שלום
בבטן באזור לולאות מעיים וקפל שומן בקדמת הבטן ישנם גושים החשודים לגרורות
א יכולה לומר את מקורם(ראות? מעי גס?)
תודה רבה ל תשובתך המהירה.
הריאות היה כתוב "בסיסי ריאות תקינים" וכל ייתר האברים גם היו בגודל תקין. מלבד הערה הזאת - וצויין שזה באזור הניתוח (מניחה שזה מהמעי). האם זה גם יכול להיות ההסבר לכאבים שהוא חש?
שלום.
לפני יותר משנה נתגלה אצלי גידול במעי גס ימני. עברתי את סדרת הטפולים והניתוח בהצלחה. לא נמצאו גרורות. לפני מספר ימים (חצי שנה אחרי טיפולים) PET CT נמצא תקין. CEA נמצא בירידה ועומד על 2.9.
בפגישה עם הרופא לפני כ 3 חודשים נאמר לי כי יש לעקוב אחר GGT שהיה אז 177. בבדיקה אחרונה ירד ל 87.
מצורפים קבצי נתונים של בדיקות דם . אודה לך אם תוכלי לומר מה הם החששות ומה ניתן ללמוד מבדיקות הדם.
לא יכולה לקרא את הקובץ
אומר בכלליות כי המעקב אחר סמני הגידול כמו הCEA נועד לנסות ולאתר את חזרת המחלה אם הסמן עולה משמעותית
הGGT אינו סמן ,מדובר באנזים של הכבד העולה בדרך כלל בגלל טיפול תרופתי כמו האוקסליפלטין ,וככל שהזמן עובר מסוף הטיפול רמתו הולכת ויורדת.
שלום,
אבי עבר לפני מספר שנים כריתה של רוב המעי הגס (כ-30 ס"מ) בעקבות גידול.
לאחר הוצאת הסטומה, אבי מתקשה למצוא דרך, במילים יפות, לנפח את הצואה. זאת על מנת לתת לו יותר זמן להגיע לשירותים הקרובים.
האם ישנה דרך להאריך את הזמנים בין היציאות, או לתת לו יותר מדקה (או במקרה הגרוע כמה שניות) להגיע לשירותים?
תודה מראש,
מיטל.
ניתן לנסות לקחת אימודיום
או לפנות לגסטרואנטרולוג ,יתכן ויש להם מה להציע כדי לעזור
קראתי על התרופה ונראה שיש לה יותר חסרונות מיתרונות. יש משהו נוסף?
מיטל
אני בת 21, בריאה בד''כ פרט לאסתמה, וממש לאחרונה (4 חודשים) גיליתי בשקילה מקרית שירדתי המון במשקל ללא כל סיבה (שום דיאטות או פעילות מוגברת, להיפך-אני בחופש ופחות פעילה מאי פעם), 25 קילו מהשנה שעברה (יש עודף משקל), אך לא יודעת תוך איזה פרק זמן בדיוק.יחד עם קשר לימפה מוגדל (1.5 ס''מ) ומעובה צמוד לפרוטיס מימין, חום מדי פעם, קצת חוסר תיאבון, כאבים בשלד (כמו כאב בחזה מימין מעל השד שמקורו לא ידוע כבר שנה ובשוקיים) ועייפות רבה שלח אותי המטולוג לCT כל גופי (לא פט, רגיל) לשלילת לימפומה, ולמזלנו ראו חוץ מקשר הלימפה מימין ללסת עוד אחד משמאל ללסת ועוד אחד בבטן בלבד (המעי לא מוזכר בבבדיקה חוץ מהעובדה שחומר הניגוד עובר בחופשיות עד לקולון), כך שדי שללנו לימפומה (אגרסיבית לפחות, אינדולנטית לא). ביופסיה לא מתוכננת בינתיים.אך עדיין נשארו הסימפטומים (שמזכירים סרטן)והירידה הגדולה במשקל ללא שום סיבה והרופא הציע לעשות בירור גסטרו', במיוחד כי גם לסבא מצד אבא היה סרטן מעי גס (אגב לדודה מצד אמא היה סרטן שד שנפטרה ממנו, לדוד מצד אמא לימפומה שנשנתה, וסבתא מצד אבא לוקמיה כרונית סופנית כנראה. היסטוריה לא משהו...).האם לדעתך בגיל 21 ובמקרה שלי יש סיכוי בכלל לסרטן גסטרו' כלשהו וכדאי להבדק ע''י גסטרואנטרולוג או שבכלל כדאי לחפש כיוונים אחרים?תודה רבה
יש לצערי גידולים במערכת העיכול גם באנשים צעירים,
אבל כדאי לגשת לגסטרואנטרולוג כי הוא זה שצריך לברר את הירידה במשקל גם בלי קשר לסרטן.
