שלום
אבית שהוא בגיל 79 עשה בדיקת אנדוסקופיה והבדיקה הראתה " האדרה של רירית באזור הפנדוס של הקיבה"
מה המשמעות? אודה לך או לכם אם תתנו לי מענה לשאלה זו.
האי-מייל שלי הוא OGILADI@MAIL.COM
תודה וחג שמח
עוזי גלעדי
גילו לאמי אישה בת 53 סרטן במעי הגס עם גוררה בכבד בסיגמנט 6 בגודל 9*12 ערכי מרקרים
CEA-3
CA 19-9<2.0 י
אמורה להיכנס שבוע הבא לניתוח במעי ולהוצאת הגרורה מהכבד
1. מה סיכוי ההישרדות
2 מה אומר ערכי מרקרים נמוכים בסרטן שלב 4 כולל גרורה בכבד
3 איזה טיפול ממולץ לעשות לאחר הניתוח
4 מה הסיכוי שהמחלה תחזור
1.באופן כללי הסיכוי כי המחלה לא תחזור לאחר כריתת גרורה מהכבד סביב ה40 אחוז.(בהנחה שגודל הגרורה שציינת הוא במילימטרים ולא סנטימטרים)
2.חסר משמעות,הגרורה לא מפרישה את הסמן.
3. כימוטרפיה
4.שישים אחוז
אמא נכנסה לניתוח שערך חמש שעות הרופא יצא במהלך הניתוח ואמר לנו שלא הוציאו את הגרורה בכבד מכיוון שהם ראו גרורות בחלל הבטן ועכשיו ואחרי ההחלמה מהניתוח היא תעשה כימותרפיה ואולי לאחר מכן יעשו גם ניתוח בכבד
1 - את כמה המצב חמור? למה לצפות ?
2- כמה זמן נשאר לה במצב כזה ?
3 איך לא רואה את זה לפני בבדיקת הpet ct ?
4האם עוד נשאר לה סיכוי להחלים במצב זה ?
תודה מראש
1.הפיזור לחלל הבטן מקטין את הסיכוי שתגיע לניתוח ומכאן מוריד את הסיכוי להחלמה מלאה.
2.יש להפנות את השאלה לרופא מטפל
3.הנגעים הללו היו קטנים מדי
4.סבירות נמוכה
שלום רב לפני חודשיים גילו לאבא שלי סרטן בללבלב אם גרור בכבד
והוא מטופל בבית חולים פוריה יש לציין שאבא שלי עוד לפני הסרטן היה סובל
מסוכר ויתר לחץ דם
תוך כדי הטיפולים הבחנתי שלפני שנה וחודשיים אבא שלי עשה את
הבדיקת הדם בדיקה בדיקה CA19-9 והתוצאות היו גבוהות מאוד
השאלה שלי האם היה אפשר להבחן את הסרטן כבר לפני שנה אם הבדיקת הדם
תלוי אם היה באותה תקופה מצב שפיר שהסביר את הסמן הגבוה כמו דלקת לבלב ,אבן בדרכי מרה ....
שלום רב,
רציתי לדעת מה הקשר בין בצקות ברגליים ובבטן לסרטן לבלב ? והאם אפשר לטפל בזה ? ואיך אפשר לטפל בכאבים בכתף ימנית ?
תודה .
כשישירידה ברמות האלבומין בגוף יש נטיה להצטברות בצקות בעיקר בחלק הגוף התחתון ובטן תחתונה,
פרט לכך סרטן לבלב נוטה להתפשט לחלל הצפק ולגרום להצטברות מיימת.
הטיפול קשור בגורם:תזונת חלבונים,חומר משתן,טיפול כימוטרפי לעזור לעצירת התהליך הממאיר בחלל הצפק.
אמא שלי נפטרה לפני שבוע .
אשמח לשמוע פרטים על הסיפור שלכם .
תשלחי לי מייל ל-michalb328@gmail.com ואצור איתך קשר .
האם יש מידע לגבי האפשרות שהתרופה קיטורדה תסייע לחולי סרטן הלבלב ?
מה אומרת הספרות המיקצועית בעניין זה ומה הניסיון שהצטבר בהקשר המדובר .
החברה פירסמה את התוצאות הראשוניות החיוביות בחמישה גידולים נוספים פרט למלנומה,בשלב זה היא ממשיכה לחקור בגידולים אלו.
סרטן לבלב בשלב זה איננו אחד מסוגי הגידול שנבחרו להמשך מחקר בנושא,לאור תוצאות לא מספקות במחקר בשלב הראשוני.
אבי חולה סרטן הוושט כנראה שלב 4 ביצע בדיקות לאחר טיפול שני של 5FU+אוקסיפלטין (כ 4 שבועות)התוצאות לאחר טיפול 2 היו CEA 52.9 (לפני הטיפול היה 67.3) ותוצאות בדיקה CA19-9 היה 33.9 (לפני הטיפול היה 27.1 קצת עלה ) 1 האם ניתן ללמוד מזה שהטיפול מצליח יש לציין שהרגשתו השתפרה כולל הבליעה?
הכי חשוב שהבליעה השתפרה כלומר הטיפול מועיל
הירידה של הסמן CEA תומכת במגמת השיפור
הסמן CA19-9 לא משמעותי אצלו
יש גידול פעיל בגושים בחלל הבטן ובאגן
רמת הכאבים משמעותית בכדי להיות מוסברת בגסטריטיס כרונית ,מהעוד שאת מטופלת ,כדאי לפנות שוב לגסטרואנטרולוג לברור נוסף
חולה בסרטן מעי גס גרורתי ומקבל טיפול (קו 2) של אווסטין, CPT11 ולויקווארין. לא מגיב טוב (התקפת אלרגיה קשה) ללויקווארין. האם הוא הכרחי לטיפול או שיש תחליף לתרופה זו ?
האם יש תחליף לזריקת אטרופין (שמאוד כואבת)?
תודה על תשובתך
הלויקובורין היא לא כימוטרפיה בעצמה
היא מלווה את ה5FU ומשפרת את הפעילות נגד הגידול ,אם יש תגובה אלרגית מוכחת ללוקובורין הייתי מוותרת עליו.
לא מוכר לי תחליף לזרקית האטרופין שמלווה את הטיפול בCPT11 ונוגדת את תופעות הלוואי המיידיות שלו
בת 73 סרטן לבלב מקומי מתקדם עם גרורות בריאות ונוזל בבטן עשו ניקור נוזלים בבטן וניקוז בדרכי מרה עקב חסימה וצהבת לפני כמה ימים . כרגע ללא טיפולים חודשיים סובלת מכאבים בכתף ימנית,ובבטן, ברגליים ובבטן יש בצקות קשות . עייפות כל הזמן. התרופות לא ממש עוזרות אולי לקצת והכאב שוב חוזר .
מתי זה נקרא סופני ? וכמה זמן נשאר לחיות במצב כזה ? ומה הקשר בין הגידול לכאבים בכתף ?
אני חשובת שכדאי לשאות את הרופא שמטפל בה שאלות הקשורות למשך הזמן שנותר
הכאב בכתף הרבה פעמים משני ללחץ על הסרעפת מכבד מוגדל.