היקף המחלה מתאים לגידול בשלב 4.
2.במידה והמחלה תגיב לטיפול הכימוטרפי אז גם בלוטות הלימפה יקטנו
3.הבליעה תשתפר ברגע שהגידול יקטן כתוצאה מהטיפול הכימי
4.הגרורה בכבד אמורה אף היא להגיב לטיפול הכימי ולהעצר או לקטון
שלום רב
בינואר 2013 אובחן אצלי גידול במעי הגס. עברתי ניתוח סיגמואיד דקטומי שלאחריו נאמר לי כי הסרטן שלי הינו: T3-N2 Stage 3.
עברתי כימו החל ממרץ 2013 ועד סוף אוגוסט 2013. מאז אני במעקב (בדיקות CT שמוגדרות כתקינות למעט הערה שיתכן והיא חשובה: כבד בגודל תקין ובמרקם שומני)
להלן ערכי CEA שנמדדו לי לאחר סיום הכימו ואילך:
9 באוקטובר 2013: 5.45
30 באפריל 2014: 5.48
19 בנובמבר 2014: 6.06
השאלה שלי:
מה המשמעות של עלייה בערכי ה CEA לאורך זמן?
האם עלייה בערכים מעידים על התפתחות של גידול סרטני חדש?
מספר הערות לסיום:
זכור לי כי במרץ 2013 ערך ה CEA היה בסביבות 3 (לפני תחילת הכימו) כמו-כן מקריאת דיונים באנטרנט אודות CEA אז: איני מעשן, אני לא סובל מקרוהן, לא ידוע לי על תת-פעילות של בלוטת התריס.
אודה להתייחסותך
כרגע אני רואה תזוזה אחת בערך של הבדיקה מאפריל לנובמבר ,אין תזוזה מאוקטובר לנובמבר,קצת קשה להחליט על מגמה לאור זאת,
מציעה לחזור על הבדיקה בעוד כחודש חודשיים ואם ממשיך לעלות לשקול הדמיה חוזרת עם האונקולוג המטפל.
מטרת ההדמיה לשלול התפתחות של מחלה גרורתית הגורמת לעליית הסמן
אני נמצאת במעקב אחרי סרטן מעי הגס. אני צריכה לעשות סיטי חזה בטן אגן כל שנה או חצי שנה. רציתי לשאול לגבי שתיית החומר הרדיואקטיבי לפני הבדיקה. הכמות הגדולה שצריכים לשתות מאוד מכבידה עלי עד כדי כך שלאחר הבדיקה האחרונה התרחשה אצלי צניחה של שלפוחית השתן cystocele. גילי 67 ומן הסתם זה קרה גם בגלל הגיל.
רציתי לשאול האם אני יכולה לשתות כמות יותר קטנה של החומר? האם לשאול את טכנאי הבדיקה? מדוע לא נקבעת הכמות בהתאם למשקל של החולה? אני שוקלת כ65 ק"ג.
אודה לך מאוד על התשובה לא ידעתי את מי לשאול
לפני בדיקת CT שותים חומר אך הוא אינו רדיואקטיבי (בבדיקת PET אנו מזריקים חומר רדיואקטיבי) ובוודאי שאינו גורם לצניחת שלפוחית השתן,
אבל אם את לא יכולה לשתות את כל החומר שתי כמה שאת יכולה ,
לא מחשבים לפי גודל הגוף היות והחומר ששותים נכנס למערכת העיכול וממלא את הקיבה המעי הדק והמעי הגס ואמור להיות בהם מספיק מקום אצל רובנו.
תודה על תשובתך
נראה שמדובר במצב מורכב
סרטן גרורתי מצד אחד ומצב תפקודי ירוד מצד שני
הייתי מציעה לשמוע לעצת האונקולוג המכיר אותה באופן אישי