שלום רב,
גיסי חולה סרטן גרורתי במערכת העיקול.
הסרטן החל בקיבה (עבר כימו וכן ניתוח), ולאחר מכן יצאו גרורות לשער הכבד (הגידול שם נעלם) ובהמשך לכבד (עדיין קיים).
טופל באקסלודה, אירינוטיקן, אוקסניפלטין, במשך תקופה ארוכה, כמעט שלוש שנים. לאחרונה אחרי שהגידול בכבד הצטמק בסנטימטר וחצי החלה החמרה והגוף אינו מגיב לכימוטרפיה (לאוקסניפלטין פייפיו), הגידול גדול פי 3 והוציא 2 גרורות. כרגע הוצע לו להיכנס למחקר טיפול בקיטרודה.
מהי עצתך? האם יש מקום לטיפול כימי נוסף מסוג אחר? האם ניתוח יכול לבוא בחשבון? האם הזלפה ייחודית לכבד יכולה לתרום? האם הקיטרודה יכולה אכן לעזור?
במשך 3 שנים הגוף הגיב יפה לכימו', אך בחודשיים האחרונים הפסיק להגיב. אשמח לקבל את דעתךבנושא.
מבחינת טיפול כימי יש אפשרות לנסות טיפול בטקסול
בכל הנוגע לניתוח אנחנו בדרך כלל לא מנתחים סרטן קיבה גרורתי למעט מקרים חריגים,
אם יש כרגע מחקר המגייס לקיטרודה אני בדעה שכדאי לנסות ,מדובר בתרופה יחסית לא רעילה ,ולא בטוח שתהיה זמינה כל הזמן,לא אוכל להעיד על יעילותה כי היא נמצאת בניסוי.......
תודה רבה על התגובה.
האם לדעתך טקסול יכול לעצור את התקדמות המחלה לפחות עד שייפתח המחקר (לפחות חודש ימים)?
אם לדעתך יש פתרון אחר, אפילו שאינו בסל הבריאות, אשמח לשמוע.
יבלתי לאחר בדיקת PET CT את הממצא הבא
חזה : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בתהליך באספקט המדיאלי של השד הימני
בגודל כ-2.4 ס"מ .
זה אחרי שאשתי עברה לפני כחודשיים ניתוח להוצאת גידול סרטני במעי הגס והבחינו אותה כחולה דרגה 3. והיא על סף תחילת טיפול כימותרפי
זה לא מקום שכיח לגרורות
אך צריך לשלול גידול ראשוני
יש לבמצע בדיקה מישוש של השד
אולטרה סאונד שד וממוגרפיה
וביופסיה במידת הצורך
בבדיקת סיטי נמצא גידול בראש הלבלב בדיקות נמדדו
1 ast{gop( 217
2 al (got) 390
3 phosph 855 alkaline
4 bilnubin totl 1.76
bilinubin direct 0.75
bilinbin. lndirecl 1.01
ggt 3899
בת דודתי, המתגוררת ברוסיה לאחרונה התקרבה מאוד למשפחה שלנו בארץ, קיבלה אזרחות, אבל חזרה לרוסיה כדי לא לעזוב את אמה. אביה נפטר מסרטן כיבה ועתה מצאו אצל אמה סרטן המעי הגס. הם אבודי עצות והיא ביקשה לברר האם יש בישראל קרנות או ארגונים שיכולים לעזור במצב הזה לקבל סבסוד כלשהו לטיפול/ניתוח של סרטן בארץ? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת לי קצה חוט ...
שלום אבי חולה סרטן וושט שלב מתקדם(וושט קרדיה +בלוטות) מטופל בכימוטרפיה 5FU +ואוקסיפלטיןמגיב טוב לטיפול יש שיפור בבליעה+ירידת המרקר CEA מ 67 ל 52.הרופא המטפל רוצה להוסיף לו תרופה וביקש תוצאות בדיקה פטלוגית שבוצעהלהלן התוצאה:HER -2 POSITIVE +31.מה אומרת התוצאה?2.האם התרופה שאבי אמור לקבל עוזרת לעצירת המחלה?
המשמעות כי הגידול רגיש לטיפול ביולוגי הנקרא הרצפטין
שילוב שלו עם הטיפול הכימי המקובל יגביר את יעילות הטיפול באופן משמעותי ללא הגדלה משמעותית ברעילות הטיפול.