שלום
עשיתי סיטי ריאות
אחרי ניתוח שעשיתי להוצאת סרקומה מהרגל
כרגע לצערי כתוב בתוצאה שיש לשדות לפיזור שאתי משני
האם ייתכן שכבר מ 15.9 להיום הספיק להיות גרורות בריאות ??
או שזה לא גרורות ? מזה פיזור שאתי ?
קישוריות בשתי ריאות
המשמעות היא שיש חשד לגרורות בראות
שלום גילו לאבא שלי סרטן בקיבה, אמרו שהוא בשלב 3 ועד 4 אבל אים גרורות, הגידול גדול וחוצה את דופן הקיבה ומגיע צמוד עד לכבד.הוא גם משפיע על הלימפות ליד. נאמר גם כל מיני דברים על קישוריות מוגדלות בריאות וציסטה בכליה.
א. האם הוא יכול לחדור לכבד?
ב.מה התזונה המומלצת? (הוא גם סכרתי)
ג.אמרו לנו שנתחיל בכימותרפיה ולאחר מכן ניתוח..האם כך עדיף? מה הסיבה לכך והאם עדיף חוות דעת שניה?
ד.האם יש אונקולוג מומלץ ברמבם בתחום הזה וכמו כן מנתח?
ה. מה סיכוי ההחלמה במצב כזה? (החלמה מלאה אני מתכוונת)
תודה מראש למגיבים.
1.כן
2.כן מה שהוא רוצה לאכול ולא גורם לו לאי נוחות
3.אם יש גרורות מקובל לתת כימוטרפיה ולא לנתח.
4.האונקולוג שתחום עיסוקו גידולים במערכת העיכול
5.אם יש גרורות מרוחקות מדובר בדרך כלל על מחלה כרונית
שלום, לצערי שבוע שעבר נתגלה לאמי גידול סרטני במעי הגס.
הייתי רוצה לקבל המלצות, ממי שעבר או מכיר מישהו שעבר ניתוח דומה.
המנתחים שביניהם אנו מתלבטים הינם:
ד"ר רון שפירא, פרופ' עמרם אילון, פרופ' מוטי גוטמן וד"ר מרט חייקין.
אודה לקבלת תשובות והמלצות בדחיפות.
מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואתכבר חיי הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...התסכול הוא לא אלייך, חס וחלילה, אלא לרופא אחר... אבל האם לא מלמדים אותכם להיות קצת יותר אנושיים? התפקיד של רופא הוא לרפא - ולא להרוג לפני הזמן... הלא כן?
הכבד ממוקם מתחת לסרעפת וכשהוא מוגדל ,בעיקר בצמיחה מהירה
הוא יכול להפריע לנשימה.
הטיפול הוא טיפול כימי שיקטין את הגרורות ואז גם הכבד יצטמק ותהיה הקלה למטופל.
האם טיפול בהקרנות יכול להביא להגדלת הגידול?
וגם האם חום זאת אחת התופעות לוואי של ההקרנות (שבוע אחרי ההקרנות)
תודה רבה לעונים
טיפול בהקרנה לכשעצמו לא מביא להגדלת הגידול
אבל גידול שלא מגיב להקרנה ימשיך לגדול בקצב שלו
חום היא לא תופעת לוואי של הקרנה
3 ימים לאחר ניתוח החולה מין הסתם בבית חולים מאושפז ,כדאי לדבר עם הרופא במחלקה לגבי מה מותר ומה אסור.
היי דר' הוברט מה שלומך?
אמא שלי בת 43 עברה כרית של מעי הגס והתגלו גרורות בכבד בערך 9 סמ ועוד קטנות ובנוסף שתי גרורות קטנות בריאה השמאלית.
הרופא המליץ על סטיברגה לאחר שעברה במשך שנה כימותרפיה וזה רק החמיר... כרגע אנחנו בשבוע השלישי שהיא לוקחת סטיברגה...יש לה צהבת והאישונים שלה צהובים היא גם מבולבלת שוכחת דברים כמובן שהקול שלה חלש והיא כל הזמן עייפה ויש לה גם בעיות בבליעה היא אומרת שזה נתקע וקשיי נשימה.וגם יש לה בצקת ברגליים... כפי שהבנת היא חלשה מאד .. האונקולוג שלה ראה אותה לפני כמה ימים נתן לה פוסיד לבצקת ובנוגע לשאר הדברים לא עשה כלום...
מה את אומרת? ההשפעות של הסטיברגה חמורות נורא ואה בבדיקות דם שרופא המשפחה לא טרח להסביר כי הוא כבר וויתר אז פניתי לנתרופטית שאני מכירה ואמרה לי
"המוגלובין 12 לנשים נחשב לנורמלי.. סוכר תקין. רוב הבדיקות ברוך השם נראות לא רע. תפקודי כבד גבוהים ויש טריגליצרידים גבוהים".
קיצר הסטיברגה עוזרת או הורגת?מזה הדבר הזה ...
מחכה לתשובה ממך...
תודה
1.לדעתי סטיברגה לא מומלצת לשימוש בנוכחות צהבת כדאי לעדכן את האונקולוג המטפל כי היא צהובה.
2.לפעמים תלונות כמו חולשה ,עייפות בילבול ובצקות נובעות מירידה בתפקוד הכבד בגלל החמרת מצב המחלה ולא בגלל הסטיברגה ,קשה לי לדעת בוודאות כי מדובר ברעילות הטיפול
3.במידה ומאז לקיחת התרופה יש התדרדרות ופגיעה קשה באיכות החיים כדאי להפסיק את התרופה
ולא אמר כלום....
תודה על התשובה.
אבי בן 70 חולב סרטן וושט קיבה +בלוטות לימפה.מקבל טיפול כימוטרפיה+5FU+אוקסיפלטין+בהרצפטין (כבר טיפול 65)לפני הטיפולים המרקרים הראו תוצאות :ca19-9( 29..כעבור 5 טיפולים 47.8 (לא ברור לי מדוע סמן זה עלה)cea (67.3 כעבור 5 טיפולים ירד ל 18.9 .יש לציין שיפור משמעותי בבליעה החל מטיפול ראשון.שאלתי 1 מדוע המרקר ca19-9 עלה מה זה אומר?2 מה אומר הירידה בסמן cea לגבי המחלה?3 אבי נמצא מתאים לטיפול בהרצפטין -ויקבל את התרופה מטיפול 6 האם לא היה רצוי להתחיל כבר קודם ?
1.לא נראה לי כעליה משמעותית בעיקר לנוכח השיפור בבליעה,והירידה המאוד משמעותית בערךשל הCEA2
2.תגובה לטיפול הכימי
3.כדי לקבל הרצפטין יש לברר אם הגידול מתאים לטיפול בהרצפטין,בדיקת הHER-2 לא באה באופן אוטומטי עם התשובה הפתולוגית,צריך לבקש במיוחד בדיקה אימונוהיסטוכימית ,ואם היא לא חד משמעית ,לבקש בדיקת פיש ,כל הבקשות לקופה קבלת התחייבות והעבודה במכון הפתולוגי לוקחות זמן.