שלום
1.יתכן מאוד הסמנים שאנו משתמשים בהם לצורך מעקב אינם ספציפים דהיינו יכולים לעלות גם במצבים אחרים כמו דלקת.
2.יתכן ,צריך לקחת בדיקה נוספת בעוד כמה שבועות ולראות את המגמה
יש ליצור קשר או עם מרפאה אונקולוגית בשחרור ,או יעוץ עם אונקולוג מהמכון האונקולגי בעודך מאושפז בפנימית
הטיפול הוא כימוטרפי והוא אמור לטפל גם במיימת,אם יש כמות גדולה הלוחצת מאוד אפשר לנקר לצורך הקלה זמנית
בשלב ראשון להפסיק את הקסלודה וכשהתופעה חולפת לחזור לטיפול בהורדת מינון
אין קשר בין תופעת הלוואי ולאבסטין.
יש מגוון שלם של תרופות בסל שהוא עדין לא קיבל כמו אוקסליפלטין אירינוטקאן
ערוי 5FU ,ארביטוקס ווקטיביקס
שלום רב
בינואר 2013 אובחן אצלי גידול במעי הגס. עברתי ניתוח סיגמואיד דקטומי שלאחריו נאמר לי כי הסרטן שלי הינו: T3-N2 Stage 3.
עברתי כימו החל ממרץ 2013 ועד סוף אוגוסט 2013.
במעקב האחרון שהיה לי במהלך דצמבר נכתב ב CT כי הופיעו בלוטות לימפה רטרופריטונאליות בגודל עד 3 ס"מ. האונקולוג שלח אותי לבצע PET CT ושם נכתב בסיכום כי יש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה מתאימה לתהליך שאתי בבלוטות הרטרופריטונאום רטרפקטורליות מימין
כמו כן היתה לי עלייה בערכי ה CEA כדלקמן:
9 באוקטובר 2013: 5.45
30 באפריל 2014: 5.48
19 בנובמבר 2014: 6.06
בדיקה נוספת בדצמבר הראתה: 6.61
השאלות שלי:
1) האם מדובר בהישנות של הסרטן?
2) במידה וכן מהו הטיפול שעושים במקרה כזה?
תודה מראש על ההתייחסות
1.כן,נראה שמדובר בגרורות בבלוטות לימפה.
2.חוזרים לכימוטרפיה בשילוב אוקסליפלטין או אירינוטקאן עם טיפול ביולוגי הכולל אבסטין או ארביטוקס או ווקטיביקס תלוי בתוצאת בדיקת הRAS
בדרך כלל ניתוח לא פותר את הבעיה במיקום הזה
שלום דוקטור,
לאימי יש היום גידולים בריאות שהם גרורות מסרטן המעי. המעי והכבד נקיים כבר שנים, אולם בריאות הגרורות גדלות לאיטן. בנוסף, לפני ימים מספר נתגלה סרטן ראשוני בשד שעדיין לא הוחלט איך להמשיך טיפול.
אימי עברה כל מיני טיפולים כימוטרפים במהלך השנים שעצרו את ההתפשטות (אוסטין, אוקסליפלטין, FU5 וכו) אולם במשך הזמן ככל הנראה הפסיקו להיות יעילים.
מה עוד ניתן לנסות? היא הייתה אמורה להיכנס למחקר, אך כעת משנתגלה סרטן חדש, היא לא מתאימה למחקר.
תודה רבה,
דרור
הייתי מציעה לעבור ברור גנטי .
ארביטוקס או ווקטיביקס, רגורפניב ,מיטומיצין.
שלום רב,
מבקשת לדעת מה משמעות :
1.בכי המרה מודגמת בליטה פוליפואידית בקוטר 8 ממ.
2. אגן חוץ כליתי מורחב.
בתודה מראש,
רונה
1.פוליפ בכיס המרה
2.הרחבהשל הכליה משנית לזרימה איטית של שתן ממנה לכיס השתן
אחותי עברה ניתוח להוצאת גידול של 1.6 סנטימטר מהמעי הגס שהיה ממאיר.
בפתולוגיה גילו ששבעה בלוטת לימפה מתוך בערך 30 עם ממצאים סרטניים. ממליצים לה לעשות כימותרפיה. היא בת 45 , בריאה בדרך כלל אבל אני מאוד מודאג.
האם יש תקווה? מה סיכויי ההחלמה והאם יש עוד פיתרון מלבד כימותרפיה?
מדובר בגידול בשלב 3 כשהסיכון לחזרה של מחלה משמעותי ולכן מומלץ טיפול כימי מונע בשילוב אוקסליפלטין ו5FU ,יש סיכוי להחלמה מלאה.
מעבר לטיפול הכימי מומלץ אורח חיים המשלב פעילות ארובית,שמירה על משקל גוף תקין ותזונה בריאה
האם יש טעם בפתולוגיה נוספת? הבדיקה נשלחה מאסותא למעבדה ברחובות (שעובדת עם "מכבי"). האם ייתכן שהמעבדה עשתה טעות?
אולי הבדיקה לא נכונה
חולת סרטן לבלב אחרי כימוטראפיה והקרנות שנתיים ללא טיפול לפי סי טי אחרון יש נודלים בריאות נתנו לי קסלודה .המרקרים עלו האם אפשר לקחת קסלו דה וגם רפואה סינית (בקפסולות) במגביל.
שלום שוב
שכחתי לצרף בהודה הקודמת את הקובץ המכיל את תיאור הבדיקה ותוצאותיה.
אז בבקשה ענו לי על השאלה מה משמעות תוצאת הבדיקהת האם זה ממאיר אם קשור לגיל והאם יש צורך בטיפול כל שהוא
תודה רבה
חג שמח
עוזי גלעדי
OGILADI@GMAIL.COM
הבדיקה היא בדיקת CT לא אנדוסקופיה
ומדגימה זרימת דם מוגברת לרירית הקיבה
יש לבצע אנדוסקופיה כדי לברר את הסיבה.